Iepurii si porcusorii de Guineea - ingrijire in timpul iernii

Iepurii si porcusorii de Guineea - ingrijire in timpul iernii

porcusor de guineeaIarna toate animalele de casa, dar in special cele mai mici sunt predispuse la diferitele boli ale sezonului rece. Acest lucru poate fi insa impiedicat daca indepartam pericolul imbolnavirii si le acordam ingrijirea optima.

Noua, oamenilor, ne place sa stam in casa si sa ne relaxam la caldura atunci cand afara este vreme urata si cand este frig. Totusi din cauza caldurii uscate a centralei termice animalele de casa pot intampina probleme de sanatate, fiind predispuse mai usor la diferite boli. Acest lucru poate fi impiedicat foarte usor: asezati pe calorifer prosoape umede sau de ce nu un recipient cu apa. Astfel, concentratia de umiditate se mareste si pericolul de imbolnavire scade.

De asemenea este foarte important ca micutul dvs. prieten sa beneficieze in permanenta de apa curata. Acest lucru trebuie respecatat de altfe pe parcursul intregului an. Anumite specii de pasari se bucura chiar si iarna de o baie calda. Puteti turna apa intr-un mic recipient in care aceasta sa se scalde in voie. Acesta trebuie curatat regulat, deoarece igiena este foarte importanta.

Nici prea rece, insa nici prea cald
Pe langa aerul uscat, un alt factor daunator este temperatura prea ridicata din locuinta. Aceasta nu este indicata pentru toate animalele de casa. Porcusorii de Guineea se simt foarte bine la o temperatura a camerei de pana la 22C, iepurii au nevoie insa de cateva grade mai putin. De aceea nu asezati cusca langa calorifere, ci cat mai departe cu putinta. In cazul in care aveti aceasta optiune, asezati cusca in cea mai racoroasa camera a locuintei. Evitati curentul, acesta dauneaza atat oamenilor cat si animalelor.

Lumina multa are grija de bunadispozitie - chiar si in cazul pasari
Un alt punct foarte important care cauzeaza depresia in anotimpul geros sunt zilele foarte scurte, cu alte cuvinte lumina slaba, obscura si intunericul predominant. Papagalii isi pierd pofta de mancare, ceea ce duce la scaderea vitaminei D din organism, din cauza careia organismul devine tot mai slabit. Chiar si ritualul de imperechere sufera din aceste motive.

O posibilitate in vederea solutionarii acestor probleme sunt lampile speciale care inlocuiesc razele solare si lipsa de lumina UV. Acestea au un efect foarte apropiat de lumina unei zile frumoase, insorite, iar tonusul excelent al pasarilor dvs si bucuria de a trai sunt remarcate.

Vitaminele extrase din legume
Din cauza hranirii necorespunzatoare animalele pot suferi de o cantitate insuficienta de vitamine in corp: iarba proaspata si legumele de sezon pot fi inlocuite cu usurinta cu morcovi, pastarnac, patrunjel (frunze sau radacina), busuioc. Merele si perele pot fi de asemenea amestecate in hrana, dar cu masura, altfel pot aparea dureri abdominale. Tavita cu mancare trebuie luata din colivia pasarilor, deoarece dupa cateva ore, mancarea nu mai este proaspata, iar acestea sunt foarte sensibile la aceste mirosuri.

Atentie la ger!
In cazul in care cresteti rozatoarele afara, in curte, trebuie sa tineti cont de temperaturile foarte scazute. Cu toate ca aceste animale se adapteaza conditiilor vremii, trebuie sa luati masuri impotriva gerului napraznic: umpleti cusca acestora cu mult fan, dar schimbati in mod regulat “asternutul”, deoarece partile umede ale acestuia pot ingheta. Resturile de mancare trebuie indepartate dupa cateva ore, deoarece fiind inghetate pot cauza dureri de stomac.

Nu o sa le facem niciun favor daca  aducem rozatoarele in casa pentru a se incalzi. Schimbarile bruste de temperatura sunt daunatoare pentru intregul corp si astfel pot aparea imbolnaviri. Imbracati-va gros si vizitati-va micutul prieten din gradina.

Foto: ttt-gripentrog.de

ZooLand.ro


3 Comentarii
  • Anonim a scris la 20.06.2011 19:14:

    Frumos.Bravo voua ca ne dati cat mai multe sfaturi despre porcusori.As avea si eu o intrebare care ma framanta CUMPLIT si va implor sa-mi raspundeti, cineva, oricine!!!!Va IMPLOOOOR!!!:(( Intrebarea este : in cusca porcusorului meu este o casa mare in care el sa stea, iar cusca are un metru jumatate lungime si jumatate de metru latime deci nu duce lipsa de spatiu.Eu as dori sa-i fac si un tunel, dar nu stiu ce material ar fi potrivit.Eu una m-am gandit la "rulourile" alea de carton de la rolele de hartie de bucatarie.Sigur stiti despre ce vorbesc,adica,cine nu are role de hartie de bucatarie?!Ma rog.Asa,si ma gandeam daca n-as putea sa-i fac din asta,sau din carton, din ce anume as putea sa-i fac....Va IMPLOR spuenti-mi ca sa-i fac mai repede sa aiba cu ce se juca.Va rog!Va raman datoare!I swear!Dati-mi un raspuns cat mai repede cu putinta!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 06.11.2010 12:59:

    e frumos

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 06.11.2010 12:59:

    e frumos

    [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro