Educa-te... inainte sa cumperi un catel!

Educa-te... inainte sa cumperi un catel!

Pe masura ce gandurile ni se indreapta spre anotimpul cald, din ce in ce mai des ne trece prin cap ideea de a adopta un catelus. In acest sens, vom incerca sa va indreptam in directia cea buna si sa va salvam de la ceea ce ar putea deveni prilej de dezastru, in loc de bucurie si veselie.



caini catei

Primul lucru care trebuie facut, si cel mai important, este de a va informa despre rasa pe care vreti sa o achizitionati. Nu este bine sa mergeti si sa cumparati primul catel care va iese in cale. Aceasta nu este o actiune inteleapta nici chiar daca vreti sa cumparati catelul de la un crescator reputabil. In plus, nu este recomandat nici sa recurgeti la anunturile de mica publicitate. Desi poate parea cea mai simpla solutie, rezultatul poate fi unul suparator, atat din punct de vedere financiar, cat si din cauza ca animalutul poate veni cu foarte multe probleme de la vechiul stapan.

De asemenea, stati departe de crescatorii care ofera o mare varietate de rase. Un crescator serios nu se avanta sa creasca un numar mare de animale si nici rase foarte diferite. Ceea ce va trebuie dumneavoastra este un crescator mic, care detine doar una, sau cel mult doua, rase, care va va lasa sa veniti si sa vedeti cateii impreuna cu mama lor si va va raspunde la toate intrebarile. Nu lasati pe nimeni sa va aduca el cateii sa ii vedei - trebuie sa vedeti puii si mama impreuna. Daca persoana de la care vreti sa cumparati catelul va supne ca acest lucru nu se poate, cautati alt vanzator.



caini

Sa nu fiti niciodata tentat sa cumparati un catel de la un pet-shop. Viata cainilor folositi pentru reproducere intr-un astfel de loc este una extrem de grea. De aceea, de cele mai multe ori, puii rezultati se nasc cu foarte multe probleme de sanatate datorita tratamentului inuman la care au fost supusi parintii lor. Poate ca va ganditi ca adoptand un catel dintr-un astfel de loc il veti salva de la o viata extrem de chinuita. In realitate, nu faceti altceva decat sa incurajati si sa perpetuati astfel de practici.

Cand ati reusit sa va gasiti un crescator si ati discutat detaliile aranjamentului, mergeti sa il vizitati. Pot parea foarte draguti; cel mai adesea conduc si un adapost pentru animale si va spun ca cainii sunt viata lor. Cand ajungeti acolo, va spun ca mama cateilor este putin bolnava... si ca ar fi mai bine daca v-ar aduce ei cateii sa ii vedeti. Aveti mare grija... Acest lucru poate insemna ca acesti oameni au o licenta de pet-shop si achizitioneaza catei, pentru a-i vinde mai departe. Incepeti sa puneti intrebari si cereti sa vedeti toti cateii. Aruncati-va o privire asupra conditiilor in care traiesc atat cateii din rasa pe care vreti sa o cumparati cat si ceilalti catei (daca va este permis sa va uitati; sunteti capabil sa va dati seama ce varsta au cateii, par ei fericiti si socializati, par curati?). Crescatorul (presupunand ca este un crescator adevarat), va poate spuen adevarul... cateaua poate fi bolnava... dar, la fel de bine, poate sa nu existe nici o catea.



caini

Nu este deloc usor, nu-i asa? Dar daca va faceti bine temele inainte de a merge sa vedeti cateii, ar trebui sa fiti pregatit si capabil sa observati lucrurile care nu sunt in regula. Daca aveti dubii, cereti sa vi se dea mai mult timp de gandire inainte de a lua o decizie. Un bun crescator, nu va incerca sa va forteze sa luati o decizie.

Sa recapitulam acum care sunt elementele pe care nu trebuie sa le neglijam atunci cand ne hotaram sa cumparam un catel:

1. Fiti foarte precaut daca va hotarati sa apelati la anunturile de mica publicitate din ziare pentru a cumpara un catel.

2. Nu cumparati niciodata de la un pet-shop sau de la persoane care cumpara catei pentru a-i vinde mai departe (acestia pot fi luati de la un adapost pentru caini si chiar de la ecarisaj).

3. Informati-va bine despre rasa de care sunteti interesat. Multe reviste despre caini ofera sfaturi pentru alegerea unei rase; sunati si intrebati la ce ar trebui sa va uitati atunci cand cumparati un caine. Daca stiti pe cineva care detine un exemplar din rasa de care sunteti interesat, intrebati-l de unde a cumparat catelul si ce va poate recomanda. O recomandare buna poate fi foarte valoroasa.

4. Verificati daca persoana la care veti merge nu detine prea multe rase.



caini

In cele din urma, alegerea a ce si cum veti cumpara va apartine numai si numai dumneavoastra. Tot ceea ce putem sa va spunem este... Cateii cumparati din magazinele de animale (pet-shopuri) si de la oameni care cumpara catei la preturi mai mici pentru ca apoi sa scoata profit de pe urma lor, nu sunt mai ieftini decat cei cumparati de la crescatori recunoscuti si seriosi, care cresc aceste animale din dragoste si pasuine, cu grija si cu atentie. Catelul pe care il vei cumpara va fi, speram, parte a familiei tale pentru mult timp. Ziarele, internetul sunt pline de oameni care nu au avut grija atunci cand au cumparat un catel si au ajuns sa regrete. In multe cazuri, cheltuielile cu ingrijirile medicale au fost foarte mari. Multi dintre ei au suferit vazand cum catelul mult dorit a murit mult rpea devreme, datorita bolilor ereditare si ingrijirii insuficiente acordate imediat dupa nastere.

Alegerea este, desigur, a dumneavoastra - aveti insa grija sa fie alegerea corecta. Doar refuzand sa cumparati acei catei tristi din magazine acest comert inuman va inceta.


40 Comentarii
  • Anonim a scris la 05.08.2011 14:04:

    vreau sa adopt un catel mic care se poate tine la bloc fara sa sufere nici catelul nici cei din jur. De preferinta rasa Cavalier King Charles Spaniel.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 24.05.2011 16:22:

    vand caniche varsta 6 saptamani super frumosi masculi unul este alb iar celalant este maroniu cu stea alba in frunte 250 ron vreau pe unul 0731294451 cine este interesat pentru poze ma gasiti pe mess id mul4tru

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 07.05.2011 16:40:

    Buna ziua, demult imi doresc un pui de chow-chow si as vrea tare mult sa faca parte din femilia mea, in schimb cu parere de rau nu dispun de suma necesara pentru a achizitiona unul . Rog care are puiuti de chow chow .. sa aiba parte de o familie iubitoare .. cu mare drag si cu incredere rog sa ma contactati. Mr.Rafaa@yahoo.com . Multumiri !

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 24.01.2011 20:13:

    vreau un catel de talie mica, un coker auriu sa ma joc cu el. :-)

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 01.09.2010 14:14:

    cum asi pute sa il educ sa fiu prietenu meu

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 01.09.2010 14:14:

    cum asi pute sa il educ sa fiu prietenu meu

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 27.08.2010 14:34:

    Avem de vanzare pui Yorkshire Terrier, daca va intereseaza va rog sa ma contactati 0745423684 sau Mariannasuceava@yahoo.com, sunt din Tg. Mures.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 26.07.2010 15:53:

    Buna ziua! As dori si eu sa achizitionez un catel de rasa yorkshire terrier..Dar as dori ca pretul sa fie acceptabil avand in vedere criza...Doresc detalii de la cei care cresc sau doneaza astfel de rasa. Multumesc!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 20.01.2010 09:58:

    vreau sa adopt un pui de coker auriu...rog seriozitate si contact la 0753849781 si la email-ul de mai sus. multumesc

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 26.08.2009 02:28:

    Ador animalele,sunt o persoana iubitoare ,foarte atenta ,grijulie si imi place sa i rasfat,mai am 2 dar nu sunt de rasa ,as dorii unu ca sa l rasfat si sa l plimb :X ma puteti contacta la 0741501523 sau id mess miss1original

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 02.05.2009 12:41:

    primesc prin donatie un catel de max 6 luni labrador dau golden retriever,femela.pedegree-ul nu ma intereseazaofer max.200 ron. imi doresc foarte mult un catel deoarece nu de mult mia murit catelul (dalmatian)in varsta de 11 ani,si nu concep viata fara un tovaras de companie care sa fie langa mine.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 01.04.2009 16:53:

    sunt un mare iubitor de catei si as dori sa adopt si eu un catel -husky- in farsta de maxima 5 luni sa fie mascul ma puteti contacta la nr 0766469634 Va Multumesc

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 01.04.2009 16:53:

    sunt un mare iubitor de catei si as dori sa adopt si eu un catel -husky- in farsta de maxima 5 luni sa fie mascul ma puteti contacta la nr 0766469634 Va Multumesc

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 26.03.2009 14:27:

    vreau si eu un catel de talie mica da nu prea scump cine are de vanzare sa ma caute pe id acesta valy03_94

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 04.02.2009 12:30:

    Buna ziua!...Mi-as dori in catel Caniche.....Stau la casa am 4 camere si vreau sa il tin in casa.....Daca aveti catel Caniche de donat ma ofer pt. al lua si va dau si un milion pe el....Va rog frumos sunt o iubitoare de animale:X....le ador foarte mult..Si sunt din Bistrita, am uitat sa spun...Ma puteti contacta pe nr:0263233032 sau 0753416761....Va multumesc mult si va astept sa ma contactati...La revedere!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 04.02.2009 12:27:

    Buna ziua!...Mi-as dori in catel Caniche.....Stau la casa am 4 camere si vreau sa il tin in casa.....Daca aveti catel Caniche de donat ma ofer pt. al lua si va dau si un milion pe el....Va rog frumos sunt o iubitoare de animale:X....le ador foarte mult.....Ma puteti contacta pe nr:0263233032 sau 0753416761....Va multumesc mult si va astept sa ma contactati...La revedere!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 04.02.2009 12:22:

    Buna ziua!...Mi-as dori in catel Caniche.....Stau la casa am 4 camere si vreau sa il tin in casa.....Daca puteti sa imi dati si mie un catel va rog....Contactatima pe nr:0263233032...Va multumesc...La revedere!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 02.02.2009 17:52:

    sunt mihai si am 7ani si as vrea si eu un catelus din poza de culoare maro si alb pentru ca mias dori foarte mult un catel

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 01.02.2009 13:56:

    vand pui de hamsteri din cluj-napoca , nr tel;0756828286,hamsterii sunt f.frumosi si sunt de mai multe culori si au blana mare si frumoasa

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 28.01.2009 15:50:

    cui ii plac cateii ? mie una da foarte mult si.... de ziua mea mias dori un cane de rasa !! :(( :(

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 29.11.2008 16:11:

    primesc in donatie pui de catel sau pui de pisica [de rasa] ...nr de tel ; 0749991337 , nume alexandra , sunt din cluj , si cred ca fiecare vietuitoare are nevoie de o familie iubitoare sau un camin , daca ar fi dupa mine as ajuta toate animalelele din lume la mine in casa daca sar putea dar insa pot doar unul sau 2 animalete pt ca mai am si 5 hamsteri si 2 pestisori , multumesc , sunt din cluj nr de tel 0749991337

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 29.11.2008 16:11:

    primesc in donatie pui de catel sau pui de pisica [de rasa] ...nr de tel ; 0749991337 , nume alexandra , sunt din cluj , si cred ca fiecare vietuitoare are nevoie de o familie iubitoare sau un camin , daca ar fi dupa mine as ajuta toate animalelele din lume la mine in casa daca sar putea dar insa pot doar unul sau 2 animalete pt ca mai am si 5 hamsteri si 2 pestisori , multumesc , sunt din cluj nr de tel 0749991337

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 26.11.2008 19:10:

    AS

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 26.11.2008 19:10:

    AS

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 26.11.2008 19:10:

    AS

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 19.11.2008 15:11:

    primesc in donate pui de catel de talie mica , caine de lup , sau ciobanesc german.imi doresc foarte mult .ma puteti contacta la nr de tal ;0749991337 multumesc , sunt din cluj

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 19.11.2008 15:11:

    primesc in donate pui de catel de talie mica , caine de lup , sau ciobanesc german.imi doresc foarte mult .ma puteti contacta la nr de tal ;0749991337 multumesc , sunt din cluj

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 19.11.2008 15:11:

    primesc in donate pui de catel de talie mica , caine de lup , sau ciobanesc german.imi doresc foarte mult .ma puteti contacta la nr de tal ;0749991337 multumesc , sunt din cluj

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 05.11.2008 19:50:

    Tare mult as dori sa adopt un catelush...

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 05.11.2008 19:50:

    Tare mult as dori sa adopt un catelush...

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 04.09.2008 18:25:

    iubesc mult catzelushii si chiar vroiam sa imi cumpar unul de la pet-shop dar akm ca am aflat aceste lucruri nu mai am de gand sa imi cumpar de la acei oameni fara suflet care trateaza acele fiinte dragutza innuman...multumesc!!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 19.08.2008 01:14:

    sa nu cumparati catei de la florin giurgiuca din timisoara,deoarece minte in legatura cu pedigree-ul cainelui,nu va poate da certificat

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 27.07.2008 12:26:

    Eu am avut un caine lup foarte frumos, pe nume Piky,care in octombrie, anul acesta, facea 3 ani.Din pacate, Piky, mi-a murit, otravit, din cauza unor vecini fara minte

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 15.05.2008 00:39:

    as vrea sa adopt un catzel frumos...corcit sau de rasa..... pana in 3-4 luni......kut de cateva zile si nu gasesc aproape nimic...poate va ajutati voi..multumesc mult!!:D

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 15.05.2008 00:39:

    as vrea sa adopt un catzel frumos...corcit sau de rasa..... pana in 3-4 luni......kut de cateva zile si nu gasesc aproape nimic...poate va ajutati voi..multumesc mult!!:D

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 02.05.2008 20:50:

    trebuie sa avem grija cund cumparam un anumal de companie.Este potrivit un animal potrivit pentru tine si familia ta?? Esti sigur ca poty sa-l dresezi ? Ai timp `sa te uiti dupa el? Caini sunt niste animale minunate,dar tu trebuie sa il peri si sa il speli cu sampon. Trebuie sa il hranty cu mare grija si sa il scoty la plimbare.!ZILNIL!!! Trebuie sa il dresezi sa nu muste omamenii si sa nu sara pe oameni!Este interzis sa fuga pe strada , pentru ca este periculos , si este interzis sa murdareasca trotuarul. Inainte de ati lua un animal de companie , gandestete prima data daca esti in stare de al lua!!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 02.05.2008 20:50:

    trebuie sa avem grija cund cumparam un anumal de companie.Este potrivit un animal potrivit pentru tine si familia ta?? Esti sigur ca poty sa-l dresezi ? Ai timp `sa te uiti dupa el? Caini sunt niste animale minunate,dar tu trebuie sa il peri si sa il speli cu sampon. Trebuie sa il hranty cu mare grija si sa il scoty la plimbare.!ZILNIL!!! Trebuie sa il dresezi sa nu muste omamenii si sa nu sara pe oameni!Este interzis sa fuga pe strada , pentru ca este periculos , si este interzis sa murdareasca trotuarul. Inainte de ati lua un animal de companie , gandestete prima data daca esti in stare de al lua!!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 12.04.2008 13:15:

    ce caini draguti eu iubi caine deni va pupa

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 12.04.2008 13:15:

    ce caini draguti eu iubi caine deni va pupa

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 28.02.2008 09:02:

    cateii mici sunt asa de dragalasi vrau sa mi ia si mie mama unul mic alb sau cafeniu sunt niste scumpici mititei si gogosei

    [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro