Pe limba porcusorului de Guinea

Pe limba porcusorului de Guinea

porcusori de guineeaPorcusorii de Guinea sunt foarte "vorbareti". E drept ca nu vorbesc pe limba noastra, insa comunica…pe limba lor. Cum niciodata nu strica sa invatam o limba straina in plus, e momentul ca de acum sa va intelegeti cu porcusorul de companie mai bine. Pentru un incepator intr-ale porcusorilor sunetele pot parea identice, insa micul animalut poseda cel putin sapte sunete distincte, si mult mai multe care sunt dificil de diferentiat si recunoscut. Majoritatea sunt greu de descris si denumit insa cu ajutorul redarilor audio le puteti intelege. Postura corpului ofera un indiciu in plus asupra a ceea ce vor sa transmita.

- Guitatul:  va este probabil foarte cunoscut. Porcusorul il foloseste atunci cand se apropie ora mesei, este incantat sa fie hranit. Sau il puteti auzi atunci cand ii este foame si va semnalizeaza aceasta. Ar fi bine ca imediat sa va aratati cu ceva bun de mancare pentru el. poate guita si daca va aflati la frigider sau transportati ceva ce ar parea bun de mancare, sau orice altceva ce are legatura cu mancarea pentru el.

- Sunetul de cucerire:  este scos de masculi in sezonul de imperechere pentru a atrage femele sau atunci cand sesizeaza o femela in calduri. De asemenea un sunet asemanator este auzit si din partea femelelor pregatite pentru a se imperechea. Este insotit si de limbaj corporal adecvat: un dans in jurul femelei din partea masculului si ridicarea soldurilor din partea femelei.

- Torsul: asemanator celui scos de pisica atunci cand se freaca de piciorul dumneavoastra. in functie de durata  si tonalitate, poate transmite mai multe mesaje, insotite si de posturi ale corpului adecvate. In general un porcusor toarce atunci cand este fericit, cand il mangaiati. Sunetele sunt scurte, repetitive, iar corpul este intins, relaxat.  Daca sunetele sunt mai inalte, mai ales pe final este semn ca ii displace ceva, probabil nu se simte confortabil in poala dumneavoastra.

- Scrasnitul din dinti: este scos de porcusor atunci cand este stresat sau cand initiazaun comportament agresiv, e semnul ca” daca nu te indepartezi s-ar putea sa ripostez violent”. In general este auzit atunci cand sunt pusi impreuna pentru prima oara 2 porcusori (de obicei masculi). E semn ca se vor incaiera, asa ca este bine sa ii separati imediat. Este insotit si de afisarea dintilor catre oponent. Daca porcusorul scoate astfel de sunete cand va apropiati dumneavoastra, este mai bine sa il lasati in pace pentru moment.

- Tipatul: este un sunet de tonalitate inalta, ascutit. Daca porcusorul simte durere sau simte ca ii este amenintata viata scoate acest sunet. Poate aparea atunci cand porcusorul a fost ciupit de un coleg de cusca, un alt animal il ameninta sau la veterinar cand primeste o injectie. In eneral daca auziti acest tip de sunet ar fi bine sa va verificati porcusorii.

- Maraitul sau scancitul: este semn ca porcusorul este deranjat de ceva anume si se plange de asta. Poate fi vorba de vreun coleg de cusca care ii deranjeaza somnul sau vrea sa atenteze la mancarea lui. Daca va este adresat dumneavoastra inseamna ca trebuie sa va opriti si sa il lasati in pace, deoarece se simte deranjat din activitatile sale.

- Murmurul:  putin mai greu de descris in cuvinte, insa explicit pe inregistrare. Este sunetul porcusorului fericit, relaxat, care este lasat liber pe jos sau care se joaca, singur sau cu alti porcusori. Ar fi bine sa il auziti cat mai des.

- Ciripitul: este un sunet scos foarte rar, a carui interpretare nu a putut fi  gasita inca. Insa este un sunet placut, asemanator celui al pasarelelor. Porcusorii care scot acest sunet stau ridicati, vigilenti, foarte concentrati pe  ceea ce fluiera.

Interpretarea corecta a sunetelor va face si mai stransa legatura dintre om si porcusor. Veti stii care ii sunt doleantele si i-le veti indeplini, iar el va aprecia asta.

Nicolae Hasegan
ZooLand.ro


1 Comentarii
  • Anonim a scris la 13.07.2011 12:15:

    porcusorul de guinea guita asa cate odata mai ales cand vede un caine sau o pisica

    [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro