Ogarul de Ibiza

Ogarul de Ibiza

GENERALITATI

Asa cum spune si numele, cainele este membru al grupului ogarilor. La origine, au fost crescuti pentru calitatile rasei, pentru demonstratii, dar astazi sunt folositi la vanatoare sau ca animale de companie. Pentru cei care sunt mai familiarizati cu chinologia, ogarul mai este cunoscut si sub numele de Podenco Ibicenco sau Ca Eivessenc.

HRANA


Cainele este unul care nu are pretentii foarte mari din punct de vedere al hranei. Dieta lor nu trebuie sa fie una speciala, acomodandu-se repede atat cu mancarea speciala, cat si cu cea de la masa dumneavoastra, astfel ca sumele alocate pentru hrana nu trebuie sa fie in exces. Cainele are un bun apetit, dar asta nu inseamna ca are tendinta de a se ingrasa, astfel ca nici la acest capitol nu trebuie sa va faceti probleme.

COSTURI SI DURATA DE VIATA

Pretul unui Ogar de Ibiza nu este foarte mare, in anumite conditii putand sa spunem ca este un caine care se situeaza in categoria celor ieftini. Normal, calitatea aduce cu ea si cerinte materiale mai mari, dar nici in acest caz nu trebuie sa va faceti probleme, eforturile financiare pentru cumpararea unui astfel de caine fiind suportabile. Durata de viata cu care este acreditat se invarte in jurul varstei de 15 ani, desi au fost inregistrate suficiente cazuri cand un astfel de caine a trait pana la 17 ani. La nastere, o femela poate aduce pe lume sase pui, desi si in acest caz au fost inregistrate suficiente exemplare care au nascut 11 pui, sau chiar si mai putin de sase.

DESCRIERE

Ogarul de Ibiza este un caine de talie medie, drept, bine construit, cu blana scurta si cu urechile ascutite, drepte si mereu ridicate. Un caine al acestei rase poate ajunge pana la inaltimea de 74 cm si la o greutate de 25 kg, existand si cazuri in care dimensiunile sunt fie depasite, fie infirmate de diferite exemplare. Si aici, masculii vor fi ceva mai inalti si mai puternici decat femelele. Picioarele sunt drepte si inalte, nasul este foarte ascutit, urechile sunt largi, iar culoarea preferata pentru exemplarele acestei rase care participa la concursuri este cea alba.

BOLI

Pana in acest moment, nu exista nici un caz cunoscut in care Ogarul de Ibiza sa sufere cumva de boli ereditare. De asemenea, cainele este cunoscut ca fiind unul, in general, sanatos, nici alte afectiuni nepunand foarte multe probleme rasei. O veste buna pentru stapanii lor, care nu vor ducea grija unor eventuale afectiuni sau ale cheltuielilor suplimentare pentru tratamente.

ISTORIC

Acest caine este cu adevarat un exemplu viu al istoriei. Originile sale pot fi cautate pana un jurul anului 4.000 i.e.n., poate chiar si mai departe de acest an. Asociat in marea majoritate a cazurilor cu marii faraoni, a fost pictat pe multe freze si pe cele mai notabile icoane ale lui Anubis, unul dintre cei mai mari faraoni egipteni. Rasa nu s-a schimbat aproape deloc in toata aceasta perioada de timp, fenicienii au dus rasa in Insulele Baleare, si de atunci ei pot fi intalniti in Spania si in insulele inconjuratoare.

EXERCITII SI DRESAJ

Acest caine are nevoie de multa miscare. Doua ore ar fi minimum de timp de care are nevoie pentru a-si consuma energia inepuizabila, si, o data ce au prins gustul jocului, cu greu se vor mai opri din el. Datorita faptului ca sar suficient de mult, este bine ca la curte sa aveti garduri destul de inalte pentru a-l determina sa stea la locul lui, altfel il veti aduna de pe strada. Sunt inteligenti, suficient de ascultatori, chiar devotati, iar dresajul va trebui sa inceapa de devreme, mai ales din punctul de vedere al socializarii.

CARACTER SI TEMPERAMENT

Sunt o rasa deosebit de afectuoasa, dar in momentul in care se striga la ei sau sunt certati, privirea pe care o au va va face sa regretati ca i-ati certat. Este o rasa deosebit de loiala stapanilor, au o mare afinitate pentru copii, si se bucura de absolut orice activitate, incercand sa se implice in orice, chiar si atunci cand va catarati in copaci. Este un caine bun, dar pentru cei care sunt mai retrasi ar putea pune unele probleme, deoarece iubeste compania umana si pot fi foarte zgomotosi. Le trebuie foarte mult timp sa se maturizeze, nu atat fizic, cat psihic. Dar, pe langa toate acestea, daca doriti un ogar care i-a fost insotitor timpului, atunci aceasta este rasa la care sa apelati.

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro