Chesapeake Retriever

Chesapeake Retriever

GENERALITATI
Cainele este unul care face parte din grupul cainilor de vanatoare. La inceput erau utilizati pentru aducerea la mal a pasarilor cazute in apa, dar acum participa la vanatorile mari si sunt utilizati pe scara larga si ca animale de companie.

HRANA
Hranirea unui caine al acestei rase poate fi una serioasa, din punct de vedere al sumelor implicate, pentru ca le place foarte mult sa manance, avand chiar tendinta de a deveni supra-ponderali daca nu li se administreaza o dieta severa. Se adapteaza, din acest punct de vedere, atat la mancarea speciala, cat si la cea de casa dar, repetam, atentie la cat le permiteti sa manance, daca nu va doriti sa se ingrase.


COSTURI SI DURATA DE VIATA
Costurile de achizitionare ale unui exemplar al rasei nu sunt foarte mari, dar putem spune ca ele trec de medie. Tocmai de aceea, pentru cei care isi doresc un asemenea caine, le recomandam sa aiba anumite sume puse deoparte, pentru ca, in functie de calitatea puiului, ar putea ajunge sa plateasca putin mai mult decat se asteapta. La nastere, o femela poate aduce pe lume intre 1-16 pui, dar media este situata la 8-9 pui. Speranta de viata a unui Chesapeake Bay Retriever este de 9-15 ani, cu media situata la varsta de 12 ani.

DESCRIERE
Cainii acestei rase sunt foarte bine dotati din punct de vedere al muschilor, extrem de puternici si cu o blana care se distinge fata de cea a altor rase. Cainele are picioare puternice si un cap mare, pieptul sau fiind adanc, mare si puternic. Un exemplar al rasei poate atinge, in general, 61 cm si 36 kg, dar exista cazuri in care aceste date au fost depasite. Normal, masculii sunt mai puternici si mai inalti decat femelele. Blana sa tinde sa se adune in valuri in apropierea capului, dar asta nu inseamna ca ea va forma o adevarata coama.

BOLI
Cainele pare a fi extrem de rezistent la marea majoritate a bolilor. Oricum, vis-a-vis de el, veterinarii nu au depus foarte multa munca de cercetare, dar exista o lista a bolilor de care sunt afectati. Printre cele mai importante afectiuni se numara atrofia retinala progresiva, entropion, displezia soldului si a incheieturilor, hernia ombilicala, probleme de hemofilie, cataracte si infectii ale urechii.

ISTORIC
Acest caine este o rasa americana, dezvoltata prin intermediul unui caine britanic. Ei au fost invatati sa lucreze si sa se scufunde in apa, sa aduca ratele vanate sau orice alte animale la care era greu de ajuns de la tarm. Exista o poveste care spune ca un vas esuat langa coastele Maryland-ului, in 1807, continea si doi catei de Newfoundland. Ca multumire, acestia au fost facuti cadou salvatorilor. Dar ei s-au imperecheat cu cainii locali, niciodata impreuna. Rezultatul incrucisarii a fost si el amestecat cu alti caini locali, retriever-i, spaniel-i irlandezi sau coonhound-s, de aici, de undeva, aparand rezultatul pe care il cunoastem astazi sub numele de Chesapeake Bay Retriever. Standardul rasei a fost stabilit in 1885, el fiind recunoscut de clubul caniselor americane in 1933. In Marea Britanie au ajuns pentru prima oara in 1930, iar in 1970 au inceput sa devina extrem de cunoscuti in postura de caini de vanatoare.

EXERCITII SI DRESAJ
Un exenplar al acestei rase are nevoie de foarte multa miscare, si poate deveni cumva nesuferit in comportament daca nu obtine miscarea de care are nevoie. Le place apa, le place sa innoate, sa aduca lucruri din apa la stapan, acesta este sportul lor favorit, astfel ca, in plimbarile efectuate, este absolut necesar sa le asigurati accesul la apa. Nu sunt deloc incantati de orase sau de spatiile inchise, astfel ca nu reactioneaza foarte bine la bloc. Este un caine inteligent, care rationeaza singur si care nu prea tine cont de sfaturile sau comenzile sosite de la stapan. Din acest punct de vedere, nu este deloc recomandat unui novice. Dresajul si socializarea trebuie realizate inca din primele luni de viata, pentru ca altfel tind sa devina foarte dominanti. Ofera o buna protectie familiilor de care apartin, dar numai daca simt ca acestea sunt cu adevarat intr-o situatie in care sunt amenintate. Se impaca foarte bine cu copii, mai putin cu alte animale, si nu sut foarte agresivi, dar devin de temut atunci cand simt ca este cazul.

CARACTER SI TEMPERAMENT
Sunt caini independenti, vor gandi singuri, dar asta nu inseamna nici pe departe ca nu sunt deosebit de afectuosi. Le plac copii, chiar daca acestia l-ar putea brusca in jocurile lor. Le place foarte mult sa stea afara, locul lor preferat fiind apa, pe care o iubesc din tot sufletul. Sunt sclipitori, veseli si alerti atunci cand sunt afara si le place compania umana, si chiar a altor caini, daca sunt obisnuiti de mici. La 3 ani, atunci cand atinge maturitateam poate fi un caine chiar tacut. Sunt foarte protectivi cu cei de langa ei, dar nu arata acest lucru pana la varsta de 9-18 luni.

3 Comentarii
  • Anonim a scris la 29.12.2009 10:18:

    Imi plac ochisorii lui

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 05.12.2008 19:04:

    vand chesapeake bay retriever nascuti 03 11 2008, 500 lei

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 05.12.2008 19:04:

    vand chesapeake bay retriever nascuti 03 11 2008, 500 lei

    [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro