Mangusta cenusie indiana

Mangusta cenusie indiana

mangusta cenusieDenumire stiintifica: Herpestes edwardsi

Raspandire: Africa, Asia, Europa

Mangustele sunt raspandite in Africa, Europa de Sud si Asia de Sud - Vest in 10 specii si aproximativ 30 de subcategorii ale acestora. Lungimea corpului mangustelor indiene masoara 45 - 50 cm, iar cea a cozii 38 - 41 cm. Blana este lunga, aspra, avand nuante de gri - argintiu. Capul si membrele sunt inchise la culoare, labele avand cate 5 ghiare ascutite care raman permanant la vedere.

Mangustele si-au castigat “notorietatea” in lumea intreaga mai ales prin renumitele “batalii” cu cei mai periculosi serpi, dar si prin faptul ca sunt niste dusmani de temut.

Aceste animale traiesc in locuri uscate, in paduri luminoase si stepe intinse sau unde sunt suprafete mari de piatra si pietris. Evita padurile si junglele dese si traiesc singuri sau in comunitati mari. In timpul zilei sunt foarte activi, insa noaptea se retrag in gaurile din pamant sapate de ei. In aceste adaposturi femela aduce pe lume dupa 8 - 9 saptamani 2 - 4 pui.

Cu toate ca sunt animale de pamant, acestea se pot catara cu multa pricepere, sunt foarte sprintene si au reactii extrem de precise. Datorita acestor caracteristici, ies in majoritatea cazurilor invingatori in luptele cu serpi. Cu toate acestea mangustele nu se hranesc exclusiv cu aceste reptile, ci si cu viermi, insecte, melci, pasari sau ouale acestora, dar si mamifere de marimea unui iepure.

In cazul in care mangustele se apropie de o gospodarie, acestea nu se fac iubite de catre oameni, din cauza ca este posibil sa atace gainile, dar sunt tolerate pentru ca omoara animalele daunatoare acestora.

mangusta cenusieIn multe povesti este prezentat  “curajul eroic” al acestor animale in luptele cu cei mai periculosi serpi, dar si faptul ca veninul reptilelor nu le poate rapune. Evident, adevarul se impleteste cu o exagerare plina de imaginatie. In aceste cazuri, reactiile lor extrem de dezvoltate ii salveaza.

Atunci cand se lupta cu o cobra, mangustele isi obosesc adversarul, asezandu-se in permanenta in raza de atac a sarpelui, iar in final le dau muscatura mortala. In cazul in care mangusta este muscata, probabilitatea ca veninul sa intre in sange este foarte mica, datorita blanii dese si a pielii groase. In plus, resistenta unei manguste la mucaturile veninoase este de sase ori mai mare decat in cazul unui iepure.

ZooLand.ro



0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro