Exotic Shorthair

Exotic Shorthair

Clasificarea rasei:

Pisici cu parul scurt. Blana este deasa si plusata. Are o textura moale si sta departata de corp, datorita texturii si densitatii; blana nu trebuie sa stea lipita de corp. Parul este putin mai lung decat al celorlalte pisici cu parul scurt.

Speranta de viata: 9-15 ani

Descriere fizica generala:

Exotic Shorthair este o pisica de statura medie, compacta. Capul este rotund si masiv, avand craniul lat. Urechile sunt mici, cu varfurile rotunjite, fiind situate jos si departate. Obrajii sunt plini. Nasul este lat si scurt, cu o taietura bine definita. Pielea de pe nas trebuie sa fie deplin formata, iat latura de sus nu trebuie sa depaseasca nivelul inferior al ochilor. Barbia este puternica, ca si falcile. Ochii sunt mari si rotunzi, bine departati, si in culori stralucitoare. Corpul este compact, cu pieptul lat, umeri si sezutul masive. Picioarele sunt scurte, groase si puternice. Labele rotunde sunt mari si ferme. Coada este scurta.

Hranire: aprox. 70 kcal/kg/zi. Pot fi predispuse la obezitate, de aceea necesita atentie sporita in stabilirea dietei.

Sanatate:

Exotic Shorthair este, ca majoritatea raselor hibride, o pisica sanatoasa si robusta, fara probleme specifice de sanatate. Analize ale sangelui inca din tinerete sunt recomandate, pentru diagnosticarea precoce a unor posibile afectiuni ale ficatului sau rinichilor, probleme care sunt, din pacate, comune la pisicile batrane. Majoritatea pisicilor batrane trebuie sa beneficieze de adjustari aduse dietei.

Energie: medie

Compatibilitate cu alte pisici: medie

Compatibilitate cu alte animale: medie

Compatibilitate cu copiii: ridicata

Caracter si temperament:

De la persane au preluat comportamentul calm specific, insa prezenta printre stramosi si a altor rase precum Albastru de Rusia, ii dau unei pisici Exotic Shorthair o mai multa voiciune. Insa ramane o pisica linistita, ce nu va face tumbe si salturi gigant precum alte rase cu par scurt. Deasemenea, sunt cunoscute ca pisici tacute, ce arareori miauna.
Masculii sunt cunoscuti ca fiind mai afectuosi, femelele parand mereu a avea ceva mai important de facut.

Ingrijire:

O data cu aspectul si firea placuta, exoticele au si problemele specifice persanelor. Acestea includ ochii si nasul sensibile, deci o mai mare importanta ingrijirii acestora de catre stapan. Ochii trebuiesc stersi de cel putin o data pe zi cu o solutie speciala. Blana poate fi pieptanata de doua ori pe saptamana, utilizand o perie cu dinti de metal. Blana exoticelor este scurta, densa, cu o aparenta de plus. Stratul de puf de la baza face ca parul sa stea in permanenta infoiat. Desi considerata scurta, firul de par depaseste lungimea altor rase cu par scurt (British, European etc). Nasul turtit si ochii mari mosteniti de la persane, impreuna cu blana de plush ii dau unui pisoi Exotic Shorthair aparenta unui ursulet de plus.

Istorie:

Exotic Shorthair este o rasa creata de om, prin numeroase incrucisari efectuate de crescatori intre pisici din rasa Persana si alte rase cu par scurt precum Albastru de Rusia, Bristish Shorthair etc. Pe parcursul evolutiei noii rase, au fost alesi puii care corespundeau cel mai bine standardului Persanelor, insa aveau o blana scurta si pufoasa.
Rasa Persana are o mare popularitate, dovada fiind expozitiile feline unde grupa lor este intotdeauna cu cei mai multi participanti. Dar avand in vedere ca stilul de viata din zilele noastre devine din ce in ce mai agitat, exotic shorthair capata din ce in ce mai mult teren. Supranumita "Persana in Pijamale" sau "Persana omului lenes", Exotic Shorthair pastreaza temperamentul calm si afectuos al acestora, insa necesita mult mai putine ingrijiri de toaletare.


8 Comentarii
  • Anonim a scris la 21.11.2014 13:30:

    Cine are de vanzare pui exotic shorthair (max 2 luni ) si la ce pret? Multumesc!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 14.01.2013 19:46:

    Cumpar pisicuta Persana, Exotic sau British Shorthair pe care sunt dispusa sa ofer 400 lei. Sa aiba pana in 3luni. Contact : elizaelenairina@yahoo.com sau 0769003069. Multumesc!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 14.07.2011 13:18:

    aveam si eu o pisic? persian? dar a murit :(( ave o cod? stufoas? unbla ca o cochet? dar a muryt ava culore neagr? cu alb dar mea r?mas clon ei puiul ei e lafel lafel ca ea cînd a murit iam plins ore in ?iri

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 04.02.2011 16:36:

    Si eu am cumparat o pisica persana...doar ca acum constat ca e rasa exotic shorthair.Sincer nu imi pare au ca am luat-o si ca e persana...e mult mai frumoasa decat o persan dupa mine...arata ca un ursulet de plus. Tipul care mia vandut-o a zis ca e persana dar eu fiind necunoscatoare de rase si fiind imi placea am cumparato. Am dat 10 mil pe ea plus 2 mil vaccinurile cu pasaportul si cip.. Cei care vreau o pisica si nu stiu rasele va zic sigur ca putine persane pure gasiti in ziua de azi...pana si la pet shopuri gasiti exotic shorthai si zic ca is persane...diferenta nu e prea mare, doar blana difera.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 05.07.2010 21:30:

    Am o pisica exotic shorthair de vanzare.Are toate vaccinurile facute,deparazitari,si tot ce a fost nevoie.Pisica,este educata la litiera si foarte cuminte.Are o culoare f interesanta...Negru cu dungi portocalii.0741411520;sau;0770996576

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 19.03.2009 14:43:

    Salutare. Eu caut o astfel de pisicuta. Daca cineva are pui as dori si eu unul. Multumesc.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 17.01.2009 01:45:

    Pacat ca nu va place pisoiul dvs. . Nu sunt multe pisici exotic shorthair in tara iar pretul de vanzare este aproximativ cu cel al unei persane , uneori mai ridicat - depinde desigur de multi factori . Crescatorii rasei exotic practica de multe ori imperecherea intre cele doua rase persan si exotic astfel ca este posibil ca puiul dvs. sa provina din o astfel de imperechere (cand sunt mici nici nu poti sa-ti dai prea bine seama - mai ales daca esti novice - daca micutul este exotic sau exotic long hair -cum este denumit produsul cu firul de par mai lung , dar nu la fel de lung ca al unei persane . Va dau aceste informatii ca sa stiti cu ce aveti de-a face dar mult mai multe informatii precum si felul in care arata o pisica exotic gasiti desigur pe net . In rest , bucurati-va de pisoiul dvs. exotic si fiti incantat(a) de faptul ca este o pisica rara - mai ales la noi .

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 14.01.2009 13:17:

    In urma cu cateva luni mi-a fost vandut un Exotic Shorthair pe post de Persana. Deoarece nu sunt un cunoscator, n-am stiut, insa recunosc, nici nu am cautat neaparat o rasa anume. Mi-a placut puiul de pisica asa cum arata atunci. Recent mi-am dat seama ca de fapt nu este Persana! Singurul lucru care ma deranjeaza este ca Petshop-urile specializate, multe detinute chiar de medici veterinari, isi permit astfel de gafe. Nu pot sa-mi dau seama daca este vorba de o diferenta anume de pret dar as fi foarte suparat sa constat ca Exotic Shorthair sunt mai ieftine si s-a profitat pe seama asemanarilor dintre cele doua rase.

    [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro