Pisica rasa LaPerm

Pisica rasa LaPerm

pisica lapermRasa LaPerm este o combinatie unica de par cret si personalitate afectuoasa. Nimeni nu poate refuza dragostea si afectiunea pe care pisicile din rasa LaPerm o revarsa asupra stapanilor, si nici ignora parul cret sau ondulat care face rasa atat de interesanta.

Pisoiul care a prezentat pentru prima data semnele mutatiei originale care a stat la baza acestei rase a provenit din randul pisicilor domestice "de hambar". In 1982, intr-o ferma din Oregon, situata in apropierea unei vechi zone de pescuit si vanatoare din Wishram Indians, sase pisoi au fost nascuti de o pisica de hambar. Unul dintre pisoi s-a nascut complet chel- total diferit fata de mama si fratii sai. Desi nu avea nici un pic de blana, pisoiul avea urechi uriase pentru statura sa si un pattern "blueprint" al pielii, care copia un pattern tabby classic. Pana la varsta de opt saptamani pisoiului a inceput sa-I creasca un par foarte moale si carliontat. Intre 3 si 4 luni, pisoiului, botezat Curly, i-a crescut o blana complet create. Nefiind oarte priceput in privinta pisicilor, proprietarul nu si-a batut prea mult capul cu acest "mutant".

In urmatorii 10 ani nu a existat nici o incercare de reproducere a rasei, dar frecventa de nastere a pisoilor fara par a crescut la acea ferma, stapana fermei incepand sa caute informatii aditionale despre pisicile sale neobisnuite. Intru-cat nu avea cunostinte despre genetica sau incrucisare, aceasta a permis pisicilor sa mearga libere prin hambare si sa hionareasca aiurea mai multi ani. Pe masura ce devenea constienta de unicitatea acestor pisici, a inceput sa acorde o mai mare atentie pisicilor si sa controleze imperecherile. S-a observat ca gena creata era dominanta si era purtata atat de mascul cat si de femela. Proprietara a decis sa numeasca aceasta rasa LaPerm, ceea ce inseamna ondulat sau cret.

Parul care formeaza blana acestei pisici prezinta gradul maxim de incretire pe partea de dedesubt a corpului, pe zona gatului si la baza urechilor. Parul lung este completat, in general, de o coada ondulata si stufoasa. Blana este moderat de moale ca si textura; totusi, blana fiecarei pisici este unica in felul sau. Tipul de blana scurta este mult mai texturat decat cel de blana lunga.

Pisicile din rasa LaPerm pot fi in orice culoare sau pattern de blana recunoscut. Unii pisoi se pot naste fara par, dar majoritatea au un par scurt si ondulat sau drept, la nastere. Adesea, pisoii pot fi complet chei, sau parul le poate cadea pe anumite regiuni, pana la cateva saptamani. Acest proces incepe, de obicei, atunci cand pisoii au doua saptamani, acestia putand fi in diferite stadii de absenta a parului. In general, blana revine, intotdeauna redevenind creata daca pisoiul s-a nascut cu parul cret.

Pisicile LaPerm sunt gentile si afectuoase, dar si foarte active. Spre desebire de multe dintre rasele active, LaPerm este destul de multumita de situatia sa de pisica sedentara. LaPerm va prefera intotdeauna sa se aseze langa stapan daca acesta nu are chef de joaca. Aceste pisici cauta compania oamenilor si incep sa toarca imediat ce simt prezenta acestora. Prin natural lor, sunt pisici incisive si vor intotdeauna sa stie ce se intampla in jurul lor. Le place sa atinga fata stapanului cu labutele si sa-si frece capul de cel al stapanului, de gat sau fata.

Rasa LaPerm este total diferita de celelalte rase de pisici, datorita combinatiei unice dintre aspectul sau deosebit si personalitatea orientate spre oameni. Rasa i-a captivat pe toti cei care au avut oportunitatea de a intra in contact cu ea.

ZooLand.ro



13 Comentarii
  • Anonim a scris la 23.11.2010 17:33:

    VA URASC!!!!!!! Da pe voi cei care sunt cele mai insensibile fiinte!!!! Nu aveti nici un pic de mila sau respect fata da pisicile astea sau altele! Daca nu va place rasa macar nu o insultati (ma refer la oricare rasa de animal) !!! Mie tot numi plac unele rase de animale dar nu-mi bat joc e ele!!! Va rog din tot sufletul meu, cel putin sa va ginditi la cuvintele mele si sa fiti mai respectuosi! NU FITI NISTE NEPASATORI INSENSIBILI SAU NEMILOSI!!!!!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 03.08.2010 16:21:

    semeni cu hammi al meu firmiturel si prajiturel

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 02.07.2010 08:51:

    ....arata de parca tocmai au iesit din masina de spalat

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 07.03.2010 12:30:

    foarte dragutz ! si hamsterica mea e aproape la fel !

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 07.03.2010 12:30:

    foarte dragutz ! si hamsterica mea e aproape la fel !

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 07.03.2010 12:30:

    foarte dragutz ! si hamsterica mea e aproape la fel !

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 07.03.2010 12:30:

    foarte dragutz ! si hamsterica mea e aproape la fel !

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 11.02.2010 14:10:

    ce frumos e!!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 17.01.2010 13:06:

    Este :mic si dragut!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 30.12.2009 15:56:

    sunt cam nazdravan

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 02.09.2009 01:09:

    prima zici ca-i oaie cu cap de pisica

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 07.12.2008 10:51:

    ce slabe sunt!..........Dar tot frumoase raman!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 07.12.2008 10:51:

    ce slabe sunt!..........Dar tot frumoase raman!

    [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro