Femeia gravida si pisica<br>&nbsp;

Femeia gravida si pisica
 

Un lucru este sigur: nu exista nici un motiv fondat pentru a renunta la pisica dumneavoastra daca ati ramas insarcinata. Foarte des auzim despre persoane care se separa de animalul lor drag, uneori dupa numerosi ani de convietuire, cand un bebe apare in casa. De asemenea, ati auzit, fara indoiala si depre toxoplasmoza si bineinteles ca va temeti de aceasta infectie, dar nu este un motiv sa abandonati pisica.
Ginecologul dumneavoastra curant va poate lua o priza de sange, pentru a analiza daca sunteti imuna sau nu impotriva toxoplasmozei. Daca sunteti imuna, nu aveti de ce sa va temeti si puteti continua sa va ingrijiti pisica ca si pana acum.
Daca nu sunteti imuna, nu intrati in panica. Trebuie sa stiti, insa, ca aveti mai multe riscuri sa contactati toxoplasmoza daca umblati cu fructe si legume nespalate sau cu carnea nefiarta decat daca intrati in contact cu pisica.
Daca nu sunteti imuna la toxolasmoza, iata cateva sfaturi pe care trebuie sa le urmati pentru a evita problemele ulterioare:
-purtati manusi sau spalati-va constiincios pe maini dupa ce manipulati carnea cruda si cruditatile, dupa gradinarit.
-fierbeti bine carnea inainte de consumare.

-evitati consumarea cruditatilor sau spalati-le bine.
Toxoplasmoza este o boala cauzata de catre un protozor parazit numit Toxoplasma gondii, dupa numele rozatorului african la care a fost gasit. Acest parazit infecteaza o varietate foarte mare de specii si foarte multe dintre tipurile celulare ale gazdei. Cum am aratat, aceasta bacterie se gaseste pe legume si fructe, pe carnea nefiarta si poate fi purtata si de pisica.
Daca insa pisica mananca hrana uscata si nu pune nici o labuta afara nu exista riscul contaminarii. Daca insa pisica isi petrece timpul si in afara casei, trebuie sa respectati cateva reguli de igiena elementara:
-spalati-va bine pe maini inainte de fiecare masa sau dupa ce ati atins pisica.
-lasati pe altcineva sa se ocupe de litiera, sau daca sunteti singura in casa, folositi manusile.
-evitati jocurile bruste cu animalul, pentru a preveni zgarieturile.
Daca nu sunteti imuna la toxoplasmoza, fie ca aveti pisica sau nu, este util sa va faceti analizele lunar, pentru a detecta o eventuala infectie si a actiona precoce in cazul unei contaminari.
Important: Sfaturile care le gasiti in aceasta pagina sunt cu titlu informativ si nu se substituie prescriptiilor medicului dumneavoastra curant.



Publicat la 16 mai 2005
3 Comentarii
  • Anonim a scris la 12.06.2011 22:07:

    Pisica pe care au adus-o copiii mi-a umplut casa de pureci. Sunt peste tot! Cu ce s-o tratez ca s-o scap de purici? Pet Spot P e bun? Nu imi permit ceva mai scump de 15 lei. Dar casa si curtea cu ce le dezinfectez? Sunt insarcinata in primul trimestru si nu e altcineva care sa faca operatiunea...

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 15.07.2009 20:55:

    daca as avea boala respectiva si as fi insarcinata se poate transmite la copil??va rog sa-mi spuneti am si eu o pisica care am gasit-o pe strada am dus-o la veterinar acuma e bine jucausa manca bine doarme bine e sanatoasa dar mi-e frica ca nu cumva sa fie vreun pericol pt mine trebuie sa merg la medicul ginecolog sa fac un consult???

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 15.07.2009 20:55:

    daca as avea boala respectiva si as fi insarcinata se poate transmite la copil??va rog sa-mi spuneti am si eu o pisica care am gasit-o pe strada am dus-o la veterinar acuma e bine jucausa manca bine doarme bine e sanatoasa dar mi-e frica ca nu cumva sa fie vreun pericol pt mine trebuie sa merg la medicul ginecolog sa fac un consult???

    [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro