Golden Retriever

Golden Retriever

Clasificarea rasei: Golden Retrieverul este o rasade vanatoare foarte populara, in prezent fiind folosit datorita compatibilitatii sale pe post de companion, animal de circ, in concursuri de dresaj si probe de lucru. Rasa evolueaza la fel de bine si in apa, datorita subparului dens, si pe uscat datorita pasilor sai lungi, puternici. Acesti caini mai sunt folositi si pe post de caini insotitori ai persoanelor fara vedere si pentru terapie.

Cerinte de hranire: este una dintre rasele cel mai usor de hranit nefiind nici agitat si nici predispus la tulburari stomacale. Totusi este o rasa mancacioasa si trebuie avut grija sa se evite hranirea excesiva pentru a-l mentine suplu si sanatos.

Media de viata: 9-15 ani. Ajung in medie la varsta de 12 ani desi nu este iesit din comun sa traiasca pana la varsta de 16-17 ani..


Media de pui fatati: 8. Cuiburile pot varia destul de mult de la 4 la 12 catelusi desi media este de 8. In mod normal puii se nasc fara a fi ajutati prea mult de asistenta umana.

Descrierea fizica generala: aceasta rasa este cunoscuta pentru blana sa auriu lucitoare de calitate elastica si lungime medie. Golden retrieverul are o expresie prietenoasa si inteligenta cu o simetrie perfecta si superba miscare gratioasa acoperind solul cu pasi lungi si puternici.

Inaltimea femelei este cuprinsa intre 51 cm minim si 56 cm maxim, iar a masculului intre 56 cm minim si maxim 61 cm.

Greutatea femelei este de minim 27 kg si maxim 32 kg iar a masculului de 30 kg minim si 34 kg maxim.

Marimea: medie.

Inaltimea si greutatea: inaltimea masculilor la greaban este in mod normal intre 56 si 61 cm cu o greutate de 30-34 kg. Inaltimea catelelor trebuie sa masoare intre 51 si 56 cm la greaban cu o greutate de 27-32 kg.

Boli: daca catelul dumneavoastra provine dintr-o linie in care ambii parinti au fost evaluati ca fiind fara probleme de displazie de sold sau probleme de ochi posibilitatea ca animalul dumneavoastra sa sufere de displazie de sold si probleme oftalmologice este in mare parte redusa. Pe perioada cat sunt catelusi, fara o administrare grijulie pot fi predispusi la osteohondrita disecanta. In general insa sunt o rasa sanatoasa.

Susceptabilitate la imbolnavire: scazuta.

Istoric: istoricul rasei dateaza din ultima jumatate a secolului 19 si isi datoreaza indeosebi dezvoltarea lui Sir Dudley Marjoribanks. Inscrierile sale au fost tinute in mod meticulos si au format o buna baza a originilor. Marjoribanks a capatat o placere pentru culoarea galbena si a obtinut un caine numit "Nous" cu aceasta culoare din Brighton, Anglia in anul 1865. Pe acesta l-a incrucisat cu o femela de spaniel tweedwater, o rasa engleaza de retriever disparuta in prezent care avea o blana puternic carliontata si o culoare asemanatoare ficatului, usor deschisa insa. Prin canalul unei linii structurate de inmultire dirijate pe o perioada de mai mult de 20 de ani si introducand si alte rase precum labrador retriever, setteri rosii si posibil 1-2 bloodhoundzi pentru a imbunatatii simtul mirosului si a intari structura oaselor, a fost creat golden retrieverul si in 1908 a fost inregistrat si prezentat sub numele de Golden Flatcoats pana in 1913 cand denumirea a fost schimbata in Golden (auriu) sau Yellow (galben) retrieveri pana cand, in final in 1920 au luat numele definitiv pe care il poarta si in prezent.

Inteligenta: sunt caini extrem de inteligenti cu o placere intensa de a face placere. Cu toate acestea sunt candidati ideali pentru munca de teren in camp, parada, ascultare, companie si asistenta pentru persoanele cu dizabilitati. Niciodata nu-i tratati aspru caci le veti strica capacitatea lor de acomodare si natura lor senzitiva.

Caracteristicile de expozitie: toate pigmentatiile trebuie sa fie de preferinta negre. Blana nu trebuie sa fie excesiv de lunga, deschisa, turtita sau moale. Culorile rosu si mahon nu sunt permise. Semne de culoare alba si fire negre de par nu sunt de asemenea acceptate. Capul este larg si arcuit cu un stop bine definit. Falcile trebuie sa fie puternice si cu o muscatura perfecta, regulata in foarfeca. Ochii sunt de marime medie, bine asezati, cu pigmentatie inchisa. Urechile trebuie sa fie nici mici dar nici mari si asezate la un nivel aproximativ al ochilor. Gatul este lung, curat si musculos si contopit intre umerii bine intinsi pe spate. Corpul va fi bine echilibrat si cu coaste bine evidentiate si o linie a spatelui dreapta. Picioarele anterioare trebuie sa fie drepte cu oase solide iar cele posterioare puternice si musculare cu coapse secundare puternice. Partea mijlocie a piciorului dinapoi trebuie sa fie bine indreptate in jos si drepte cand sunt privite din spate. Labele sunt rotunde si asemanatoare cu cele de pisica iar coada este asezata si purtata la nivelul spatelui, ajungand la partea mijlocie a piciorului posterior fara a fi insa curbata la varf.

Tara de origine: Marea Britanie.

Energie: medie

Antrenament: 80-100 de minute pe zi. Adultii necesita un numar rezonabil de exercitii pentru a-i tine in conditie de varf , munca pe drum fiind ideala pentru a-i tine bine musculosi si in forma. La varsta de catei pot creste foarte repede si greutatea lor poate sa fie in curand prea grea pentru viteza de crestere a oaselor lor. Din acest motiv nu le dati voie la prea multe exercitii libere care le poate cauza osteohondrita disecanta, o boala a oaselor ce provoaca schiopatarea.

Suferinta la stres daca este lasat singur: medie.

Protectie personala: scazuta.

Potrivire ca si caine de paza: scazuta.

Risc de a speria oile: mediu.

Tendinta de a latra: medie.

Usurinta la transport: ridicata.

Nivel de agresiune: scazut.

Compatibilitate cu alte animale: ridicata.

Compatibilitate cu copiii: ridicata.

Caractere generale si temperament: golden retriverul este un caine docil cu inteligenta si o dispozitie constanta, datorita acestor calitati fiind un caine ideal ca membru al familiei. Adora copii si le place sa fie implicati in toate activitatile familiale atat in casa cat si in exterior. Sunt in primul rand retrieveri si de aceea sunt fixati de tot ceea ce tine de partea orala. Ei vor incerca sa traga, sa tarasca sau sa care orice vor putea duce in gura. Iubesc de asemenea apa si trebuie sa avem grija pentru siguranta lor cand se afla orice forma de apa prin apropiere. Ei sunt totusi ingrijoratori si trebuie avuta multa grija in momentul in care are loc dresajul lor, avandu-se grija sa se mentina permanent sensibilitatea.

Marimea blanii: scurta/linsa

Cerinte de ingrijire a blanii: mai mult de o data pe saptamana.

Aranjare si tundere: frecventa.

Ingrijirea blanii: datorita densitatii blanii trebuie ingrijiti si aranjati permanent. Subparul, datorita naturii sale impermeabile este extrem de des si de aceea nu trebuie lasat sa se deterioreze cauzand suferinta animalului. Parul de pe picioarele anterioare trebuie sa fie ingrijit in mod regulat cum la fel de bine trebuie ingrijit cel dintre pernitele degetelor. Coada trebuie ajustata intr-o forma crescanda. Zona pieptului trebuie tinuta relativ scurta pentru a putea evidentia lungimea gatului. Blana de acoperire are nevoie doar de periere si poate fi dreapta sau ondulata. Lungimea blanii poate atrage apa si noroiul care se pot curata insa usor o data ce blana se usuca.

Culoare: Culoarea poate fi orice nuanta de crem sau auriu.

Naparlit: masiv.



88 Comentarii
  • Dora a scris la 07.11.2014 10:35:

    Buna as vrea sa adopt si eu o femela, imi plac mult Golden Retriverii. Multumesc!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 26.11.2013 14:19:

    M-ar interesa sa cumpar/adopt o femela Golden Retriever, cu pedigree, care sa aiba intre 2 si maxim 6 ani, intacta si cu nu mai mult de 3 monte la activ. De preferinta aurie sau auriu inchis.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 27.06.2013 20:02:

    buna! as dori sa adopt si eu un caine Golden Retriver. iubesc caini foooarte mult si iubesc aceasta raza de caini! asteot sa ma contactati pe la nr de tel:0748319125

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 08.02.2013 20:27:

    Doresc sa adopt un puiut de Labrador Retriever,pentru a creste impreuna cu fetita mea,care sufera ingrozitor de cand Ciobanescu nostru german,a murit datorita varstei inaintate.M-as bucura sa gasesc o persoana cu inima mare , pentru a dona un pui,care va fi crescut la curte si se va bucura de intreaga afectiune a ficei mele! Multumesc anticipat, mail: feliciaiancu@yahoo.com Tel:0751836097

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 26.12.2012 20:31:

    Imi doresc mult un catel golden retriever, galben sau auriu, dar nu mi permit sa dau mai mult de 300 RON pe el. Iubesc foarte mult animalele si as avea ft mare grija de el. Mi l doresc prea mult si sper sa l primesc.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 01.06.2012 21:00:

    dorim achizitionarea unui catel golden sau shitzu pentru copilul nostru, 9ani care este foarte suparat deoarece catelul lui nu mai este printre noi. Este foarte afectat , cauta continu, sper sa fie cineva care ne poate oferi niste oferte tinand cont azi este 1 iunie si in loc de bucurie este foarte suparat. am incredere ca exista un suflet apropiat de cel pierdut. Va multumesc!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 01.06.2012 21:00:

    dorim achizitionarea unui catel golden sau shitzu pentru copilul nostru, 9ani care este foarte suparat deoarece catelul lui nu mai este printre noi. Este foarte afectat , cauta continu, sper sa fie cineva care ne poate oferi niste oferte tinand cont azi este 1 iunie si in loc de bucurie este foarte suparat. am incredere ca exista un suflet apropiat de cel pierdut. Va multumesc!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 15.07.2011 18:18:

    vand pui golden retriever, baietei si fetite, catelusii sunt nascuti pe data de 7 iulie 2011 si pot fi luati la varsta de 6 saptamani cand le voi face primul vaccin si carnetelul de sanatate. pentru detalii 0737907660 sau la adresa de e-mail lorelai2001_adina@yahoo.com

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 12.04.2011 21:42:

    Buna iubitorii de caini.....Ma Numesc Claudiu am 14 ani si imi doresc un golden ... am un prieten care are si el tot golden si m-am gandit sa-mi i-au si eu in vara .... ma intereseaza daca gasesc unul cu vreo 100-150 euro ....prin judetul hunedoara......

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 10.11.2010 09:37:

    As dori si eu sa adopt un catel,nu metis,deoarece iubesc aceasta rasa,cine e dispus sa ma ajute,sa ma contacteze pe Y!M: alx_fcd Multumesc.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 18.10.2010 11:37:

    catelusa mea a fatat 5 pui, 3 baietei si 2 fetite, daca e interesat cineva de un golden astept telefon 0723349320, sau pe mess lorelai2001_adina

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 18.10.2010 11:37:

    catelusa mea a fatat 5 pui, 3 baietei si 2 fetite, daca e interesat cineva de un golden astept telefon 0723349320, sau pe mess lorelai2001_adina

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 06.10.2010 12:48:

    deci vreau neaparat unu' d'asta ;*

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 06.10.2010 12:48:

    deci vreau neaparat unu' d'asta ;*

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 23.08.2010 09:26:

    adopt labrador sau golden retriever (NU metis) la orice varsta. imi doresc enorm un astfel de caine. sunt din dambovita, dar pot veni si in judetele din jur sau in mures. daca este cineva interesat, nu ezitati sa ma cautati! gaby_gb_gaby@yahoo.com 0725085288

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 23.08.2010 09:26:

    adopt labrador sau golden retriever (NU metis) la orice varsta. imi doresc enorm un astfel de caine. sunt din dambovita, dar pot veni si in judetele din jur sau in mures. daca este cineva interesat, nu ezitati sa ma cautati! gaby_gb_gaby@yahoo.com 0725085288

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 05.07.2010 19:09:

    Catelusa mea Golden retriever, Bella, a facut 7 catelusi metisi, 2 femele si 5 masculi, nu stiu cu cine s-a imperecheat dar puii au iesit toti alb crem si foarte simpatici. Daca e cineva interesat, ii dau cu 25 de Euro fiecare, macar sa-i fac soacra-mii un cadou, pentru cat s-a chinuit cu fatarea Bellei si cu cresterea lor. Acestia au aprox. 4 saptamani. Cine este interesat, poate suna la 0744 303423.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 31.03.2010 13:34:

    doresc sa cresc un golden retreiver. am deja un brac german de 7 luni care are nevoie de companie. va rog sa-mi trimiteti poze.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 31.03.2010 13:34:

    doresc sa cresc un golden retreiver. am deja un brac german de 7 luni care are nevoie de companie. va rog sa-mi trimiteti poze.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 26.03.2010 16:57:

    as dori sa fac o surpriza pentru prietena mea de ziua ei un catel golden retriver...daca cineva poate sa ma ajute va rog sa ma contacteze 0743890120

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 26.03.2010 16:57:

    as dori sa fac o surpriza pentru prietena mea de ziua ei un catel golden retriver...daca cineva poate sa ma ajute va rog sa ma contacteze 0743890120

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 26.03.2010 16:57:

    as dori sa fac o surpriza pentru prietena mea de ziua ei un catel golden retriver...daca cineva poate sa ma ajute va rog sa ma contacteze 0743890120

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 21.03.2010 23:10:

    Data nasterii noiembrie 2007 . Vaccinat si deparazitat.Este un caine foarte bland cu calitati exceptionale.Este un exemplar superb.Il donez pt ca nu am timp sa ma ocup de el si sufera f mult.Doresc sa il adopte o familie iubitoare de animale care sa-i ofere dragostea de care are nevoie.Imi vine sa plang pt ca stiu ca il dau dar il vad trist pt ca nu are cine sa se joace cu el si sta inchis intr-un padoc de cativa metri. DONEZ catel rasa Golden retriever, are varsta 2 ani vaccinuri la zi si deparazitari.Este extrem de frumoas si jucaus si este nerabdatoar sa-si gaseasca stapani iubitori.As dori ca viitorii stapani sa fie persoane care iubesc cu adevarat animalele si care sunt dispuse sa-i ofere multa dragoste si atentie

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 21.03.2010 23:10:

    Data nasterii noiembrie 2007 . Vaccinat si deparazitat.Este un caine foarte bland cu calitati exceptionale.Este un exemplar superb.Il donez pt ca nu am timp sa ma ocup de el si sufera f mult.Doresc sa il adopte o familie iubitoare de animale care sa-i ofere dragostea de care are nevoie.Imi vine sa plang pt ca stiu ca il dau dar il vad trist pt ca nu are cine sa se joace cu el si sta inchis intr-un padoc de cativa metri. DONEZ catel rasa Golden retriever, are varsta 2 ani vaccinuri la zi si deparazitari.Este extrem de frumoas si jucaus si este nerabdatoar sa-si gaseasca stapani iubitori.As dori ca viitorii stapani sa fie persoane care iubesc cu adevarat animalele si care sunt dispuse sa-i ofere multa dragoste si atentie

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 21.03.2010 23:10:

    Data nasterii noiembrie 2007 . Vaccinat si deparazitat.Este un caine foarte bland cu calitati exceptionale.Este un exemplar superb.Il donez pt ca nu am timp sa ma ocup de el si sufera f mult.Doresc sa il adopte o familie iubitoare de animale care sa-i ofere dragostea de care are nevoie.Imi vine sa plang pt ca stiu ca il dau dar il vad trist pt ca nu are cine sa se joace cu el si sta inchis intr-un padoc de cativa metri. DONEZ catel rasa Golden retriever, are varsta 2 ani vaccinuri la zi si deparazitari.Este extrem de frumoas si jucaus si este nerabdatoar sa-si gaseasca stapani iubitori.As dori ca viitorii stapani sa fie persoane care iubesc cu adevarat animalele si care sunt dispuse sa-i ofere multa dragoste si atentie

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 16.03.2010 20:34:

    acum 2 zile am primit pentru 8 martie si de martisor un golden pe care l am dorit enorm de mult.este o catelusa superba si jucausa este un vin implinit.va recomand din suflet aceasta rasa iar cei care pot dona persoanelor sau copiilor sa o faca pentru ca stiu ce inseamana sa ti doresti un caine iar banii sa te opreasca sa ti implinesti visul

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 16.03.2010 20:34:

    acum 2 zile am primit pentru 8 martie si de martisor un golden pe care l am dorit enorm de mult.este o catelusa superba si jucausa este un vin implinit.va recomand din suflet aceasta rasa iar cei care pot dona persoanelor sau copiilor sa o faca pentru ca stiu ce inseamana sa ti doresti un caine iar banii sa te opreasca sa ti implinesti visul

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 16.03.2010 20:34:

    acum 2 zile am primit pentru 8 martie si de martisor un golden pe care l am dorit enorm de mult.este o catelusa superba si jucausa este un vin implinit.va recomand din suflet aceasta rasa iar cei care pot dona persoanelor sau copiilor sa o faca pentru ca stiu ce inseamana sa ti doresti un caine iar banii sa te opreasca sa ti implinesti visul

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 02.08.2009 16:41:

    Vand catei Labrador ( auriu , negru , ciocolatiu ) si pui Golden Retriever , in varsta de 6 saptamani , vaccinati . deparazitati , carnet de sanatate , pedigree ;pe toata perioada anului ; Pret 200--250 E Contact : 0761367471; vanzare_catei@yahoo.com

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 02.08.2009 16:41:

    Vand catei Labrador ( auriu , negru , ciocolatiu ) si pui Golden Retriever , in varsta de 6 saptamani , vaccinati . deparazitati , carnet de sanatate , pedigree ;pe toata perioada anului ; Pret 200--250 E Contact : 0761367471; vanzare_catei@yahoo.com

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 02.08.2009 16:41:

    Vand catei Labrador ( auriu , negru , ciocolatiu ) si pui Golden Retriever , in varsta de 6 saptamani , vaccinati . deparazitati , carnet de sanatate , pedigree ;pe toata perioada anului ; Pret 200--250 E Contact : 0761367471; vanzare_catei@yahoo.com

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 01.08.2009 01:24:

    Medic Veterinar, vand catei Labradori (auriu si negru ) si Golden retriever pe toata perioada anului ; pt detalii 0761367471

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 01.08.2009 01:24:

    Medic Veterinar, vand catei Labradori (auriu si negru ) si Golden retriever pe toata perioada anului ; pt detalii 0761367471

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 01.08.2009 01:24:

    Medic Veterinar, vand catei Labradori (auriu si negru ) si Golden retriever pe toata perioada anului ; pt detalii 0761367471

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 18.07.2009 13:44:

    am avut un catzelus mic , frumos ,cuminte etc dar a iesit din curte si l`a calcat masina :-<...Acum mi`as dori un golden fiindca stiu ca este printre cele mai cuminti rase de caine :) . Daca vinde cineva sau da spre adoptie va rog sa imi trimiteti un mail pe : teddykutza@yahoo.com pana in 2010

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 18.07.2009 13:44:

    am avut un catzelus mic , frumos ,cuminte etc dar a iesit din curte si l`a calcat masina :-<...Acum mi`as dori un golden fiindca stiu ca este printre cele mai cuminti rase de caine :) . Daca vinde cineva sau da spre adoptie va rog sa imi trimiteti un mail pe : teddykutza@yahoo.com pana in 2010

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 22.06.2009 16:29:

    buna,eu mi=am cumparat cum 3zile un golden pe nume arish ..are2luni si ceva este foarte somnoros si plange daca plec si il las singur in camera..eu stau la ap stiu k ei sunt mai mult caini de casa am stat si am gandit ft mult pana sa l iau dar asta e..dak il obisnuiesti de mik la bl nu e problema,.,.un rotwailer cum sta la ap??un lup??la fel..trb sa i acorzi un pic de timp sa l scoti afara sa alerge in parc si gata..dak ar fi sa o luam asa toti caini prefera o curte ,toti papagali natura nu o cusca asa k,...asta e parerea mea..

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 02.06.2009 19:58:

    Lavinia din Constanta ai dat cainele?sunt foarte interesata de acest caine..ma poti contacta la mailul kapshunik_dulke@yahoo.com.Multumesc

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 08.05.2009 21:16:

    AM AVUT DE VANZARE 9 PUII DE GOLDEN RETRIEVER SUPERBI,AKM MAI AM 2 FETITZE..... AMBII PARINTI POT FI VAZUTI TATAL ARE PEDIGREE,ESTE UN EXEMPLAR SUPERB DIN PARINTI CAMPIONI IAR MAMA ESTE ADORABILA SI EA LA FEL DE SUPERBA CA SI TATAL!!!MERITA VAZUTI...DETALII LA ID : RAZVANANDRU

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 21.04.2009 21:18:

    Dar ador Golden Retrieverul.Mi-as dori sa am un pui din aceasta rasa,dar nu am bani sa-l cumpar.Daca este cineva care are pui si nu este interesat de bani,va rog dati-mi un buzz pe gala20042005,id-ul meu de yahoo mess

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 21.04.2009 21:18:

    Dar ador Golden Retrieverul.Mi-as dori sa am un pui din aceasta rasa,dar nu am bani sa-l cumpar.Daca este cineva care are pui si nu este interesat de bani,va rog dati-mi un buzz pe gala20042005,id-ul meu de yahoo mess

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 21.04.2009 21:18:

    Dar ador Golden Retrieverul.Mi-as dori sa am un pui din aceasta rasa,dar nu am bani sa-l cumpar.Daca este cineva care are pui si nu este interesat de bani,va rog dati-mi un buzz pe gala20042005,id-ul meu de yahoo mess

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 29.01.2009 11:35:

    e un catelus de 3 luni, din Constanta, de culoare alb-galbui, foarte jucaus dar ascultator....nu pot sa`l tin asa ca astept un nou stapan sa`i ofere un camin si un nume. lavinia constanta (0721.015.234)

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 18.01.2009 15:36:

    ofer spre monta mascul golden retriever in varsta de 2 ani si jumatate. numar de contact: 0723.256.046 - octavian marin.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 18.01.2009 15:35:

    ofer spre monta mascul golden retriever in varsta de 2 ani si jumatate.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 17.01.2009 21:24:

    Ori si cine ori si cand sa ma contacteze pt vanzarii de catei de rasa golden pe fergie_rock_girl

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 07.01.2009 22:03:

    retrieverii sunt niste cateii care nu ai cum sa nu i iubesti am un pui si e frumos si destept foc

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 07.01.2009 22:03:

    retrieverii sunt niste cateii care nu ai cum sa nu i iubesti am un pui si e frumos si destept foc

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 07.01.2009 22:03:

    retrieverii sunt niste cateii care nu ai cum sa nu i iubesti am un pui si e frumos si destept foc

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 05.01.2009 17:54:

    si eu am un golden retriever dar ii foarte neastamparat face numa ce vrea el:P si el nu prea mananca

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 05.01.2009 17:54:

    si eu am un golden retriever dar ii foarte neastamparat face numa ce vrea el:P si el nu prea mananca

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 05.01.2009 17:54:

    si eu am un golden retriever dar ii foarte neastamparat face numa ce vrea el:P si el nu prea mananca

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 29.12.2008 23:17:

    sunt cei mai inteligeti cateii de planeta asta parerea mea

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 29.12.2008 23:17:

    sunt cei mai inteligeti cateii de planeta asta parerea mea

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 29.12.2008 23:17:

    sunt cei mai inteligeti cateii de planeta asta parerea mea

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 28.12.2008 14:49:

    cainele meu Golden retrever este foarte sensibil la frig in general dragalasi

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 28.12.2008 14:49:

    cainele meu Golden retrever este foarte sensibil la frig in general dragalasi

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 28.12.2008 14:49:

    cainele meu Golden retrever este foarte sensibil la frig in general dragalasi

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 13.12.2008 20:59:

    vreau sa imi iau unul, fromos si desteapt

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 09.12.2008 21:17:

    Cu ce viteza poate alerga acest caine...cea mai mare?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 09.12.2008 21:17:

    Cu ce viteza poate alerga acest caine...cea mai mare?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 01.12.2008 09:08:

    am auzit ca un Golden Retriever este un caine foarte inteligent.........unde as putea cumpara un?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 01.12.2008 09:08:

    am auzit ca un Golden Retriever este un caine foarte inteligent.........unde as putea cumpara un?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 01.12.2008 09:08:

    am auzit ca un Golden Retriever este un caine foarte inteligent.........unde as putea cumpara un?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 28.11.2008 08:59:

    numele meu este dorin.imi doresc un catel din aceasta rasa.problema e ca stau la bloc.cine ma poate ajuta sa ma contacteze la iptdorin(mess)

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 28.11.2008 08:59:

    numele meu este dorin.imi doresc un catel din aceasta rasa.problema e ca stau la bloc.cine ma poate ajuta sa ma contacteze la iptdorin(mess)

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 28.11.2008 08:59:

    numele meu este dorin.imi doresc un catel din aceasta rasa.problema e ca stau la bloc.cine ma poate ajuta sa ma contacteze la iptdorin(mess)

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 26.11.2008 17:00:

    goldenii sunt verrry nice!!!Un sfat: nu ii tineti in casa sau in apartamentul de bloc! Ii place sa stea sa se zbenguie prin iarba, niciodata pe ciment! Vara duceti-l la o balta sa faca baie. Bolile de piele nu se iau daca este obisnuit sau daca merge ocazional la inot!Mullllt succes!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 26.11.2008 17:00:

    goldenii sunt verrry nice!!!Un sfat: nu ii tineti in casa sau in apartamentul de bloc! Ii place sa stea sa se zbenguie prin iarba, niciodata pe ciment! Vara duceti-l la o balta sa faca baie. Bolile de piele nu se iau daca este obisnuit sau daca merge ocazional la inot!Mullllt succes!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 26.11.2008 17:00:

    goldenii sunt verrry nice!!!Un sfat: nu ii tineti in casa sau in apartamentul de bloc! Ii place sa stea sa se zbenguie prin iarba, niciodata pe ciment! Vara duceti-l la o balta sa faca baie. Bolile de piele nu se iau daca este obisnuit sau daca merge ocazional la inot!Mullllt succes!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 12.11.2008 10:54:

    cum pot sami conving parintii sami ia un golden retriver.imi place acesta rasa foarte mult.Unde pot gasi aceasta rasa??

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 12.11.2008 10:54:

    cum pot sami conving parintii sami ia un golden retriver.imi place acesta rasa foarte mult.Unde pot gasi aceasta rasa??

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 12.11.2008 10:54:

    cum pot sami conving parintii sami ia un golden retriver.imi place acesta rasa foarte mult.Unde pot gasi aceasta rasa??

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 03.11.2008 21:07:

    Vreau sa adopt un golden retrevier.Datimi un mail daca aveti.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 03.11.2008 21:07:

    Vreau sa adopt un golden retrevier.Datimi un mail daca aveti.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 25.07.2008 23:08:

    Salut mi-am luat acum cateva saptamani un Golden Retriever are 3 luni acum si nu prea ii place sa mearga ! daca vreau sa ma duc cu el la magazin de exemplu nu merge si trebuie sa il iau in brate dar cand se intoarce alearga spre casa ! stie cineva cum pot sa il fac sa mearga ?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 16.07.2008 16:07:

    ma numesc borlea stefan si as dori sa cumpar un pui de golden retriever auriu........dar am cautat foarte mult si nu am gasit decat crem...daca ma poate sfatui sau ajuta cineva va rog sa ma contactati pe adresa de e-mail .........cat mai repede.....!!!!!!!multumesc!!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 06.07.2008 13:33:

    animale de companie, nume de cai, pisica, muscatura de pisica, caini., nume de catele, rasele de caini, caini mici, protectie animale, toate rasele de caini, caini de rasa, boli la caini, rase de caine, caine lup, catei de rasa Clasificarea rasei: Golden Retrieverul este o rasa de vanatoare foarte populara, in prezent fiind folosit datorita compatibilitatii sale pe post de companion, animal de circ, in concursuri de dresaj si probe de lucru. Rasa evolueaza la fel de bine si in apa, datorita subparului dens, si pe uscat datorita pasilor sai lungi, puternici. Acesti caini mai sunt folositi si pe post de caini insotitori ai persoanelor fara vedere si pentru terapie. Cerinte de hranire: este una dintre rasele cel mai usor de hranit nefiind nici agitat si nici predispus la tulburari stomacale. Totusi este o rasa mancacioasa si trebuie avut grija sa se evite hranirea excesiva pentru a-l mentine suplu si sanatos. Media de viata: 9-15 ani. Ajung in medie la varsta de 12 ani desi nu este iesit din comun sa traiasca pana la varsta de 16-17 ani.. Media de pui fatati: 8. Cuiburile pot varia destul de mult de la 4 la 12 catelusi desi media este de 8. In mod normal puii se nasc fara a fi ajutati prea mult de asistenta umana. Descrierea fizica generala: aceasta rasa este cunoscuta pentru blana sa auriu lucitoare de calitate elastica si lungime medie. Golden retrieverul are o expresie prietenoasa si inteligenta cu o simetrie perfecta si superba miscare gratioasa acoperind solul cu pasi lungi si puternici. Inaltimea femelei este cuprinsa intre 51 cm minim si 56 cm maxim, iar a masculului intre 56 cm minim si maxim 61 cm. Greutatea femelei este de minim 27 kg si maxim 32 kg iar a masculului de 30 kg minim si 34 kg maxim. Marimea: medie. Inaltimea si greutatea: inaltimea masculilor la greaban este in mod normal intre 56 si 61 cm cu o greutate de 30-34 kg. Inaltimea catelelor trebuie sa masoare intre 51 si 56 cm la greaban cu o greutate de 27-32 kg. Boli: daca catelul dumneavoastra provine dintr-o linie in care ambii parinti au fost evaluati ca fiind fara probleme de displazie de sold sau probleme de ochi posibilitatea ca animalul dumneavoastra sa sufere de displazie de sold si probleme oftalmologice este in mare parte redusa. Pe perioada cat sunt catelusi, fara o administrare grijulie pot fi predispusi la osteohondrita disecanta. In general insa sunt o rasa sanatoasa. Susceptabilitate la imbolnavire: scazuta. Istoric: istoricul rasei dateaza din ultima jumatate a secolului 19 si isi datoreaza indeosebi dezvoltarea lui Sir Dudley Marjoribanks. Inscrierile sale au fost tinute in mod meticulos si au format o buna baza a originilor. Marjoribanks a capatat o placere pentru culoarea galbena si a obtinut un caine numit "Nous" cu aceasta culoare din Brighton, Anglia in anul 1865. Pe acesta l-a incrucisat cu o femela de spaniel tweedwater, o rasa engleaza de retriever disparuta in prezent care avea o blana puternic carliontata si o culoare asemanatoare ficatului, usor deschisa insa. Prin canalul unei linii structurate de inmultire dirijate pe o perioada de mai mult de 20 de ani si introducand si alte rase precum labrador retriever, setteri rosii si posibil 1-2 bloodhoundzi pentru a imbunatatii simtul mirosului si a intari structura oaselor, a fost creat golden retrieverul si in 1908 a fost inregistrat si prezentat sub numele de Golden Flatcoats pana in 1913 cand denumirea a fost schimbata in Golden (auriu) sau Yellow (galben) retrieveri pana cand, in final in 1920 au luat numele definitiv pe care il poarta si in prezent. Inteligenta: sunt caini extrem de inteligenti cu o placere intensa de a face placere. Cu toate acestea sunt candidati ideali pentru munca de teren in camp, parada, ascultare, companie si asistenta pentru persoanele cu dizabilitati. Niciodata nu-i tratati aspru caci le veti strica capacitatea lor de acomodare si natura lor senzitiva. Caracteristicile de expozitie: toate pigmentatiile trebuie sa fie de preferinta negre. Blana nu trebuie sa fie excesiv de lunga, deschisa, turtita sau moale. Culorile rosu si mahon nu sunt permise. Semne de culoare alba si fire negre de par nu sunt de asemenea acceptate. Capul este larg si arcuit cu un stop bine definit. Falcile trebuie sa fie puternice si cu o muscatura perfecta, regulata in foarfeca. Ochii sunt de marime medie, bine asezati, cu pigmentatie inchisa. Urechile trebuie sa fie nici mici dar nici mari si asezate la un nivel aproximativ al ochilor. Gatul este lung, curat si musculos si contopit intre umerii bine intinsi pe spate. Corpul va fi bine echilibrat si cu coaste bine evidentiate si o linie a spatelui dreapta. Picioarele anterioare trebuie sa fie drepte cu oase solide iar cele posterioare puternice si musculare cu coapse secundare puternice. Partea mijlocie a piciorului dinapoi trebuie sa fie bine indreptate in jos si drepte cand sunt privite din spate. Labele sunt rotunde si asemanatoare cu cele de pisica iar coada este asezata si purtata la nivelul spatelui, ajungand la partea mijlocie a piciorului posterior fara a fi insa curbata la varf. Tara de origine: Marea Britanie. Energie: medie Antrenament: 80-100 de minute pe zi. Adultii necesita un numar rezonabil de exercitii pentru a-i tine in conditie de varf , munca pe drum fiind ideala pentru a-i tine bine musculosi si in forma. La varsta de catei pot creste foarte repede si greutatea lor poate sa fie in curand prea grea pentru viteza de crestere a oaselor lor. Din acest motiv nu le dati voie la prea multe exercitii libere care le poate cauza osteohondrita disecanta, o boala a oaselor ce provoaca schiopatarea. Suferinta la stres daca este lasat singur: medie. Protectie personala: scazuta. Potrivire ca si caine de paza: scazuta. Risc de a speria oile: mediu. Tendinta de a latra: medie. Usurinta la transport: ridicata. Nivel de agresiune: scazut. Compatibilitate cu alte animale: ridicata. Compatibilitate cu copiii: ridicata. Caractere generale si temperament: golden retriverul este un caine docil cu inteligenta si o dispozitie constanta, datorita acestor calitati fiind un caine ideal ca membru al familiei. Adora copii si le place sa fie implicati in toate activitatile familiale atat in casa cat si in exterior. Sunt in primul rand retrieveri si de aceea sunt fixati de tot ceea ce tine de partea orala. Ei vor incerca sa traga, sa tarasca sau sa care orice vor putea duce in gura. Iubesc de asemenea apa si trebuie sa avem grija pentru siguranta lor cand se afla orice forma de apa prin apropiere. Ei sunt totusi ingrijoratori si trebuie avuta multa grija in momentul in care are loc dresajul lor, avandu-se grija sa se mentina permanent sensibilitatea. Marimea blanii: scurta/linsa Cerinte de ingrijire a blanii: mai mult de o data pe saptamana. Aranjare si tundere: frecventa. Ingrijirea blanii: datorita densitatii blanii trebuie ingrijiti si aranjati permanent. Subparul, datorita naturii sale impermeabile este extrem de des si de aceea nu trebuie lasat sa se deterioreze cauzand suferinta animalului. Parul de pe picioarele anterioare trebuie sa fie ingrijit in mod regulat cum la fel de bine trebuie ingrijit cel dintre pernitele degetelor. Coada trebuie ajustata intr-o forma crescanda. Zona pieptului trebuie tinuta relativ scurta pentru a putea evidentia lungimea gatului. Blana de acoperire are nevoie doar de periere si poate fi dreapta sau ondulata. Lungimea blanii poate atrage apa si noroiul care se pot curata insa usor o data ce blana se usuca. Culoare: Culoarea poate fi orice nuanta de crem sau auriu. Naparlit: masiv.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 06.07.2008 13:14:

    animale de companie, nume de cai, pisica, muscatura de pisica, caini., nume de catele, rasele de caini, caini mici, protectie animale, toate rasele de caini, caini de rasa, boli la caini, rase de caine, caine lup, catei de rasa Clasificarea rasei: Golden Retrieverul este o rasa de vanatoare foarte populara, in prezent fiind folosit datorita compatibilitatii sale pe post de companion, animal de circ, in concursuri de dresaj si probe de lucru. Rasa evolueaza la fel de bine si in apa, datorita subparului dens, si pe uscat datorita pasilor sai lungi, puternici. Acesti caini mai sunt folositi si pe post de caini insotitori ai persoanelor fara vedere si pentru terapie. Cerinte de hranire: este una dintre rasele cel mai usor de hranit nefiind nici agitat si nici predispus la tulburari stomacale. Totusi este o rasa mancacioasa si trebuie avut grija sa se evite hranirea excesiva pentru a-l mentine suplu si sanatos. Media de viata: 9-15 ani. Ajung in medie la varsta de 12 ani desi nu este iesit din comun sa traiasca pana la varsta de 16-17 ani.. Media de pui fatati: 8. Cuiburile pot varia destul de mult de la 4 la 12 catelusi desi media este de 8. In mod normal puii se nasc fara a fi ajutati prea mult de asistenta umana. Descrierea fizica generala: aceasta rasa este cunoscuta pentru blana sa auriu lucitoare de calitate elastica si lungime medie. Golden retrieverul are o expresie prietenoasa si inteligenta cu o simetrie perfecta si superba miscare gratioasa acoperind solul cu pasi lungi si puternici. Inaltimea femelei este cuprinsa intre 51 cm minim si 56 cm maxim, iar a masculului intre 56 cm minim si maxim 61 cm. Greutatea femelei este de minim 27 kg si maxim 32 kg iar a masculului de 30 kg minim si 34 kg maxim. Marimea: medie. Inaltimea si greutatea: inaltimea masculilor la greaban este in mod normal intre 56 si 61 cm cu o greutate de 30-34 kg. Inaltimea catelelor trebuie sa masoare intre 51 si 56 cm la greaban cu o greutate de 27-32 kg. Boli: daca catelul dumneavoastra provine dintr-o linie in care ambii parinti au fost evaluati ca fiind fara probleme de displazie de sold sau probleme de ochi posibilitatea ca animalul dumneavoastra sa sufere de displazie de sold si probleme oftalmologice este in mare parte redusa. Pe perioada cat sunt catelusi, fara o administrare grijulie pot fi predispusi la osteohondrita disecanta. In general insa sunt o rasa sanatoasa. Susceptabilitate la imbolnavire: scazuta. Istoric: istoricul rasei dateaza din ultima jumatate a secolului 19 si isi datoreaza indeosebi dezvoltarea lui Sir Dudley Marjoribanks. Inscrierile sale au fost tinute in mod meticulos si au format o buna baza a originilor. Marjoribanks a capatat o placere pentru culoarea galbena si a obtinut un caine numit "Nous" cu aceasta culoare din Brighton, Anglia in anul 1865. Pe acesta l-a incrucisat cu o femela de spaniel tweedwater, o rasa engleaza de retriever disparuta in prezent care avea o blana puternic carliontata si o culoare asemanatoare ficatului, usor deschisa insa. Prin canalul unei linii structurate de inmultire dirijate pe o perioada de mai mult de 20 de ani si introducand si alte rase precum labrador retriever, setteri rosii si posibil 1-2 bloodhoundzi pentru a imbunatatii simtul mirosului si a intari structura oaselor, a fost creat golden retrieverul si in 1908 a fost inregistrat si prezentat sub numele de Golden Flatcoats pana in 1913 cand denumirea a fost schimbata in Golden (auriu) sau Yellow (galben) retrieveri pana cand, in final in 1920 au luat numele definitiv pe care il poarta si in prezent. Inteligenta: sunt caini extrem de inteligenti cu o placere intensa de a face placere. Cu toate acestea sunt candidati ideali pentru munca de teren in camp, parada, ascultare, companie si asistenta pentru persoanele cu dizabilitati. Niciodata nu-i tratati aspru caci le veti strica capacitatea lor de acomodare si natura lor senzitiva. Caracteristicile de expozitie: toate pigmentatiile trebuie sa fie de preferinta negre. Blana nu trebuie sa fie excesiv de lunga, deschisa, turtita sau moale. Culorile rosu si mahon nu sunt permise. Semne de culoare alba si fire negre de par nu sunt de asemenea acceptate. Capul este larg si arcuit cu un stop bine definit. Falcile trebuie sa fie puternice si cu o muscatura perfecta, regulata in foarfeca. Ochii sunt de marime medie, bine asezati, cu pigmentatie inchisa. Urechile trebuie sa fie nici mici dar nici mari si asezate la un nivel aproximativ al ochilor. Gatul este lung, curat si musculos si contopit intre umerii bine intinsi pe spate. Corpul va fi bine echilibrat si cu coaste bine evidentiate si o linie a spatelui dreapta. Picioarele anterioare trebuie sa fie drepte cu oase solide iar cele posterioare puternice si musculare cu coapse secundare puternice. Partea mijlocie a piciorului dinapoi trebuie sa fie bine indreptate in jos si drepte cand sunt privite din spate. Labele sunt rotunde si asemanatoare cu cele de pisica iar coada este asezata si purtata la nivelul spatelui, ajungand la partea mijlocie a piciorului posterior fara a fi insa curbata la varf. Tara de origine: Marea Britanie. Energie: medie Antrenament: 80-100 de minute pe zi. Adultii necesita un numar rezonabil de exercitii pentru a-i tine in conditie de varf , munca pe drum fiind ideala pentru a-i tine bine musculosi si in forma. La varsta de catei pot creste foarte repede si greutatea lor poate sa fie in curand prea grea pentru viteza de crestere a oaselor lor. Din acest motiv nu le dati voie la prea multe exercitii libere care le poate cauza osteohondrita disecanta, o boala a oaselor ce provoaca schiopatarea. Suferinta la stres daca este lasat singur: medie. Protectie personala: scazuta. Potrivire ca si caine de paza: scazuta. Risc de a speria oile: mediu. Tendinta de a latra: medie. Usurinta la transport: ridicata. Nivel de agresiune: scazut. Compatibilitate cu alte animale: ridicata. Compatibilitate cu copiii: ridicata. Caractere generale si temperament: golden retriverul este un caine docil cu inteligenta si o dispozitie constanta, datorita acestor calitati fiind un caine ideal ca membru al familiei. Adora copii si le place sa fie implicati in toate activitatile familiale atat in casa cat si in exterior. Sunt in primul rand retrieveri si de aceea sunt fixati de tot ceea ce tine de partea orala. Ei vor incerca sa traga, sa tarasca sau sa care orice vor putea duce in gura. Iubesc de asemenea apa si trebuie sa avem grija pentru siguranta lor cand se afla orice forma de apa prin apropiere. Ei sunt totusi ingrijoratori si trebuie avuta multa grija in momentul in care are loc dresajul lor, avandu-se grija sa se mentina permanent sensibilitatea. Marimea blanii: scurta/linsa Cerinte de ingrijire a blanii: mai mult de o data pe saptamana. Aranjare si tundere: frecventa. Ingrijirea blanii: datorita densitatii blanii trebuie ingrijiti si aranjati permanent. Subparul, datorita naturii sale impermeabile este extrem de des si de aceea nu trebuie lasat sa se deterioreze cauzand suferinta animalului. Parul de pe picioarele anterioare trebuie sa fie ingrijit in mod regulat cum la fel de bine trebuie ingrijit cel dintre pernitele degetelor. Coada trebuie ajustata intr-o forma crescanda. Zona pieptului trebuie tinuta relativ scurta pentru a putea evidentia lungimea gatului. Blana de acoperire are nevoie doar de periere si poate fi dreapta sau ondulata. Lungimea blanii poate atrage apa si noroiul care se pot curata insa usor o data ce blana se usuca. Culoare: Culoarea poate fi orice nuanta de crem sau auriu. Naparlit: masiv.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 22.06.2008 02:17:

    Ma numesc Bogdan..am 14 ani .. si ami doresc sa am un catel... ador : Golden Retriver,Labrador Retriver,Canish,Bichon. Nu am prea multi verzisori :D... dar ma descurc :) nu dau mai multe de 2 mil 3 sute.(vechi) pe una din aceste rase.. stiu ca unele sunt foarte scumpe.. dar sa ne gandim si la dorinta.. altora ... nu doar banii conteaza.. :) . Sa faci un om fericit...e o mare realizare . Sper sa ma intelege'ti...daca ma puteti ajuta... sa ami dea si mie add cineva.. id: contele1993 Multumesc mult

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 18.05.2008 09:02:

    din septembrie vom locui la casa si am dori un pui de golden retriever.se poate adapta puiul sa stea in curte?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 18.05.2008 09:02:

    din septembrie vom locui la casa si am dori un pui de golden retriever.se poate adapta puiul sa stea in curte?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 15.05.2008 02:22:

    hey tocmai mi-ai luat idee :( Si eu vreau un golden retriever cu numele rex :D am vazut o persoana care are un astfel de caine si il intalnesc des in drum spre scoala dar nu am vorbit inca cu acees. Cainele ajunge la dimensiuni destul de mari dar este calm din moment ce eu il intalnesc de foarte multe ori stand pe marginea drmului in piata in timp ce stapanul sau vorbeste :D

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 15.05.2008 02:22:

    hey tocmai mi-ai luat idee :( Si eu vreau un golden retriever cu numele rex :D am vazut o persoana care are un astfel de caine si il intalnesc des in drum spre scoala dar nu am vorbit inca cu acees. Cainele ajunge la dimensiuni destul de mari dar este calm din moment ce eu il intalnesc de foarte multe ori stand pe marginea drmului in piata in timp ce stapanul sau vorbeste :D

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 15.05.2008 02:22:

    hey tocmai mi-ai luat idee :( Si eu vreau un golden retriever cu numele rex :D am vazut o persoana care are un astfel de caine si il intalnesc des in drum spre scoala dar nu am vorbit inca cu acees. Cainele ajunge la dimensiuni destul de mari dar este calm din moment ce eu il intalnesc de foarte multe ori stand pe marginea drmului in piata in timp ce stapanul sau vorbeste :D

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 09.04.2008 19:07:

    Nu stiu de unde sa-mi iau un golden retriver cu pedigree si carnet de sanatate daca stie cineva va rog sa-mi spuna sau sa-mi trimita pe mail oanna678@yahoo.com sunt dispusa sa dau 250-300 euro si puiul sa fie in varsta de 2-3 luni va rog sa-mi spuneti daca stiti urgent vreau sa-mi iau sau sa am contactez pe id-ul de messenger oanna678.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 09.04.2008 19:07:

    Nu stiu de unde sa-mi iau un golden retriver cu pedigree si carnet de sanatate daca stie cineva va rog sa-mi spuna sau sa-mi trimita pe mail oanna678@yahoo.com sunt dispusa sa dau 250-300 euro si puiul sa fie in varsta de 2-3 luni va rog sa-mi spuneti daca stiti urgent vreau sa-mi iau sau sa am contactez pe id-ul de messenger oanna678.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 04.03.2008 11:24:

    Golden Retrieverii sint super-catei! Sint cei mai inteligenti, cei mai frumosi si cei mai jucausi catei! Pe linga faptul ca sint foarte frumosi sint si foarte dragastosi si iubesc OAMENII, mai ales copiii! Nu mi-ar frica sa las copilul meu cu un Retriever! Daca imi voi achizitiona vre-un catel, acela va fi un Golden retriever pe nume Rex!

    [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro