Ciobanesc  de Berna

Ciobanesc de Berna

Grupa: caini utilitari ce pot fi folositi ca si companioni, caini supraveghetori si caine de expozitie.

Cerinte de hrana: in stadiul de catei este imperativ sa urmati instructiunile crescatorului cu privire la dieta pentru a preveni defecte ale scheletului si probleme cu oasele si articulatiile.

Durata de viata sub 9 ani. Ciobanestii de Berna , ca de altfel si alte rase mari, pot avea durate de viata relativ scurte in jur de 7 ani, desi multi traiesc 10 ani sau mai mult.


Numarul de catei la o fatare: poate varia de la 1 la 14, numarul intalnit cel mai des fiind de 8.

Descrierea fizica generala:Surprinzator aristocrati, ciobanestii de Berna sunt unii dintre cei mai atractivi dintre cainii utilitari elvetieni cu blana lor neagra stralucitoare si semne remarcabile. Blana lor este moale si matasoasa cu un strat des sub cea de acoperire. Sunt puternici, robusti cu oase solide si putere in umeri si cu pas lung balansat. Ajung la inaltimea completa la aproximativ 15 luni dar poate sa dureze inca 2-3 ani sa ajunga la deplina maturitate.

Inaltimea femelei 58 cm minima si 66 maxima, a masculului 64 cm minima si 70 cm maxima.
Greutatea femelei 32 kg minima si 46kg maxima, a masculului 37 kg minima si 54kg maxima.

Categoria de talie: mare

Media de inaltime si greutate: femelele masoara intre 58 si 66 de cm la greaban, masculii intre 64 si 70 cm. ambele sexe cataresc intre 40 si 44 de kg.

Boli: ciobanestii de Berna au probleme de sanatate iar cercetarea descendentei este obligatorie. Grija mare fata de supra-alimentare, in special proteina, pentru a preveni umflarea. Verificari anuale la veterinar sunt recomandate.

Boli intalnite frecvent: degenerarea cerebelului, arterita, frica

Susceptibilitate la boala: ridicata

Istoric: aceasta rasa isi are originile in urma cu 2000 de ani cand romanii au invadat teritoriul Elvetiei, cunoscuta ca Helvetia, fiind folositi pe post de conducatori de vite si caini de paza. Cainii de tipul masiv roman au fost probabil incrucisati cu cainii pazitori de turma care puteau suporta conditiile climatice severe din Alpi si de asemenea au servit la domolirea temperamentului lor. Au fost folositi apoi ca si caini tragatori de carucioare pentru a transporta haine sau produse lactate dintr-un sat in altul. In timpul anilor 1800 rasa aproape ca disparuse datorita interesului fata de rasa Saint Bernard.Gratie programelor concertate de reproducere a putut fi salvata. Eforturile nu s-au terminat pana la sfarsitul acestui secol. Un chinolog elvetian, Franz Schertenlieb a cercetat intreaga tara pentru a gasi ultimele exemplare. A avut unele reusite in jurul districtului Durrbach al Bernei si apoi profesorul Albert Heim din Zurich, i s-a alaturat. Datorita lor, Ciobanescul de Berna a revenit. La inceput, acesti caini erau cunoscuti fie ca Gelbbackler �obraji galbeni, Vierauger �patru ochi sau mai comun Durrbachler. Intrucat acum vin din toata aria Bernei si nu numai din Durrbach, in 1908 clubul deja format a schimbat numele lor in Berner Sennenhund. Ciobanestii de Berna au avut, de atunci, o mare dezvoltare in Elvetia, pe continentul european si in Scandinavia si a fost in final recunoscut in America in 1936 urmand Canada in anii 1970 .

Inteligenta: sunt caini inteligenti, dornici de a se face placuti si relativ usor de dresat la un nivel acceptabil atata timp cat aceasta este facut la o varsta tanara. Amanarea pe mai tarziu duce va duce la un comportament greu galagios, de necontrolat care crede ca poate face exact ce doreste.

Caractere de expozitie:Capul trebuie sa fie puternic cu un craniu plat, usor brazdat si un stop bine definit. Falcile sunt puternice cu o muscatura completa in forma de foarfece. Ochii sunt migdalati si caprui inchis. Urechile sunt de marime medie si dispuse sus, aduse usor inainte cand este in alerta. Gatul trebuie sa fie puternic, musculos, si cu o lungime medie usor lung, puternic si umeri in panta. Corpul este compact mai degraba decat lung cu un piept larg si un spate ferm si drept. Labele din fata trebuie sa fie puternice si bine musculoase cu articulatiile bine indoite. Picioarele trebuie sa fie scurte, rotunde si compacte si coada stufoasa ajungand sub partea mijlocie a piciorului dinapoi, ridicata cand e in alerta dar niciodata purtata pe spate.

Tata de origine: Elvetia

Caracteristici:

Energie: medie

Durata exercitiilor:60-80 minute pe zi.Pentru catei, exercitiile trebuie sa fie restrictionate in perimetrul gradinii pentru cel putin 4-5 luni pentru a putea permite oaselor si articulatiilor sa se formeze corespunzator. Din acelasi motiv, trebuie avuta grija cand sunt scari in casa. Dupa varsta de 6 muni, progresati cu plimbari controlate in lesa. Dupa ce au ajuns la varsta de 1 an, li se poate permite si fara lesa pentru exerciti libere de alergat. Ca adulti, ciobanestii de Berna necesita un nivel moderat de exercitii cuprins intre 1 si 5 mile pe zi depinzand de nivelul lor de conditie fizica si sanatate. Sunt foarte adaptabili si vor accepta daca exercitiile lor trebuie sa fie scurtate dintr-un potiv sau altul.

Protectie personala:ridicata

Compatibilitatea pe post de caine de paza: medie

Risc de alertare a oilor: ridicat

Tendinta de a latra: scazuta

Usurinta de a fi transportat: medie

Compatibilitatea cu alte animale: medie

Compatibilitatea pentru copii: ridicata

Caracter general si temperament: Cainii ciobanesti de Berna sunt caini cu o natura nativa buna care iubesc sa fie inclusi in toate aspectele vietii de familie, devenind companioni minunati. Ei sunt afectuosi, rabdatori si in special buni cu copii, protectivi cu ei daca este necesar. Au nevoie sa fie cu lumea si sa li se acorde afectiune. Vor latra pentru a anunta venirea vizitatorilor dar curand se vor calma din nou. Au fost incercari de introducere cu pisici si alte animale de companie la varsta tanara, intotdeauna acceptandu-le. Unii dintre ei pot fi dominanti fata de alti caini.

Ingrijirea blanii

Lungimea blanii: medie/lunga

Cerinte de ingrijire a blanii: periat zilnic

Ajustare: frecventa

Periajul zilnic este obligatoriu pentru a-i mentine blana neincurcata si pentru a reduce cantitatea de par naparlit. Parul dintre pernite trebuie ajustat in mod regulat.

Culoarea: ciobanestii de Berna sunt intotdeauna negru fluid cu o gura alba si stea., piept alb, labe albe si varful cozii alb. O culoare predominata roscat castana sau cafenie separa negrul si albul pe picioare si obraji.

Naparlirea:masiva

65 Comentarii
  • Anonim a scris la 04.12.2012 00:40:

    Am o catelusa in varsta de 1 an si 6 luni si as vrea prin aprilie sa o dau la un catel...Sunt din Pitesti . Ma puteti contacta la adresa de messenger : andrii.andru . Multumesc !

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 27.04.2011 10:48:

    catelusi de ciobanesc de berna de vinzare din parinti campioni cu pedigree pentru mai multe detalii sunati la 0722322027[poze etc...]

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 27.04.2011 10:44:

    vind pui ciobanesc de berna din parinti campioni pt detalii sunati la tel 0722322027 [pedigree . poze . etc ]

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 07.02.2011 10:38:

    As dori si eu sa cumpar un catelus ciobanec berna pui mascul,da la un pret mai convenabil.Intre 100-200E.Va multumesc anticipant.E-mail:aysenurbayrak43@yahoo.com.Nr tel.:0728452999

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 24.01.2011 21:26:

    Salut. As dori sa stiu daca se poate adapta si unei zone cu temperaturi mai ridicate. Imi doresc foarte mult unul , dar din pacate locuiesc langa Madrid , Spania , unde vara temperaturile sunt foarte ridicate. Chiar nu imi doresc sa cresc unul , daca caldura ar fi o problema pentru el

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 02.12.2010 10:06:

    aceata rasa de caine este un din cele mai frumoase si care a devenit de cele mai multe ori campion la diferite concursuri

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 06.04.2010 16:16:

    Ofer pt monta mascul Ciobanesc de Berna, un an si sase luni, foarte frumos, foarte bine dezvoltat (~57 kg) - tel 0741.056.016.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 06.04.2010 16:16:

    Ofer pt monta mascul Ciobanesc de Berna, un an si sase luni, foarte frumos, foarte bine dezvoltat (~57 kg) - tel 0741.056.016.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 03.04.2010 10:10:

    Oferim spre imperechere mascul ciobanesc d eberna in varsta d e 3 ani . 0726107873

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 03.04.2010 10:10:

    Oferim spre imperechere mascul ciobanesc d eberna in varsta d e 3 ani . 0726107873

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 17.01.2010 18:57:

    As dori si eu sa achizitionez un catel din rasa Ciobanesc de Berna,femala.Ma puteti ajuta?Va multumesc anticipat! E-mail: angel_9075@yahoo.com

    [Răspunde]
  • gabriela a scris la 09.09.2015 15:19

    Buna ziua va mai intereseaza sa achizitionati un ciobanesc de berna ? daca da contactati-ma 0731 959 184

  • Anonim a scris la 17.01.2010 18:55:

    As dori si eu sa achizitionez un catel din rasa Ciobanesc de Berna,femala.Ma puteti ajuta?Va multumesc anticipat!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 04.07.2009 01:19:

    am un mascul si o femela de 8 saptamani.vaccinati si deparazitati cu carnet de sanatate.100 de euro bucata.tel.0746994643 numai la tel dau inf doritorilor ca nu prea stau la calculator.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 04.07.2009 01:19:

    am un mascul si o femela de 8 saptamani.vaccinati si deparazitati cu carnet de sanatate.100 de euro bucata.tel.0746994643 numai la tel dau inf doritorilor ca nu prea stau la calculator.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 23.06.2009 14:06:

    Daca cauti un prieten de companie, sau poate daca vrei sa daruiesti zambet unei persoane dragi sau vrei sa aduci un nou membru in familia ta, atunci ai succes.Suntem 5 fetite si un baietel, absolut adorabili, sociabili, foarte prietenosi si afectuosi, iubim copiii si ne adaptam repede dresajului.Avem 8 saptamani, detinem carnet de sanatate fiecare, suntem imunizati prin vaccinurile la zi si deparazitati intern conform varstei noastre si avem pintenii taiati.Daca ai dragoste fata de animale si esti dispus sa ne oferi un loc in sufletul tau, atunci noi o sa fim onorati sa te avem ca stapan.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 10.06.2009 12:03:

    De vanzare o fetitza de 6 saptamani, deparazitata, cu pintenii taiati si carnet de sanatate. Este cuminte, ascultatoare, simpatica si foarte inteligenta. Nu are pedigree insa originea este controlata. Pretul este negociabil. Poze si info pe mail sau la telefon 0733102150

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 18.04.2009 17:45:

    Doresc sa cumpar un puiut femela 2-3 luni,si daca se poate pretul

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 18.04.2009 17:45:

    Doresc sa cumpar un puiut femela 2-3 luni,si daca se poate pretul

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 18.04.2009 17:45:

    Doresc sa cumpar un puiut femela 2-3 luni,si daca se poate pretul

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 16.04.2009 15:24:

    As dori sa achizitionez un ciobanesc de Berna, mascul dar stau in Bucovina.Ma poate ajuta cineva? Poate sa fie si mai mare, nu neaparat pui.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 16.04.2009 15:24:

    As dori sa achizitionez un ciobanesc de Berna, mascul dar stau in Bucovina.Ma poate ajuta cineva? Poate sa fie si mai mare, nu neaparat pui.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 16.04.2009 15:24:

    As dori sa achizitionez un ciobanesc de Berna, mascul dar stau in Bucovina.Ma poate ajuta cineva? Poate sa fie si mai mare, nu neaparat pui.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 12.04.2009 23:31:

    doresc un pui ciobanesc de berna mascul la un pret accepatbil

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 12.04.2009 23:31:

    doresc un pui ciobanesc de berna mascul la un pret accepatbil

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 22.03.2009 21:25:

    Am si eu un ciobanesc de berna.Este fata . Doamne!Ce se bucura cand ma vede!!!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 14.03.2009 19:20:

    Imi doresc puiul in luna iunie(atunci sa aiba doua luni). Ma puteti contacta la nr. de tel. 0749033294 sau pe mail-ul aurel.salbatecu@ro.henkel.com

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 15.02.2009 07:59:

    fiica mea vrea un ciobanesc de berna, nepotica vrea numai baiat, astept oferte 15 feb 2009

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 06.02.2009 18:43:

    Sunt din pitesti si as dori o femela pentru cainele meu.nr tel-0741380893

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 06.02.2009 18:38:

    Caut o femela pentru imperechere.Este un exemplar foarte deosebit.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 08.01.2009 18:48:

    Am un ciobanesc de Berna, in varsta de 8 luni, si consider ca este cainele ideal. Este dragastos, foarte atasat de membrii familiei, in special de copii, prietenos, poate prea prietenos cu toata lumea, se dreseaza fff usor, ca atare intelege tot. Are un mic defect: distruge plantele din gradina, pentru ca ii place sa alerge, si la talia lui, orice planta ii apare in cale, si peste care nu sare, este aproape terminata. PS: Atentie la flori, le manaca, in special trandafirii.... ce sa spun, este un romantic!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 08.01.2009 18:48:

    Am un ciobanesc de Berna, in varsta de 8 luni, si consider ca este cainele ideal. Este dragastos, foarte atasat de membrii familiei, in special de copii, prietenos, poate prea prietenos cu toata lumea, se dreseaza fff usor, ca atare intelege tot. Are un mic defect: distruge plantele din gradina, pentru ca ii place sa alerge, si la talia lui, orice planta ii apare in cale, si peste care nu sare, este aproape terminata. PS: Atentie la flori, le manaca, in special trandafirii.... ce sa spun, este un romantic!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 08.01.2009 18:48:

    Am un ciobanesc de Berna, in varsta de 8 luni, si consider ca este cainele ideal. Este dragastos, foarte atasat de membrii familiei, in special de copii, prietenos, poate prea prietenos cu toata lumea, se dreseaza fff usor, ca atare intelege tot. Are un mic defect: distruge plantele din gradina, pentru ca ii place sa alerge, si la talia lui, orice planta ii apare in cale, si peste care nu sare, este aproape terminata. PS: Atentie la flori, le manaca, in special trandafirii.... ce sa spun, este un romantic!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 08.01.2009 16:19:

    Ma intereseaza sa cumpar un exemplar, mascul 2-3 luni, daca se poate cu pedigree, la un pret accesibil. editr2000@yahoo.com

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 08.01.2009 16:19:

    Ma intereseaza sa cumpar un exemplar, mascul 2-3 luni, daca se poate cu pedigree, la un pret accesibil. editr2000@yahoo.com

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 08.01.2009 16:19:

    Ma intereseaza sa cumpar un exemplar, mascul 2-3 luni, daca se poate cu pedigree, la un pret accesibil. editr2000@yahoo.com

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 03.01.2009 22:00:

    150 E

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 03.01.2009 22:00:

    150 E

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 24.12.2008 20:48:

    as vrea si eu un ciobanesc de berna dar mama mea vrea un caini mai micut deoarece am avut o expereinta neplacuta cu un maidanez si de akm in colo nu o sami iau dekt caini de rasa

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 24.12.2008 20:48:

    as vrea si eu un ciobanesc de berna dar mama mea vrea un caini mai micut deoarece am avut o expereinta neplacuta cu un maidanez si de akm in colo nu o sami iau dekt caini de rasa

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 21.12.2008 04:24:

    Imi doresc si eu un ciobanesc de berna dar la un pret accesibil.daca are cineva de vanzare va rog da-ti un mail la rox4up@yahoo.com sau 0762663244.Va multumesc anticipat!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 21.12.2008 04:24:

    Imi doresc si eu un ciobanesc de berna dar la un pret accesibil.daca are cineva de vanzare va rog da-ti un mail la rox4up@yahoo.com sau 0762663244.Va multumesc anticipat!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 29.11.2008 09:45:

    0722.59.49.64 Brasov , pui la 200 euro

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 29.11.2008 09:45:

    0722.59.49.64 Brasov , pui la 200 euro

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 29.11.2008 09:45:

    0722.59.49.64 Brasov , pui la 200 euro

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 29.11.2008 09:44:

    au 2 luni, rasa pura , carnet de sanatate, vaccinati 200euro urgent! cadoul perfect de Craciun

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 29.11.2008 09:44:

    au 2 luni, rasa pura , carnet de sanatate, vaccinati 200euro urgent! cadoul perfect de Craciun

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 29.11.2008 09:44:

    au 2 luni, rasa pura , carnet de sanatate, vaccinati 200euro urgent! cadoul perfect de Craciun

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 22.11.2008 12:11:

    In iulie anul acesta am vazut un exemplar autentic in Elvetia, de vreo 4 luni. Absolut superb, dragastos, impunator, puiul provenea dintr-o crescatorie din Elvetia. Imi pare rau ca am pierdut pozele pe care le facusem cu el. La anul, daca imi ajuta D-zeu si termin casa, imi iau unul cu siguranta. Cuplul care il detinea spunea ca este un animal de companie pentru copii minunat.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 22.11.2008 12:11:

    In iulie anul acesta am vazut un exemplar autentic in Elvetia, de vreo 4 luni. Absolut superb, dragastos, impunator, puiul provenea dintr-o crescatorie din Elvetia. Imi pare rau ca am pierdut pozele pe care le facusem cu el. La anul, daca imi ajuta D-zeu si termin casa, imi iau unul cu siguranta. Cuplul care il detinea spunea ca este un animal de companie pentru copii minunat.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 22.11.2008 12:11:

    In iulie anul acesta am vazut un exemplar autentic in Elvetia, de vreo 4 luni. Absolut superb, dragastos, impunator, puiul provenea dintr-o crescatorie din Elvetia. Imi pare rau ca am pierdut pozele pe care le facusem cu el. La anul, daca imi ajuta D-zeu si termin casa, imi iau unul cu siguranta. Cuplul care il detinea spunea ca este un animal de companie pentru copii minunat.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 31.10.2008 09:25:

    frumos catel, dar vreu si eu un pui mascul mic, fara dresaj

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 26.10.2008 21:17:

    As vrea sa am un pui de ciobanesc mioritic,..dar sunt cam scumpi..acum am o catea ciobanesc german dar trebuie sa o dat deoarece cred ca e putin nebuna.Trebuie sa le demonstrez parintilor mei ca pot avea din nou grija de un caine dar as vreau ca acel caine sa fie un ciobanesc de berna.Sunt din iasi si cine are inima mare sa-mi doneze unu(sunt dispusa sa dau 50 de de lei)..i-as fi recunoscatoare toata viata:D...daca se gaseste cineva asa..plzz add la pustoayka_kory_cool@yahoo.com _cool

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 06.10.2008 10:24:

    am un ciobanesc de berna de 2 luni si doresc sa il vand este baiat cine doreste poate sa ma contacteze la 0720247517 pentru mai multe detali

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 11.09.2008 07:57:

    ha..ha...berny...cate cupe poate avea daca nu se incadreaza in nici un standard?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 10.09.2008 12:38:

    Bernie a mea are 6 luni si se comporta ca un adevarat caine de paza. Are 66cm la varsta ei si 32 kg.Parintii ei sunt campioni nationali iar bunicii ei sunt campioni internationali 5 ani la rand!!!!!!!! Contrar unora rasa ciobanesc de berna este si de paza!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 04.09.2008 21:16:

    cine are un ciobanesc de berna, preferabil femela, pui de cca 2-5luni sa ma sune 0740235235

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 13.08.2008 16:15:

    e-mail : nitalorina@yahoo.com tel : 0723190270

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 13.08.2008 16:13:

    Ma intereseaza sa cumpar un ciobanesc de berna pana in 5 luni.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 17.07.2008 14:35:

    Am uitat sa las e.mail si telefon: octavianjalaboi@yahoo.co.uk 0748.103369

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 17.07.2008 14:26:

    Rog sa fiu contactat de cei care detin sau pot procura un ciobanesc de Berna.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 08.07.2008 23:45:

    Imi doresc un mascul de calitate, are cineva informatii?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 04.05.2008 14:22:

    iti dau eu dar vezi ca cei cu pedigre pana la 5 luni sunt cu 250 eura dupa pana la 10 luni sunt gata dresati cu 400euro iar de la un an sunt foarte inteligenti sunt 650 euro ,,,,,, iar cei fara pedigree sunt mai ieftini pana la 10 luni sunt 300 euro fara dresaj iar restul cu 500 euro

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 04.05.2008 14:22:

    iti dau eu dar vezi ca cei cu pedigre pana la 5 luni sunt cu 250 eura dupa pana la 10 luni sunt gata dresati cu 400euro iar de la un an sunt foarte inteligenti sunt 650 euro ,,,,,, iar cei fara pedigree sunt mai ieftini pana la 10 luni sunt 300 euro fara dresaj iar restul cu 500 euro

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 04.05.2008 14:17:

    ie un caine intradevar de companie dar nu si de paza unii cresc foarte mult mai mult de 70 cm ,berny a mea e fata si are 86 cm si are 46 kg dar nu e grasa are o musculatura foarte dezvoltata dar este si foarte cunoscuta la marile concursuri are 13 cupe de aur datorita inteligentei sale in fiecare zi fuge in jur de 10 km pe un aparat de sport am si o bona pt el il curata in fiecare zi 1-2 zile pe sapt ii face baie si nu este agresiv

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 04.05.2008 14:17:

    ie un caine intradevar de companie dar nu si de paza unii cresc foarte mult mai mult de 70 cm ,berny a mea e fata si are 86 cm si are 46 kg dar nu e grasa are o musculatura foarte dezvoltata dar este si foarte cunoscuta la marile concursuri are 13 cupe de aur datorita inteligentei sale in fiecare zi fuge in jur de 10 km pe un aparat de sport am si o bona pt el il curata in fiecare zi 1-2 zile pe sapt ii face baie si nu este agresiv

    [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro