De ce sa adoptam o pisica ?

De ce sa adoptam o pisica ?

pisicaVi s-a intamplat cu siguranta sa gasiti o pisica pe strada sau sa vi se ofere una. De cele mai multe ori ati refuzat sa o luati, din simpla comoditate sau pentru ca nu stiati cum va veti descurca.

Daca insa v-ati hotarat sa luati o pisicuta ca animal de companie, ati putea alege una fie de la fundatii si adaposturi pentru animale, fie de pe strada sau de la un prieten. Dar nu este suficient sa alegeti o pisica frumoasa, fie si de rasa comuna si sa o luati acasa. Trebuie sa ii puteti oferi si un spatiu in care sa se simta bine, unde sa se acomodeze repede, pentru a nu fi nevoit sa o duceti inapoi de unde ati luat-o.

Crescatorii si asociatiile vor ca animalul adoptat sa creasca in cele mai bune conditii, astfel incat nu este o decizie pe care sa o luati in pripa. Inainte de orice, aflati daca animalul este castrat, si decideti daca ar fi mai bine sa luati o pisica ce poate face pui. O puteti castra la orice cabinet veterinar, iar unele asociatii de protectia animalelor ofera doar exemplare castrate.


Inainte de orice, incercati sa raspundeti la urmatoarele intrebari, pentru a afla daca o pisica este cel mai bun animal de companie :

- va puteti permite sa-I cumparati mancare de cea mai buna calitate ? Nu este suficient sa-I oferiti mancare gatita in casa sau resturi, o pisica sanatoasa are nevoie si de suplimente si hrana speciala.
- aveti timpul necesar pentru a avea grija de ea, sau o veti lasa singura zile intregi ? Nu trebuie nici sa va schimbati radical programul, dar trebuie totusi sa va faceti putin timp.
- sunteti pregatit pentru micile stricaciuni pe care pisica le-ar putea face ? Mai ales in primele saptamani nu trebuie sa fiti surprins daca gasiti mobila zgariata, obiecte rasturnate sau roase, iar pisica ascunsa sub canapea. Sunt animale curioase si jucause, este doar o perioada de adaptare, dupa care va intelege ce este interzis si ce este permis, daca aveti suficienta rabdare.
- va puteti permite sa duceti pisica la veterinar periodic pentru consult si vaccinurile obligatorii? Nu riscati ca pisica sa se imbolnaveasca, este cea mai proasta idee. O parte din bolile pisicii se pot transmite si la om, mai ales la copii, asa ca este mai bine sa preveniti decat sa o vindecati.
- s-ar putea sa aveti ghinionul ca pisica dv sa fi fost batuta si chinuita in trecut, fiind din aceasta cauza foarte agresiva. Aveti foarte multa rabdare si oferiti-I multa afectiune. Isi va reveni in timp.

Nu uitati ca o pisicuta este un animal de companie excelent, care cere putin din partea dv si ofera atat de mult. Asa ca este o alegere excelenta pentru a va imbogati si infrumuseta viata. Depinde doar de dv. In definitiv, este un efort mic, o responsabilitate suportabila, dar un castig enorm.


8 Comentarii
  • Anonim a scris la 13.08.2010 14:26:

    eu am o pisica de rasa ragdoll si e frumoasa si cu ochi albastri. :*:*

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 13.08.2010 14:26:

    eu am o pisica de rasa ragdoll si e frumoasa si cu ochi albastri. :*:*

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 24.06.2009 21:56:

    am luat o pisica, a gasit-o sora mea in fata blocului.p 3 august am gasit-o am dezpuricit-o si p 4 agust i-am zis lu tata k am primit-o cadou k era ziua mea.peste jumate de an parintii mei mi-au dat motanul, bunicului meu iar de acolo a fugit.deci daca parintii nu te lasa sa-ti pastrezi animalutul ce sa faci?eu as vrea sa mai adopt dar nu am unde sa-i tin.sunt la biologie si vreau sa dau masterul in ecologie si vreau sa protejez animalele cu adevarat.eu chiar le iubesc.si vreau sa fac ceva bun in privinta lor.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 03.05.2009 13:18:

    asi vrea si eu o pisicuta nu conteaza ce rasa nu conteaza imi doresc tare mult eu iubesc mult animalele le-asi lua pe toate acasa daca asi putea dar nu pot eu sunt din bucuresti judetul ilfov branesti va rog sa am conteactati pe id nicola_cristina2000

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 20.12.2008 18:41:

    vreau o pisica cu blana alba si frumoasa sa o trimiteti repede bine ca nu mai pot rezistsa

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 20.12.2008 18:41:

    vreau o pisica cu blana alba si frumoasa sa o trimiteti repede bine ca nu mai pot rezistsa

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 07.08.2008 22:27:

    eu am gasit la pisici...! Da' cine ma lasa sa le tin???????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 07.08.2008 22:27:

    eu am gasit la pisici...! Da' cine ma lasa sa le tin???????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro