Ciobanescul mioritic. Carateristici.

Ciobanescul mioritic. Carateristici.

ciobanesc mioriticRasa denumita "Ciobanesc Romanesc Mioritic" este o rasa foarte veche, raspandita pe toata suprafata tarii, care s-a pastrat numai datorita pastorilor. De ea se ocupa in prezent Clubul National de Caini Ciobanesti Romanesti, care are ca obiectiv principal omologarea rasei in cauza de catre Federatia Chinologica Internationala. Datele care urmeaza ne-au fost puse la dispozitie de acest Club.

Caine de paza si aparare a turmei si a ciobanului, Ciobanescul Mioritic se incadreaza, potrivit standardelor Clubului, in clasa cainilor molossoid (in care se mai afla cainii Schnauzer, de pilda) de tip montan.

Aspectul general este cel al unui caine de talie mare, robust si compact, care inspira forta si respect. In ciuda masivitatii impresionante, este extrem de agil, surprinzandu-si adversarii cu miscarile sale precise si iuti. Este un caine foarte rezistent care supravietuieste fara probleme in conditii dificile de clima sau alimentatie. Este usor de ingrijit si se adapteaza usor oricarui anturaj.

Ciobanescul Mioritic are un temperament calm si prietenos, dar devine un aparator redutabil cand stapanul sau teritoriul sau sunt atacati. Curajul si devotamentul de care da dovada l-au facut celebru si sunt pomenite in povesti si legende populare.

Este considerat de unii singurul caine care are sanse de a scapa cu viata cand ataca ursul.

Foarte atasat de copii si oricand gata sa se joace cu ei, manifesta fata de straini anumita rezerva. Personalitatea puternica nu reprezinta un obstacol in educare, dar ramane cainele unui singur stapan.

O caracteristica importanta a Ciobanestilor Mioritici este proportia dintre bot si craniu, care sunt egale sau cel mult o diferenta in defavoarea primului, care poate fi si putin mai scurt.

Capul este masiv, acoperit complet de par de lungime uniforma. Craniul este boltit usor, cu frunte larga si protuberanta occipitala proeminenta.

Stopul este putin marcat, trufa neagra, masiva, larga.

Botul este puternic si drept, se ingusteaza usor spre varf.

Dantura este foarte puternica, muscatura in foarfeca este apreciata. Absenta a doi premolari sau a doi molari nu este sanctionata ca defect.

Ochii sunt de marime medie, in forma de migdala, de culoare inchisa. Pleoapele si genele negre sunt caracteristice ale rasei.

Urechile nu sunte foarte mari, inserate la inaltime medie, de forma triunghiulara cu varful usor rotunjit, atarna de-a lugul obrajilor. Cand cainele este in alerta sau in actiune, urechile se duc usor spre spate. Pot fi taiate, dar nu este de dorit.

Gatul este foarte musculos, masiv, de lungime medie, formeaza o linie de 40-45 de grade cu linia spatelui.

Trunchiul este putin alungit, de forma rectangulara, greabanul nu e proeminent, spatele orizontal, larg si musculos, bazinul larg, crupa usor inclinata, ceea ce da impresia falsa de latime a trenului posterior.

Trenul anterior, mare, se largeste usor spre spate, pieptul musculos si proeminent, coastele sunt arcuite. Burta si lateralele nu depasesc coatele.

Labele sunt drepte, paralele, vazute din fata si din profil. Umerii au omoplati largi, inclinati spre spate intr-un unghi de aproximativ 100 de grade cu bratul. Coatele sunt masive si apropiate de corp, nu se abat de la linia verticala, antebratul drept si puternic, articulatiile carpiene elastice, metacarpienele usor inclinate spre fata.

Trenul posterior. Labele sunt ovale, masive si compacte, acoperite din abundenta de par, unghiile negre si puternice, cu pernute negre, tari, rezistente. Din profil, coapsele si gambele sunt compacte si musculoase. Din spate, sunt paralele. Prezenta pintenilor poate schimba mersul si e preferabil sa fie eliminati. Jaretul nu este situat prea sus, articulatia mai degraba joasa. Metatarsienele lungi, verticale, puternice.

Mersul este degajat, suplu, acoperind bine terenul. Vazut din spate, se observa o usoara deplasare in plan vertical.

Coada este inserata destul de sus; in repaus atarna aproape de nivelul jaretului, cu extremitatea usor intoarsa in sus. In actiune se ridica pana la nivelul spatelui, dar niciodata nu se incovoaie pe spate. Se poate taia, dar nu este de dorit.

Parul este unul din atributele rasei. Lungimea intre 8-16 cm, abundent, dur, des, aspect lanos, usor ondulat. Acopera complet capul, gatul, corpul, coada si membrele. Subparul este des si moale.

Culoarea predominanta este alb sau alb cu reflexe vioalcee, de preferinta marcat cu negru, gri sau usor galbui. In functie de sezon si de felul in care este ingrijit cainele, blana poate fi in totalitate sau partial infoiata.

Talia. Inaltimea la greaban 65 cm minimum pentru masculi si 60 pentru femele, limita superioara fiind libera.

Greutatea pentru masculi este de minimum 45 kg, iar pentru femele 35, fara limita superioara.

Defecte. Orice incalcare a standardului, precum aspectul longilin sau nearmonios, spate curbat, coada tinuta prea sus, blana prost intretinuta, neascultator. In caz de egalitate este preferat cainele cu muscatura in foarfeca.

Defecte grave: Depigmentatia trufei, prognatism superior sau inferior, absenta a mai mult de doi molari sau premolari ori a altor dinti, depigmentatia pleoapelor, mers viciat.

Defecte eliminatorii: absenta parului lung pe membre si cap, blana de culoare neagra sau roscata sau bruna pe mai mult de 30% din corp, talia mai mica decat standardul.

Caracterele sexuale ale masculilor trebuie sa fie bine marcate.


100 Comentarii
  • Sebastian a scris la 25.07.2016 15:13:

    Daca are 1 an si trei luni si il iau de la al doilea propietar este vreo problema ? Pot sa il tin in curte cu familia ?

    [Răspunde]
  • Sebastian a scris la 25.07.2016 15:13:

    Daca are 1 an si trei luni si il iau de la al doilea propietar este vreo problema ? Pot sa il tin in curte cu familia ?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 06.02.2013 19:34:

    vreau sa cumpar un pui de ciobanesc mioritic rasa pura, respectiv mascul! Sunt din Focsani! Am avut un astfel de caine dar mi-a murit acum o saptamana, avea 11 ani :((( ! Acesti caini sunt practic de neinlocuit!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 06.06.2011 22:42:

    ciobanestii mioritici se tund?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 23.05.2011 12:25:

    Salutare tuturor, Am un ciobanesc carpatin cu varsta de un an si jumatate.Va rog sa imi dati un sfat ca nu stiu ce sa-i mai fac. mananca pasari de stinge. Cum le vede le haleste imediat

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 06.05.2011 05:35:

    Cineva a furat o poza a cainelui dnului Osiceanu Cezar, din revista Clubului CNCCR - Molda Magazin - si a pus-o aici pe site.Este poza acestui topic!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 23.01.2011 16:59:

    stie cineva ce cantitate minima de mancare trebuie sa-i dau pe zi ? zic minima,ca maxima imi cam dau seama,are doar 1 luni si mananca de numai numa!multumesc!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 12.10.2010 23:00:

    Buna CAUT FEMELA CIOBANESC MIORITIC PENTRU MONTA... OFERTE?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 12.10.2010 23:00:

    Buna CAUT FEMELA CIOBANESC MIORITIC PENTRU MONTA... OFERTE?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 25.08.2010 19:37:

    Daca ai un ciobanesc mioritic am sa vin sa-i dau mamaliga la ficare masa iar in 2 zile am sa fiu cel mai bun prieten al lui. Care are curaj vino, cat timp vrei tu pe cheltuiala mea sa stai la mine sa-mi hranesti cainele, dar daca nici dupa 5 ani nu-ti va fi prieten atunci sa ma despagubesti triplu. Ce caine am? Un CIOBANESC GERMAN.

    [Răspunde]
  • Anonymous Coward a scris la 12.12.2015 21:30

    In primul an de viataal cainelui nostru (o femela ciobanesc mioritic), eu fiind plecat la facultate in alta localitate, si soru-mea pregatindu-se sa dea examen de admitere, o vecina s-a ocupat foarte mult de puiul nostru de ciobanesc mioritic. Il ducea la plimbare si se juca cu el cateva ore cvasi-zilnic. Si dupa anul respectiv vecina cu pricina venea frecvent pe la noi, si cainele isi manifesta in mod foarte evident afectiunea fata de ea. Ei bine, dupa doi ani, iarna, vecina respectiva suna la poarta, soru-mea, neasteptand vreo vizita, scoate capul pe geam, si cand vede cine e, ii da cheia sa intre in curte, sa nu mai stea la poarta pana vine cineva sa-i deschida. Peste nici un minut soneria se-aude din nou, soru-mea scoate din nou capul pe geam, si vecina "Stii ce, vino tu si deschide-mi, ca io n-am curaj sa intru in curte singura." Cainele, oricat de drag i-ar fi fost de ea, pricepuse el cumva ca ea nu e din casa, asa ca din punctul lui de vedere n-avea voie sa intre singura in curte - parere pe care si-o manifestase cat se poate de vizibil, cand respectiva vecina intrase singura in curte. Respectiva vecina avea ea insasi un ciobanesc caucazian, cunoscut in tot cartierul pentru agresivitate fata de straini, asa ca reactia ei in mod cert n-a fost cauzata de frica de caini sau de lipsa de experienta cu caini mari si agresivi. Asa ca mult noroc la coruperea unui mioritic. O sa ai nevoie mai ales daca insisti, avand in vedere cat de mari sunt sansele sa te faca franjuri. Da, e prietenul tau cel mai bun, daca-i dai de mancare, pana in momentul in care incerci sa faci ceva ce dupa mintea cainelui e nepermis. In momentul ala prietenia s-a terminat.

  • Anonim a scris la 13.08.2010 15:14:

    eu am un caine ciobanesc mioritic si are doar 4 luni si as vrea sa stiu cand se imperecheaza. :x:x:X:X:X

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 13.08.2010 15:14:

    eu am un caine ciobanesc mioritic si are doar 4 luni si as vrea sa stiu cand se imperecheaza. :x:x:X:X:X

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 05.08.2010 21:13:

    Salut, am si eu o problema: am o catea din rasa ciobanesc mioritic si a ajuns la menarha ( prima menstruatie) si i s-a umflat putin acea zona si am observat ca se tot linge si parca am vazut si putin sange.Intrebarea mea este urmatoarea: Cat dureaza menstruatia la femela de ciobanesc si la cate luni/ani poate sa inceapa sa se imperecheze fara a fi anumite riscuri in ceea ce priveste fatatul?Astept un raspuns, va multumesc, Bogdan.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 25.03.2010 21:39:

    eu am un ciobanesc mioritc este o ea defapt si este foarte prietenoasa si vesela. de fiecare data knd ajung acasa ma intampina dand din coada si se bucura enorm sa ma vada si intradevar ciobanescul mioritic este cainele unui singur stapan:X este foarte atasata de tata cum este de el nu este de nimeni si iubeste intradear foarte mult copiii se bucura enorm cand mai vin copii pe la noi(si vin foarte des) ii insoteste la joaca si de fiecare data knd mai cade cate un copil incerca sal ajute cum poate. intr-o iarna fratele meu caree pe atunci avea 5 ani se juca in gradina iar cu sora mea eram placatre putzin mai incolo si nu lam observat cu el era doar cainele(ciobamnescul mioritic) fratele meu a cazut cu sania in sant si peste el ceva lemne si el nu a mai nputut sa se ridice atunci ciobanescul atras cum a putut lemenele si latra intr-una pana ce au cu sora mea am ajuns acolo, si asta nu e prima chestie de acest gen a facutb si altele e un caine foarte special care are bun loc in inima mea:X:X:X

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 25.03.2010 21:39:

    eu am un ciobanesc mioritc este o ea defapt si este foarte prietenoasa si vesela. de fiecare data knd ajung acasa ma intampina dand din coada si se bucura enorm sa ma vada si intradevar ciobanescul mioritic este cainele unui singur stapan:X este foarte atasata de tata cum este de el nu este de nimeni si iubeste intradear foarte mult copiii se bucura enorm cand mai vin copii pe la noi(si vin foarte des) ii insoteste la joaca si de fiecare data knd mai cade cate un copil incerca sal ajute cum poate. intr-o iarna fratele meu caree pe atunci avea 5 ani se juca in gradina iar cu sora mea eram placatre putzin mai incolo si nu lam observat cu el era doar cainele(ciobamnescul mioritic) fratele meu a cazut cu sania in sant si peste el ceva lemne si el nu a mai nputut sa se ridice atunci ciobanescul atras cum a putut lemenele si latra intr-una pana ce au cu sora mea am ajuns acolo, si asta nu e prima chestie de acest gen a facutb si altele e un caine foarte special care are bun loc in inima mea:X:X:X

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 25.03.2010 21:39:

    eu am un ciobanesc mioritc este o ea defapt si este foarte prietenoasa si vesela. de fiecare data knd ajung acasa ma intampina dand din coada si se bucura enorm sa ma vada si intradevar ciobanescul mioritic este cainele unui singur stapan:X este foarte atasata de tata cum este de el nu este de nimeni si iubeste intradear foarte mult copiii se bucura enorm cand mai vin copii pe la noi(si vin foarte des) ii insoteste la joaca si de fiecare data knd mai cade cate un copil incerca sal ajute cum poate. intr-o iarna fratele meu caree pe atunci avea 5 ani se juca in gradina iar cu sora mea eram placatre putzin mai incolo si nu lam observat cu el era doar cainele(ciobamnescul mioritic) fratele meu a cazut cu sania in sant si peste el ceva lemne si el nu a mai nputut sa se ridice atunci ciobanescul atras cum a putut lemenele si latra intr-una pana ce au cu sora mea am ajuns acolo, si asta nu e prima chestie de acest gen a facutb si altele e un caine foarte special care are bun loc in inima mea:X:X:X

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 08.03.2010 19:12:

    e ciufulit ca o garoafa...

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 16.02.2010 22:29:

    viind ciobanesc mioritic- mascul ,1an si 3 luni si ciobanesc mioritic femela 5 luni

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 12.01.2010 20:23:

    mioriticii sunt cei mai adevarati ciini.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 12.01.2010 20:23:

    mioriticii sunt cei mai adevarati ciini.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 31.08.2009 15:02:

    ooooooooooooooooo pe frumos e :X!!!!!ce ochisori frumosi are:*

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 24.08.2009 00:38:

    buna am si eu un mascul ciobanesc mioritic si vreau sai ofer tot cei mai bun din lume un regim sanatos si delicios pentru el sai o fer o igiena impecabila un porogram de baie de plimbare de joaca s-iifiii cat mai bine lui sunt forte atasata de el a si cam de la ce varsta e bine sa il dam la cocubinaj cu femla ? va rog imedit cum puteti sa ma ajutati sami trimiteti mesajul va multumesc

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 24.08.2009 00:38:

    buna am si eu un mascul ciobanesc mioritic si vreau sai ofer tot cei mai bun din lume un regim sanatos si delicios pentru el sai o fer o igiena impecabila un porogram de baie de plimbare de joaca s-iifiii cat mai bine lui sunt forte atasata de el a si cam de la ce varsta e bine sa il dam la cocubinaj cu femla ? va rog imedit cum puteti sa ma ajutati sami trimiteti mesajul va multumesc

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 24.08.2009 00:38:

    buna am si eu un mascul ciobanesc mioritic si vreau sai ofer tot cei mai bun din lume un regim sanatos si delicios pentru el sai o fer o igiena impecabila un porogram de baie de plimbare de joaca s-iifiii cat mai bine lui sunt forte atasata de el a si cam de la ce varsta e bine sa il dam la cocubinaj cu femla ? va rog imedit cum puteti sa ma ajutati sami trimiteti mesajul va multumesc

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 24.08.2009 00:38:

    buna am si eu un mascul ciobanesc mioritic si vreau sai ofer tot cei mai bun din lume un regim sanatos si delicios pentru el sai o fer o igiena impecabila un porogram de baie de plimbare de joaca s-iifiii cat mai bine lui sunt forte atasata de el a si cam de la ce varsta e bine sa il dam la cocubinaj cu femla ? va rog imedit cum puteti sa ma ajutati sami trimiteti mesajul va multumesc

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 24.08.2009 00:38:

    buna am si eu un mascul ciobanesc mioritic si vreau sai ofer tot cei mai bun din lume un regim sanatos si delicios pentru el sai o fer o igiena impecabila un porogram de baie de plimbare de joaca s-iifiii cat mai bine lui sunt forte atasata de el a si cam de la ce varsta e bine sa il dam la cocubinaj cu femla ? va rog imedit cum puteti sa ma ajutati sami trimiteti mesajul va multumesc

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 24.08.2009 00:38:

    buna am si eu un mascul ciobanesc mioritic si vreau sai ofer tot cei mai bun din lume un regim sanatos si delicios pentru el sai o fer o igiena impecabila un porogram de baie de plimbare de joaca s-iifiii cat mai bine lui sunt forte atasata de el a si cam de la ce varsta e bine sa il dam la cocubinaj cu femla ? va rog imedit cum puteti sa ma ajutati sami trimiteti mesajul va multumesc

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 24.07.2009 16:05:

    E foarte jucaus dar nu prea latra la oricine doar la cei care trec pe strtada e putzin mai lenes probabil de unde este adus de la munte de la Bradet.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 24.07.2009 16:05:

    E foarte jucaus dar nu prea latra la oricine doar la cei care trec pe strtada e putzin mai lenes probabil de unde este adus de la munte de la Bradet.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 24.07.2009 16:05:

    E foarte jucaus dar nu prea latra la oricine doar la cei care trec pe strtada e putzin mai lenes probabil de unde este adus de la munte de la Bradet.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 20.07.2009 18:06:

    vand 3 catelusi super .100 euro buc

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 20.07.2009 18:06:

    vand 3 catelusi super .100 euro buc

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 17.07.2009 22:03:

    VAND LA PRET NEGOCIABIL PUI CIOBANESTI MIORITICI SUPERBI DIN FAMILIE DE CAMPIONI.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 14.06.2009 21:18:

    foarte draguta

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 14.06.2009 08:48:

    foarte frumos!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 09.06.2009 17:32:

    eu o sa am un caine ciobanesc mioritic cand vine vacanta de vara si nu stiu inca cei ii place am cautat si pe internet si m-am mai interesat dar tot nu am aflat ce vroimam eu asa dak puteti sa imi raspundeti la adreasa de email va multumesc mult pt tot:*:*:*.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 02.05.2009 11:09:

    am un ciobanesc mioritic.are 50 kg si are capuse.ce sa ii dau?astept un raspuns.capusele se i-au si la om?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 01.05.2009 18:15:

    Va rog sa ma sfatuiti si pe mine cum as putea sa ii ingrijesc mai bine blana ciobanescului meu. Are un 1 jumate si e tare jucaus. Mai ales acuma, cand a venit primavara, are toata blana incalcita. Incerc sa il pieptan, dar nu am mari reusite. Puteti sa imi dati cateva sfaturi? multumesc anticipat! (puteti sa imi raspundeti pe e-mail)

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 01.05.2009 18:15:

    Va rog sa ma sfatuiti si pe mine cum as putea sa ii ingrijesc mai bine blana ciobanescului meu. Are un 1 jumate si e tare jucaus. Mai ales acuma, cand a venit primavara, are toata blana incalcita. Incerc sa il pieptan, dar nu am mari reusite. Puteti sa imi dati cateva sfaturi? multumesc anticipat! (puteti sa imi raspundeti pe e-mail)

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 26.04.2009 14:55:

    am un mioritic de 2ani.cu toate ca periodic il periii se fac pe unele zone incalcit-batucite-pe care nu le-am putut rezolva decat prin tundere.ar fi simplu daca ar suporta tunsul!dar cum nu-l suporta si musca,am inteles ca anestezia generala ii poate afecta sanatatea .in aceste conditii are cineva o solutie pentru ca sa-l pot elibera de aceasta blana batucita,mai ales ca vine sazonul calduros?astept un raspuns pe adresa de mail.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 26.04.2009 14:55:

    am un mioritic de 2ani.cu toate ca periodic il periii se fac pe unele zone incalcit-batucite-pe care nu le-am putut rezolva decat prin tundere.ar fi simplu daca ar suporta tunsul!dar cum nu-l suporta si musca,am inteles ca anestezia generala ii poate afecta sanatatea .in aceste conditii are cineva o solutie pentru ca sa-l pot elibera de aceasta blana batucita,mai ales ca vine sazonul calduros?astept un raspuns pe adresa de mail.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 26.04.2009 14:55:

    am un mioritic de 2ani.cu toate ca periodic il periii se fac pe unele zone incalcit-batucite-pe care nu le-am putut rezolva decat prin tundere.ar fi simplu daca ar suporta tunsul!dar cum nu-l suporta si musca,am inteles ca anestezia generala ii poate afecta sanatatea .in aceste conditii are cineva o solutie pentru ca sa-l pot elibera de aceasta blana batucita,mai ales ca vine sazonul calduros?astept un raspuns pe adresa de mail.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 20.04.2009 21:09:

    am un mioritic de 6 ani.cu toate ca periodic-cel mai tarziu o data pe saptamana-il perii (sau poate din aceasta cauza !)i se fac pe lateral,pe piept,pe picioare,zone incalcit-batucite-pe care nu le-am putut rezolva decat prin tundere.ar fi simplu daca ar suporta tunsul!dar cum nu-l suporta si musca,acum doi ani si acum trei ani l-am tuns numai dupa anestezie generala.cand am vrut sa o repet medicul m-a atentionat ca este riscant pentru sanatatea lui sau poate chiar pentru viata sa.in aceste conditii are cineva o solutie pentru ca sa-l pot elibera de aceasta blana batucita,mai ales ca vine sazonul calduros?astept un raspuns pe adresa de E-mail.multumesc anticipat.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 20.04.2009 21:09:

    am un mioritic de 6 ani.cu toate ca periodic-cel mai tarziu o data pe saptamana-il perii (sau poate din aceasta cauza !)i se fac pe lateral,pe piept,pe picioare,zone incalcit-batucite-pe care nu le-am putut rezolva decat prin tundere.ar fi simplu daca ar suporta tunsul!dar cum nu-l suporta si musca,acum doi ani si acum trei ani l-am tuns numai dupa anestezie generala.cand am vrut sa o repet medicul m-a atentionat ca este riscant pentru sanatatea lui sau poate chiar pentru viata sa.in aceste conditii are cineva o solutie pentru ca sa-l pot elibera de aceasta blana batucita,mai ales ca vine sazonul calduros?astept un raspuns pe adresa de E-mail.multumesc anticipat.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 20.04.2009 21:09:

    am un mioritic de 6 ani.cu toate ca periodic-cel mai tarziu o data pe saptamana-il perii (sau poate din aceasta cauza !)i se fac pe lateral,pe piept,pe picioare,zone incalcit-batucite-pe care nu le-am putut rezolva decat prin tundere.ar fi simplu daca ar suporta tunsul!dar cum nu-l suporta si musca,acum doi ani si acum trei ani l-am tuns numai dupa anestezie generala.cand am vrut sa o repet medicul m-a atentionat ca este riscant pentru sanatatea lui sau poate chiar pentru viata sa.in aceste conditii are cineva o solutie pentru ca sa-l pot elibera de aceasta blana batucita,mai ales ca vine sazonul calduros?astept un raspuns pe adresa de E-mail.multumesc anticipat.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 19.04.2009 13:17:

    am si io un ciobanesc german femela de cand era pui de 2 luni...am luato direct de la masa e de rasa pura si anu asta face 2 ani,e foarte jucausa si cand manank nu mai baga pe nimeni in seama da cand si vinee cineva si ii ia mancarea din fata se da la el ,cand ii mai fak curat pe langa cusca ei (cam o data pe sapt) ii dau drumul prin curte si cu celalat caine k io mai am si un ciobanesc german tot de 2 ani.il am de cand avea 3 luni alearga amandoi prin curte si cand se opresc sa bea apa ,,gloesc juma de galeata:))) la un an si jumate cat are ea acuma are 1,70 m in 2 labe si multe kg, de mancare la dau boabe da nu pedigree k nu le face bine la nici unu si mancare gatita si le mai dau oase de piept de pui . mia fatat de 2 ori pana acum si mai toti puii semanau cu ea cu nu ciobanescu german.....pana acuma din 2 fatari a avut 18 pui-8 pui la prima fatare si 10 la a doua fatare:)) da imi place de amandoi si am vazut k nu latra chiar la toata lumea de exemplu dak sunt io sau parintii mei cu una sau mai multe persoane vin langa mine sa ma protejeze da cineva trece prin fata casei si se uita la casa ii latra da dak nu se uita nu le face nik da imi plac de ei ,sper k si altii sa le placa astfel de caini

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 19.04.2009 13:17:

    am si io un ciobanesc german femela de cand era pui de 2 luni...am luato direct de la masa e de rasa pura si anu asta face 2 ani,e foarte jucausa si cand manank nu mai baga pe nimeni in seama da cand si vinee cineva si ii ia mancarea din fata se da la el ,cand ii mai fak curat pe langa cusca ei (cam o data pe sapt) ii dau drumul prin curte si cu celalat caine k io mai am si un ciobanesc german tot de 2 ani.il am de cand avea 3 luni alearga amandoi prin curte si cand se opresc sa bea apa ,,gloesc juma de galeata:))) la un an si jumate cat are ea acuma are 1,70 m in 2 labe si multe kg, de mancare la dau boabe da nu pedigree k nu le face bine la nici unu si mancare gatita si le mai dau oase de piept de pui . mia fatat de 2 ori pana acum si mai toti puii semanau cu ea cu nu ciobanescu german.....pana acuma din 2 fatari a avut 18 pui-8 pui la prima fatare si 10 la a doua fatare:)) da imi place de amandoi si am vazut k nu latra chiar la toata lumea de exemplu dak sunt io sau parintii mei cu una sau mai multe persoane vin langa mine sa ma protejeze da cineva trece prin fata casei si se uita la casa ii latra da dak nu se uita nu le face nik da imi plac de ei ,sper k si altii sa le placa astfel de caini

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 19.04.2009 13:17:

    am si io un ciobanesc german femela de cand era pui de 2 luni...am luato direct de la masa e de rasa pura si anu asta face 2 ani,e foarte jucausa si cand manank nu mai baga pe nimeni in seama da cand si vinee cineva si ii ia mancarea din fata se da la el ,cand ii mai fak curat pe langa cusca ei (cam o data pe sapt) ii dau drumul prin curte si cu celalat caine k io mai am si un ciobanesc german tot de 2 ani.il am de cand avea 3 luni alearga amandoi prin curte si cand se opresc sa bea apa ,,gloesc juma de galeata:))) la un an si jumate cat are ea acuma are 1,70 m in 2 labe si multe kg, de mancare la dau boabe da nu pedigree k nu le face bine la nici unu si mancare gatita si le mai dau oase de piept de pui . mia fatat de 2 ori pana acum si mai toti puii semanau cu ea cu nu ciobanescu german.....pana acuma din 2 fatari a avut 18 pui-8 pui la prima fatare si 10 la a doua fatare:)) da imi place de amandoi si am vazut k nu latra chiar la toata lumea de exemplu dak sunt io sau parintii mei cu una sau mai multe persoane vin langa mine sa ma protejeze da cineva trece prin fata casei si se uita la casa ii latra da dak nu se uita nu le face nik da imi plac de ei ,sper k si altii sa le placa astfel de caini

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 13.04.2009 21:41:

    buna am si eu o catelusa de mioritic,are 1an si nu stiu ce sa fac ca nu vrea sa mai manance bomboane,inainte le manca foarte bine.nu stiu cum sa fac sa nu se obisnuiasca doar cu mancared gatita.si sunt bomboane de calitate buna cel putin la pret.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 13.04.2009 21:41:

    buna am si eu o catelusa de mioritic,are 1an si nu stiu ce sa fac ca nu vrea sa mai manance bomboane,inainte le manca foarte bine.nu stiu cum sa fac sa nu se obisnuiasca doar cu mancared gatita.si sunt bomboane de calitate buna cel putin la pret.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 13.04.2009 21:41:

    buna am si eu o catelusa de mioritic,are 1an si nu stiu ce sa fac ca nu vrea sa mai manance bomboane,inainte le manca foarte bine.nu stiu cum sa fac sa nu se obisnuiasca doar cu mancared gatita.si sunt bomboane de calitate buna cel putin la pret.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 13.04.2009 21:33:

    am si eu o catelusa mioritic in varsta de un an si mai nou nu vrea sa mai manance bomboane,inainte le manca foarte bine.ce sa fac,ca nu miar place sa nui mai dau bomboane deloc?pana la ce varsta cresc in inaltime ca mie mi se pare cam micuta de statura???

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 13.04.2009 21:33:

    am si eu o catelusa mioritic in varsta de un an si mai nou nu vrea sa mai manance bomboane,inainte le manca foarte bine.ce sa fac,ca nu miar place sa nui mai dau bomboane deloc?pana la ce varsta cresc in inaltime ca mie mi se pare cam micuta de statura???

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 13.04.2009 21:33:

    am si eu o catelusa mioritic in varsta de un an si mai nou nu vrea sa mai manance bomboane,inainte le manca foarte bine.ce sa fac,ca nu miar place sa nui mai dau bomboane deloc?pana la ce varsta cresc in inaltime ca mie mi se pare cam micuta de statura???

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 06.04.2009 20:23:

    am si eu o problema daca ma poate ajuta cineva. am un ciobanesc mioritic care vomita de o saptamana dimineata foarte rar odata pe zi, astazi sa simtit destul de rau a vom de vreo trei ori am fost cu el la veterinar la injectat ca de obicei in schimb a vomitat iar pe la pranz, ceea ce am eu impresia e ca vor sa-si vanda produsele pt ca rezultate nu se prea vad, ce sa fac? de recoltat sange nu i-au recoltat si sunt foarte dezamagit, acum 4 luni era sa moara spunandumi ce-i la care ma-am dus cu el pt vaccinuri ca nu va mai face pasmoviroza a facut-o si l-au bagat pe tratament 5-6 zile cate 10-12 injectii pe ziii. ce sa fac unde sa mai merg cu el????

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 06.04.2009 20:23:

    am si eu o problema daca ma poate ajuta cineva. am un ciobanesc mioritic care vomita de o saptamana dimineata foarte rar odata pe zi, astazi sa simtit destul de rau a vom de vreo trei ori am fost cu el la veterinar la injectat ca de obicei in schimb a vomitat iar pe la pranz, ceea ce am eu impresia e ca vor sa-si vanda produsele pt ca rezultate nu se prea vad, ce sa fac? de recoltat sange nu i-au recoltat si sunt foarte dezamagit, acum 4 luni era sa moara spunandumi ce-i la care ma-am dus cu el pt vaccinuri ca nu va mai face pasmoviroza a facut-o si l-au bagat pe tratament 5-6 zile cate 10-12 injectii pe ziii. ce sa fac unde sa mai merg cu el????

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 17.03.2009 14:47:

    Greu de crezut ca NU aude,e bine sa mergi cu ea la doctor,pina nu e prea tirziu,de muscat NU musca oamenii care ii dau de mincare si au sentimente pentru ea.Cine stie poate s-a speriat din cauza aia a vrut sa muste s-au a muscat,Dar sint foarte speriati la galagia de artificii si pocnitorii,asta in cazu in care nu a fost dresata in mediu pocnitorilor.Si e adevarat,ca latra apara teritoriu in care sta si e in stare sa si muste oamneii care au frica de animale si cu suflet rau.Si astea toate se intimpla in timp ce se maturizeaza

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 13.03.2009 17:44:

    Intr-adevar sunt niste catei foarte inteligenti si jucausi.....eu am o catelusa ciobanesc mioritic de 2 ani ,pe nume Cora,dar avem ceva probleme cu ea...nu aude:(:(e foarte greu sa o stapanesti avand in vedere ca nu aude cand o strigi din caeasta cauza l-a muscat pe taica-meu si acum ne e frica si noua sa ne mai jucam cu ea...este inchisa intr-o curte separat deoarece ne-a fost frica sa nu muste pe cineva...oare chiar nu aude sau sunt ei toti mai slabuti din acest punct de vedere?precizez ca uneori am impresia ca totusi aude

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 12.03.2009 13:20:

    vreau si eu un pui, mai am o femela, care are 2 ani, si as vrea si un mascul. ea este fff cuminte si jucausa, si as vrea sa ii mai iau un partener d joaca. daca are cineva, va las id-ul meu. marutza_85

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 06.03.2009 01:25:

    Am tot citi mesajele voastre, aici despre ciobanesti mioritici,Nu am avut niciodata un animal de companie.O cunostinta mi-a recomandat un ciobanesc mioritic,de cum am zarito, ca e catelusa am si luato avea doar 6 saptaminii.Locuiesc la bloc dar tot apartamentu ii apartine iesim la plimbare zilnic ce-l putin o ora pe zi in cazul in care timpu nu ne permite m-ai mult timpu.De atunci au trecut trei anii,pot spune ca o iubesc m-ai mult ca orice pe lumea asta,sintem nedespartitii.Daca cineva in urma cu anii ar fi zis ca eu ca persoana ma atasez asa mult de un ciine nu cred ca il puteam crede.Dar sincer pot spune ca plimbarile cu ea ma relaxeaza si ma simt inplinit,E jucausa si nu ataca cinii doar isi arat coltii in cazu in care e atacata ,la inceput parea ca e fricoasa si destul de tirziu am inceput sa-i aud glasu,sincer credeam ca nu stie sa latre s-au sa muste pina am vazut ca atunci cind copii sint in pericol sau stapinu,Atunci are un latrat ciudat ,si nu permite sa se apropie nimenii de ea,s-au de copii si stapin,e jucausa inteligeta,cunoaste multe comenzii si de multe ori cind vorbesc cu ea parca intelege tot dar nu poate raspunde.Sincer nu stiu cum sint altii cinii dar pot spune ca sint mindru de ea m-ai ales cind ma plimb cu ea pe strada si lumea ma intreaba ce rasa e ca e frumos ciine.Eu raspund cu mindrie ce rasa e,dar vreau sa mentionez ca locuiesc in GERMANIA

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 15.02.2009 19:34:

    cumpar un ciobanesc mioritic,maxim 4 luni id florin_ox

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 14.02.2009 13:59:

    Am si eu un ciobanesc mioritic de 8 luni....am o problema cu el,cand intra cineva in curte,latra putin si apoi fuge..as vrea sa nu mai fie asa fricos..Si apropo as vrea sal dresez....Ma puteti ajuta?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 11.02.2009 21:15:

    Avem si noi o catea de 1an si 8 luni,o avem de la 2,5luni,este f prietenoasa dar nu latra decat la pasari si pisici si la noi cand plecam de acasa fara ea.Avem o problema,cand prinde usa deschisa pleaca mancand pamantul si nu mai vine inapoi.Nu am batut-o niciodata si nici nu am tinut-o in lant.Nu am incercat sa o lasam pana se intoarce de frica ca nu mai vine sau pur si simplu ca o ia cineva si ar fi un dezastru pt copii nostri

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 08.02.2009 14:29:

    vreaushy yo un ciobanesc mioritic mic dar nu styud e unde sa iau cyne ma poate ajuta id meu woazzap12 sau zanatic_4ever_glf

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 08.02.2009 11:06:

    razvy am si eu un cibanesc de 4 ani, 83kg, 1,80 m in 2 labe, este un caine de paza si forte rezervat in privinta strainilor,am observat asta dupa 8 luni cand si pe prietenii mei cu care a crescut alaturi ii privea cu neincredere pe 2 i-a si muscat, o personalitate f puternica, un bun paznic, dar trebuie tratat cu respect, FARA BATAIE eu am incercat dar fara rezultate, in privinta parului trebuie pieptanat altfel i se aduna blana si se formeaza plotoage, il iubesc cu toate ca uneori este neascultator si incapatanat

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 17.01.2009 14:13:

    Hrana ciobanescului naturala a Mioriticului.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 07.01.2009 14:29:

    NU MAI DATI LA MIORITIC PEDIGREE!!! Am 3 mioritici - femele, in ordine: bunica 6 ani, fiica - 3 ani si nepoata de 3 luni; La inceput le-am dat pedigree si mancare gatita ( pe atunci credeam ca e cea mai buna mancare) cam 3 ani - efectul: cea de 6 ani a ramas fara frumoasa blana pe cap, avea portiuni pe corp in care blana lipsea! Acum, datorita nepoatei, le dau Orijen puppy la toate trei si surprinzator (sau nu) si cea mai in varsta are o superba blana. Sunt ele cam mofturoase pt ca s-au plictisit si de Orijen si in general nu mananca un tip de mancare prea mult timp oricat de mult le place la inceput, dar sunt niste catele f. destepte si le iubim f. mult.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 07.01.2009 14:29:

    NU MAI DATI LA MIORITIC PEDIGREE!!! Am 3 mioritici - femele, in ordine: bunica 6 ani, fiica - 3 ani si nepoata de 3 luni; La inceput le-am dat pedigree si mancare gatita ( pe atunci credeam ca e cea mai buna mancare) cam 3 ani - efectul: cea de 6 ani a ramas fara frumoasa blana pe cap, avea portiuni pe corp in care blana lipsea! Acum, datorita nepoatei, le dau Orijen puppy la toate trei si surprinzator (sau nu) si cea mai in varsta are o superba blana. Sunt ele cam mofturoase pt ca s-au plictisit si de Orijen si in general nu mananca un tip de mancare prea mult timp oricat de mult le place la inceput, dar sunt niste catele f. destepte si le iubim f. mult.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 07.01.2009 14:29:

    NU MAI DATI LA MIORITIC PEDIGREE!!! Am 3 mioritici - femele, in ordine: bunica 6 ani, fiica - 3 ani si nepoata de 3 luni; La inceput le-am dat pedigree si mancare gatita ( pe atunci credeam ca e cea mai buna mancare) cam 3 ani - efectul: cea de 6 ani a ramas fara frumoasa blana pe cap, avea portiuni pe corp in care blana lipsea! Acum, datorita nepoatei, le dau Orijen puppy la toate trei si surprinzator (sau nu) si cea mai in varsta are o superba blana. Sunt ele cam mofturoase pt ca s-au plictisit si de Orijen si in general nu mananca un tip de mancare prea mult timp oricat de mult le place la inceput, dar sunt niste catele f. destepte si le iubim f. mult.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 30.12.2008 14:23:

    am si eu un ciobanesc mioritic de 8 luni ... il tin in apartament si este foarte prietenos si jucaus ... se joaca cu toata lumea nu este agresiv ... doar cu caini ... si am observat ca apara copii ... de exemplu eram cu el afara si alerga un caine dupa un copilas de vreo 10 - 11 ani si a sarit sa il apere pe copil ... deci nu va speriati ca este caine de paza sau ceva si nu vreti sa-l tineti in apartament ca nu este asa , daca este invatat cu oamenii de mic este cel mai bun caine ... il iubesc:D

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 30.12.2008 14:23:

    am si eu un ciobanesc mioritic de 8 luni ... il tin in apartament si este foarte prietenos si jucaus ... se joaca cu toata lumea nu este agresiv ... doar cu caini ... si am observat ca apara copii ... de exemplu eram cu el afara si alerga un caine dupa un copilas de vreo 10 - 11 ani si a sarit sa il apere pe copil ... deci nu va speriati ca este caine de paza sau ceva si nu vreti sa-l tineti in apartament ca nu este asa , daca este invatat cu oamenii de mic este cel mai bun caine ... il iubesc:D

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 30.12.2008 14:23:

    am si eu un ciobanesc mioritic de 8 luni ... il tin in apartament si este foarte prietenos si jucaus ... se joaca cu toata lumea nu este agresiv ... doar cu caini ... si am observat ca apara copii ... de exemplu eram cu el afara si alerga un caine dupa un copilas de vreo 10 - 11 ani si a sarit sa il apere pe copil ... deci nu va speriati ca este caine de paza sau ceva si nu vreti sa-l tineti in apartament ca nu este asa , daca este invatat cu oamenii de mic este cel mai bun caine ... il iubesc:D

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 12.12.2008 22:17:

    am un caine ciuuaua si e campion la categoria grea a rupt tot va sparge va indoaie .CARE E TARE SUNATO-MA SI NE LUPTAM .0748068712

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 12.12.2008 22:17:

    am un caine ciuuaua si e campion la categoria grea a rupt tot va sparge va indoaie .CARE E TARE SUNATO-MA SI NE LUPTAM .0748068712

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 11.12.2008 21:20:

    am si eu un ciobanesc mioritic de 2 ani pe nume Mario are 100 si ceva de kg in doua labe are 2 m si ceva:-?...Este extrem de loial si prietenos.Latra mult si foarte tare.Este si foarte rau cu straini si atac cand u cunoaste si ii este frica.Il iubesc foarte tare pentru ca intotdeauna ma asculta is este foarte jucaus.ii place foarte mult apa si sa manance:X:-)) este ff nebunatic si ''nu`i miroase blana''daca este bine ingrijit si nu se tine in apartament.eu il tin intr`un tarc.este un caine fparte special in general rasa

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 11.12.2008 21:20:

    am si eu un ciobanesc mioritic de 2 ani pe nume Mario are 100 si ceva de kg in doua labe are 2 m si ceva:-?...Este extrem de loial si prietenos.Latra mult si foarte tare.Este si foarte rau cu straini si atac cand u cunoaste si ii este frica.Il iubesc foarte tare pentru ca intotdeauna ma asculta is este foarte jucaus.ii place foarte mult apa si sa manance:X:-)) este ff nebunatic si ''nu`i miroase blana''daca este bine ingrijit si nu se tine in apartament.eu il tin intr`un tarc.este un caine fparte special in general rasa

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 01.12.2008 17:51:

    Am si eu un ciobanesc mioritic, are un an. este un caine deosebit, prietenos si extrem de inteligent. stie si respecta comenzile date, nu este supus doar unei singure persoane ( asa cum am auzit ), spre exemplu la mine in familie asculta de toti, este jucaus si chiar il recomand celor care locuiesc la curte. nu cred ca are libertatea si nici mediul necesar pt a-l tine in apartament. fata de straini, intradevar este reticent si destul de agresiv, insa atata timp cat strainul este insotit de stapan, nu cred ca prezinta un pericol. este pretentios la mancare...in doua labe, e mai inalt ca mine,undeva la 1.60 m...deci, atentie, caine imens!!!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 01.12.2008 17:51:

    Am si eu un ciobanesc mioritic, are un an. este un caine deosebit, prietenos si extrem de inteligent. stie si respecta comenzile date, nu este supus doar unei singure persoane ( asa cum am auzit ), spre exemplu la mine in familie asculta de toti, este jucaus si chiar il recomand celor care locuiesc la curte. nu cred ca are libertatea si nici mediul necesar pt a-l tine in apartament. fata de straini, intradevar este reticent si destul de agresiv, insa atata timp cat strainul este insotit de stapan, nu cred ca prezinta un pericol. este pretentios la mancare...in doua labe, e mai inalt ca mine,undeva la 1.60 m...deci, atentie, caine imens!!!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 01.12.2008 17:51:

    Am si eu un ciobanesc mioritic, are un an. este un caine deosebit, prietenos si extrem de inteligent. stie si respecta comenzile date, nu este supus doar unei singure persoane ( asa cum am auzit ), spre exemplu la mine in familie asculta de toti, este jucaus si chiar il recomand celor care locuiesc la curte. nu cred ca are libertatea si nici mediul necesar pt a-l tine in apartament. fata de straini, intradevar este reticent si destul de agresiv, insa atata timp cat strainul este insotit de stapan, nu cred ca prezinta un pericol. este pretentios la mancare...in doua labe, e mai inalt ca mine,undeva la 1.60 m...deci, atentie, caine imens!!!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 30.10.2008 16:59:

    am o catelusa ciobanesc mioritic care va face 3 luni pe 6 noiembrie. este o bombonica. o cheama baica. o am de 3 saptamani si deja a invatat sa dea labuta, stie de nu , de 3 zile o scot pe strada si cand vede lesa se duce spre poarta. mananca ca un porcusor, in 2 minute orezul cu toate cele si in 2 minute laptele, timp in care nu respira si da tot timpul din fundulet. este foarte dragalasa. deja nu ma mai composteaza tare cand vrea sa se joace. a avut o cistita, am tratat-o, dar vreu sa stiu cu ce o mai pot ajuta , ca sa nu mai raceasca. are cusca ei in padoc, i-am pus perne si perna speciala pentru caine, dar noaptea se umezesc . le tot pun la uscat , dar nu mai dovedesc.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 28.10.2008 14:32:

    sunt interesata sa cumpar un pui mascul ciobanesc mioritic, id mess: cristian_cartianu

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 22.09.2008 21:49:

    am 7 ciobanesti de 4 ani shi ma descurc ftft bn cu ei....trebuie scoshi pe rand afara ...shi mai multe chestii..oricum....nui greu.....DELOC!!!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 22.09.2008 21:49:

    am 7 ciobanesti de 4 ani shi ma descurc ftft bn cu ei....trebuie scoshi pe rand afara ...shi mai multe chestii..oricum....nui greu.....DELOC!!!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 16.09.2008 15:09:

    am si eu unmioritic de 1 an si 3 luni ,ffffffoooooarte simpatic......pana cand vede straini in yona sau alti caini, cand se transforma intr-o fiara feroce. abia reusesc sa ma obisnuiesc cu el asa cand de fapt il cunosteam ca fiind foarte prietennos. atentie deci ptr cei care aveti pui, odata cu trecerea vremii personalitatea iese la iveala , iar cainele odinioara dulce se transorma. oricum , fata de stapan nici o schimbare in rau, dimpotriva , se ataseaza mai tare. salutare

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 13.09.2008 14:38:

    misto as vrea si eu unul...... sunt din bolintin vale dak este discutam pe id danyel_cristy2008....... sau pe mail danyel_cristy2008@yahoo.com.....................si ink ceva 0765558012 pls.....

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 11.09.2008 18:05:

    id meu este alex_vesa_1995 sau puteti sa ma contactati pe infernal_alex95@yahoo.com

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 11.09.2008 17:54:

    are cineva de vanzare pui de ciobanesc mioritic din timisoara sa fie femela ofer in 100 si 200ron

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 06.09.2008 11:37:

    am si eu unul si as avea o intrebarre.Al meu are 3 ani e mare oare las putea dresa putin?

    [Răspunde]
  • a scris la 14.03.2016 21:29

    Da se poate dresa și al meu are 3ani aproape 4.

  • Anonim a scris la 08.08.2008 02:21:

    am si io unu si asa vrea sa intreb ceva pt varsta de 10 luni are 55 de cm la greaban si 25 de kg nu este cam mic????

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 08.08.2008 02:21:

    am si io unu si asa vrea sa intreb ceva pt varsta de 10 luni are 55 de cm la greaban si 25 de kg nu este cam mic????

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 05.08.2008 15:11:

    pentru mai multe detalii la 0766275174

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 05.08.2008 15:11:

    pentru mai multe detalii la 0766275174

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 25.07.2008 08:58:

    vind pui de mioritic 6-7 saptamani vaccinati, sunt medic veterinar de meserie asa ca puii sunt ingrijiti si bine dezvoltati.Cuibul se afla in Brasov se pot vedea oricind in urma unui telefonat in prealabil.Toti sunt patati alb cu negru si foarte simpatici.ID de mess ste_fantom tel. 0749404238 Valy.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 10.07.2008 07:20:

    unchiul meu are unul... cat a fost mic m-am jucat cu el foarte mult; dintr-o data nu ma mai recunoaste :( cu greu ma lasa sa ma apropii de gard :(

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 10.06.2008 09:03:

    ace4sti catei sunt foarte dragutzi deoarece cand iti da o limba te umple de baleee :)):)):)):)):)):)):))

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 10.06.2008 09:03:

    ace4sti catei sunt foarte dragutzi deoarece cand iti da o limba te umple de baleee :)):)):)):)):)):)):))

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 28.04.2008 20:40:

    mi-am luat si eu un astfel de caine in urma cu 8 luni, la inceput era asa de mic incat il tineam in palma, l-am cumparat de la un cioban de la o stana, care la o luna cat avea catelul ii taiase coada si o ureche. este un ff bun caine de paza il recomand cu caldura oricarui om care iubeste acesti caini, incapatanat si ff jucaus, mare atentie cu strainii

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 28.04.2008 20:40:

    mi-am luat si eu un astfel de caine in urma cu 8 luni, la inceput era asa de mic incat il tineam in palma, l-am cumparat de la un cioban de la o stana, care la o luna cat avea catelul ii taiase coada si o ureche. este un ff bun caine de paza il recomand cu caldura oricarui om care iubeste acesti caini, incapatanat si ff jucaus, mare atentie cu strainii

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 25.04.2008 09:29:

    Am luat si eu un mioritic acum aproape 5 luni. Este un caine cu personalitate si incapatanat. Ca sa deprinda unele obiceiuri trebuie sa repeti mai mult cu el. Cand este pui este f sociabil si jucaus. Ii place sa roada si daca nu esti atent cu el poti sa ai surprize. Un servet facut ferfenite, sau mai stiu ce alt obiect casnic distrus. Ii place sa se joace si e f agil desi pare greoi. In privinta mancarii, pana la 3 luni alimentatia trebuie sa fie de calitate. Trebuie sa fie hranit cu lapte, smantana, oua, peste, orez. Fara dulciuri si oase, carne de porc, vita, I se poate da carne de pasare fiarta, fara oase. Branza dulce, telemea (desarata), cam astea ar fi alimentele indicate.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 25.04.2008 09:29:

    Am luat si eu un mioritic acum aproape 5 luni. Este un caine cu personalitate si incapatanat. Ca sa deprinda unele obiceiuri trebuie sa repeti mai mult cu el. Cand este pui este f sociabil si jucaus. Ii place sa roada si daca nu esti atent cu el poti sa ai surprize. Un servet facut ferfenite, sau mai stiu ce alt obiect casnic distrus. Ii place sa se joace si e f agil desi pare greoi. In privinta mancarii, pana la 3 luni alimentatia trebuie sa fie de calitate. Trebuie sa fie hranit cu lapte, smantana, oua, peste, orez. Fara dulciuri si oase, carne de porc, vita, I se poate da carne de pasare fiarta, fara oase. Branza dulce, telemea (desarata), cam astea ar fi alimentele indicate.

    [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro