Deerhound

Deerhound

GENERALITATI

Cainele este un membru al grupului cainilor de vanatoare. La origini, era folosit la vanatoarea de caprioare, in ziua de azi devenind un caine de compania. Mai este cunoscut sub numele de Scottish Deerhoud (vanatorul scotian de caprioare).

HRANA


Dieta unui exemplar al acestei rase trebuie sever monitorizata, deoarece, pe perioada in care este catelus, are tendinta de a creste foarte repede. Crescatorul sau canisa de la care ati luat cainele vor fi capabili sa va puna la dispozitie variantele de dieta, pentru a reusi sa intretineti acest caine asa cum trebuie. Ca adult, este recomandabil ca aceste caine sa fie hranit de doua ori pe zi, dar cu mancare mai putina, decat sa beneficieze de o singura masa, dar foarte bogata.

COSTURI SI DURATA DE VIATA

Costul de achizitionare al unui Deerhound nu este unul mic, dar nu se poate spune ca acesta depaseste normalul, in ceea ce priveste un caine din grupul sau. Normal, calitatea cateilor va influenta pretul, un exemplat valoros, provenit din parinti campioni, spre exemplu, va va costa mai mult decat unul provenit din parinti obisnuiti. Speranta de viata a unui exemplat este situata la 9-15 ani, media situandu-se in jurul varstei de 10-13 ani. La nastere, o femela poate aduce pe lume opt pui, desi cazurile in care au fost nascuti 17 pui nu sunt deloc o surpriza pentru crescatori.

DESCRIERE

Caini foarte mari, atletici, cu o blana deasa, dau senzatia de forta si viteza. De foarte multe ori sunt descrisi ca un greyhound cu blana mare. Pot ajunge pana la 82 cm si 55 kg, dar sunt exemplare care pot avea mai mult sau mai putin in inaltime. Au un cap lung, falcile sunt puternice si arata ca un cleste care se strange perfect, picioarele din fata sunt inalte si drepte, in timp ce cele din spate sunt lungi si puternice. Blana de pe cap, piept si stomac trebuie sa fie mai moale la atingere decat cea de pe corp, gat si picioare.

BOLI

In general, Deerhound este cunoscuta ca o rasa sanatoasa de caini. Totusi, atunci cand vine vorba de cauzele decesului, umflarea este cea mai cunoscuta cauza adusa in discutie. Este foarte important ca puii sa fie bine hraniti inca de mici, pentru a asigura o dezvoltare corecta si puternica a oaselor, si pentru a preveni eventuale viitoare probleme. Crescatorii isi verifica de obicei exemplarele pe care le au in ingrijire, asa ca cel mai bine ar fi sa cumparati unul de aici, pentru a reduce la minimum riscurile existente.

ISTORIE

Se spune ca acesti caini ar exista in Scotia inca de prin secolul al XVI-lea. Pare-se ca ogarii cu blana scurta au fost introdusi in Britania inainte ca aici sa aiba loc marea invazie romana. Atunci cand acesti caini cu blana scurta au fost utilizati la vanatoarea de pe inaltele dealuri scotiene, tocmai aceasta blana le crea un dezavantaj. Tocmai de aceea, se pare ca ei au fost incrucisati cu cainii indigeni, pentru a rezulta un exemplar care sa dispuna de mai multa blana. Erau folositi, impreuna cu Scottish Chieftans, la vanatoarea de caprioare si alte animale si trebuiau sa fie suficienti de puternici pentru a trage o sanie pe uscat, spre exemplu. Din momentul in care au fost introduse armele, iar padurile au inceput sa fie taiate, adica pe la 1700, acesti caini nu si-au mai gasit utilitatea. Unii dintre ei au fost pastrati, dar pana la aproximativ 1830 nu au reusit sa isi recapete din popularitate. Nu si-au schimbat mai deloc infatisarea de-a lungul secolelor si sunt foarte putini la numar si in ziua de astazi.

EXERCITII SI DRESAJ

Deerhound este un caine inteligent care va invata repede ceea ce i se cere. Sunt ascultatori si foarte usor de multumit si intelege si executa comenzile invatate cu foarte mult calm. Pui fiind, activitatea puiului trebuie restrictionata, iar dieta supravegheata, pentru a nu da nastere la probleme de sanatate. Le place foarte mult sa alerge liber, iar obisnuitele plimbari zilnice din parc nu sunt suficiente pentru acest caine atletic. 40-60 de minute de exercitiu intens zilnic ar trebui totusi sa-i faca sa isi mai domoleasca energia.

CARACTER SI TEMPERAMENT

Deerhound este un caine gentil, inteligent si prietenos. Se impaca foarte bine cu copii, dar se descurca mai putin fericit in postura de caine de paza, asta si pentru ca nu sunt recunoscuti ca o rasa ce latra, ba dimpotriva. Majoritatea exemplarelor acestei rase au tendinta de a vana, instinctele fiind nestinse in ei, asa ca a-i acomoda cu celelalte animale din casa, mai ales cu pisicile, devine vital.

4 Comentarii
  • Anonim a scris la 29.12.2012 23:20:

    si mie miaR tebui unul cam cat costa un pui

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 27.12.2008 14:49:

    vreau sa cumpar puiut de barzoi sau de deerouhnd ,0034662512045 sau florinpreoteasa1@yahoo.es

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 27.12.2008 14:49:

    vreau sa cumpar puiut de barzoi sau de deerouhnd ,0034662512045 sau florinpreoteasa1@yahoo.es

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 27.12.2008 14:49:

    vreau sa cumpar puiut de barzoi sau de deerouhnd ,0034662512045 sau florinpreoteasa1@yahoo.es

    [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro