Irish Terrier

Irish Terrier

GENERALITATI
Irish Terrier este un caine care apartine grupului de terrieri. Au fost crescuti, la origini, pentru vanatoare, fie ca era vorba de animale mai mari, fie de micii daunatori de la sol. Astazi sunt utilizati pentru curse, pentru vanatul daunatorilor, la diferite expozitii si concursuri, dar si ca animale de companie.

HRANA
Cainele nu este deloc unul pretentios. Se impaca le fel de bine cu mancarea obisnuita, de la masa stapanului, dar si cu mancarea speciala, fie ca este uscata, fie ca este vorba de conserve de carne sau altceva. Nu necesita o atentie speciala a hranirii, neavand tendinte catre ingrasare sau dezvoltarea unor probleme secundare din cauza nutritiei.


COSTURI SI DURATA DE VIATA
Irish Terrier nu este un caine ieftin. In functie de locul din care il cumparati si de calitatea puiului pe care il aveti, acesta ar putea ajunge sa coste o mica avere, dar lucrurile nu sunt nici pe departe de asa natura incat sa il faca inaccesibil. In ceea ce priveste durata de viata, aceasta este estimata la 9-15 ani, cu o medie situata in jurul varstei de 12-14 ani. La nastere, o femela poate aduce pe lume aproximativ opt catei.

DESCRIERE
Linia gratioasa si sportiva a unui Irish Terrier poate fi cu usurinta recunoscuta, fiind inconfundabila. Capul este situat pe un gat extrem de lung, drept si puternic, cu care rasa se face usor recunoscuta in multimea celorlalti caini. Blana exterioara este foarte deasa si aspra, in timp ce al doilea strat, cel de deasupra pielii, este fin si moale la pipait. Un Irish poate ajunge la 48 cm si 12 kg, in rare cazuri inregistrandu-se depasiri ale acestor dimensiuni.

BOLI
Rasa este una deosebit de robusta si de sanatoasa, specialistii nedispunand la ora actuala de vreun semn ca aceasta ar fi macinata de o boala ereditara. Astfel, stapanii unui caine al rasei sunt deosebit de fericiti, neavand probleme de sanatate cu cainele lor.

ISTORIC
Se crede ca Irish Terrier este una dintre cele mai vechi rase irlandeze, care isi trage radacinile de undeva din tinutul Cork, in sudul Irlandei. Exista foarte purine documente care sa ateste aparitia rasei, dar se presupune ca acesta ar descinde dintr-un mai vechi Black and Tan Terrier. In primul razboi mondial, rasa era folosita pentru a purta mesaje dintr-o parte in alta, mai ales datorita reputatiei lor de caini neinfricati.

EXERCITII SI DRESAJ
Dispunand de o buna memorie si dorind sa multumeasca persoanele de langa el, este un caine deosebit de usor de antrenat, atat timp cat maniera in care se face acest lucru este una consistenta. In timpul antrenamentelor are, insa, nevoie de varietate, pentru ca nu este deloc un caine care sa se impace cu rutina. Sunt caini deosebit de energici si gata de joaca mereu, astfel ca au nevoie de aproximativ 40-60 minute zilnice de exercitiu. Le place foarte mult sa sape, instinctele sale de a descoperi orice animal se ascunde sub pamant fiind nealterate pana in ziua de astazi.

CARACTER SI TEMPERAMENT
Sunt caini deosebit de curajosi si de insistenti, care si-au meritat pe deplin porecla de �The Daredevil�. Foarte afectuosi si prietenosi cu oamenii, mai ales cu copii, vor fi foarte devotati si loiali stapanilor lor si familiilor din care fac parte. Trebuie avuta mare grija daca in aceeasi casa sau curte mai traieste un alt caine, pentru ca masculii sunt foarte dominanti si neinfricati, si vor lupta cu celalalt caine pentru a castiga spatiul, chiar si cu pretul vietii.

5 Comentarii
  • Anonim a scris la 05.12.2010 11:54:

    Cumpar irish terrier, prefer femela.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 15.08.2010 09:47:

    As dori un caine din aceasta rasa, ofer pana la 200 ron .Telefon:0740-543257.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 15.08.2010 09:47:

    As dori un caine din aceasta rasa, ofer pana la 200 ron .Telefon:0740-543257.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 22.01.2010 11:17:

    imi vine sa intreb daca si a dat masteratul

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 01.06.2009 22:17:

    daca stiti de vanzare un caine rasa asta sunati la 0744511698

    [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro