CAINE: Epilepsia

CAINE: Epilepsia

Se caracterizeaza clinic prin accese, atacuri, paroxisme de convulsii tonico-clonice, insotite de pierderea cunostintei. Simptomele motorii, convulsiile, pot fi generalizate (epilepsie generalizate) sau limitate pe anumite regiuni (epilepsie localizata). Manifestarile atipice (semne pur motorii sau senzitive, incetarea atacului in faza de debut) poarta denumirea de echivalente epileptice. Mai frecventa la caine epilepsia se intalneste sub o forma sau alta, la toate speciile, inclusiv la pasari.

Etiologia

Epilepsia adevarata, esentiala, are cauze determinante necunoscute. Predispozant intervine specia, ereditatea (uneori epilepsia este transmisibila), varsta tanara, temperamentul nervos, dezechilibrele neurovegetative, endocrine, etc. Accesele pot fi ocazionate de diferiti stimuli, distingandu-se: epilepsia emotionala (zgomote, stimuli luminosi, contentie), epilepsie traumatica, epilepsie toxica (plumb, arsenic, tutun, beladona, borhoturi, autointoxicatii renale, hepatice sau intestinale). Accesele epileptiforme (epilepsia falsa) pot aparea simptomatic in diferite encefalopatii toxice, hipoxice sau hipoglicemice, reflexe, cand stimulul epileptogen (dureros, pruriginos) ia nastere la nivelul pielii, mucoaselor (otite, sinuzite), datorita durerilor dentare, parazitismului intestinal, infectiilor de focar (abccese perianale la caine, etc).


Patogenia

Natura stimulului epileptogen se cunoaste in epilepsia simptomatica si reflexa, in cea esentiala se incrimineaza modificari biochimice, biofizice, sau angiospasme la nivelul centrilor nervosi. Indiferent la ce nivel se produce, stimulul respectiv se descarca paroxistic in scoarta, determinand piuerderea cunostintei si in nucleii subcortocali (producand manifestari tonico-clonice).

Morfopatologie

Morfopatologic in epilepsia propriu-zisa nu se descopera nimic caracteristic, doar inconstant aparand anemie sau congestie pe anumite zone corticale sau subcorticale. in accesele simptomatice sau relfexe se descopera leziunile bolii primare. In plus cadavrele pot prezenta leziuni traumatice produse in timpul atacurilor.

Clinic

Clinic, atacul complet este precedat de o faza premergatoare -aura - de tip senzitiv, hiperexcitabilitate, motor (miscari dezordonate, grimase), secretor (salivatie). Urmeaza pierderea cunostintei, cadere si contractura tonica generalizata cu opistotonus, intepenirea membrelor, respiratie frecventa si superficiala, tahicardie, descarcari de fecale si urina. La scurt timp intervine faza clonica cu "clantanit", convulsii ale membrelor. In cele din urma, in faza de stertor convulsiile se reduc apoi inceteaza, animalul pastrand aspectul de animal obosit, epuizat, cu respiratie zgomotoasa si revenire treptata spre normal. Adesea intre crize animalul are aspectul normal alteori persista o stare usor depresiva sau atactica, astenica mai multe ore sau zile.

Tratamentul

Presupune supraveghere in conditiile de adapostire care sa evite traumele. In cursul atacului se recomanda comprese reci pe cap, morfina sau fenobarbital. Intre atacuri, mai ales in zilele ce se apreciaza ca preced un nou atac se recomanda barbiturice impreuna cu o hidantoina. Se mai utilizeaza: diazepam, corticoizi, atropina.

46 Comentarii
  • Anonim a scris la 17.11.2013 22:50:

    Catelul meu are 3 ani si azi a facut o criza a inceput sa-si piarda echilibru si sa faca spume la gura,dupa aceea si-a revenit si a inceput sa alerge si sa se joace,ba chiar a si mancat....e posibil sa aiba epilepsie ...el a fost intodeauna mai bolnavicios ce pot sa fac imi e foarte mila de el si il iubesc foarte mult.Va rog sa ma ajutati!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 28.03.2013 21:05:

    Buna ziua. Sunt terapeut si ma ocup cu cauzele bolilor. Cainii si toate animalele de companie sunt in stransa legatura cu stapanul. In cazul epilepsiei, stapanul are un program de autodistrugere. Sunteti stapânul karmei, dar sunteti si stapânul câinelui si el preia totul de la dumneavoastra. Atasamentul fata de destin si viitor. Renuntati la supararile si nemultumirea fata de dumneavoastra si fata de altii si atat cainele isi va reveni cat si dvs. Alegerea va apartine! Doamne-ajuta!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 15.05.2011 15:14:

    am un catel lup cobanesc,are 1 an si de 2 nopti facecrizedin 20 min in 20 min cu urmatorele simtome: -din somn setrezestesi incepesa schelerlele nu stiucesai fac il masez pe corp si incepe sa se linisteasca,dar cand vrea sa se ridice nu poate si se chinuie sa se ridice ,cap il tin incordat ,si are momente de dezechilibrare .mananca ,bea apa ,nu-i curg ochi.ni curge nasul .mai mentionez ca,daca sa ridicat si incepe sa mearga nu mai are nici-o problema.doctorul mi-a recomandat -DOXICILINA,antibiotic.vitamine ,si prima pastila de fenobarbital in seara aceasta .La antibiotic estea 2 zi .daca poate cineva sa ma ajute.VA MULTUMESC.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 12.01.2011 10:23:

    Catelusa mea de 2 luni , pechineza a facut prima criza pe la 1 luna si o saptamana la 2 luni inca una si ieri seara inca una...Ce tratament trebuie sa ii administrez?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 17.12.2010 13:38:

    Cainele meu a murit in aceasta dimineata din cauza eplilepsiei. Prima criza a facut-o la ora 12:15 si a rezistat pana la ora 6:50. Cred ca a facut peste 30 de crize in acest interval. Se linistea putin si dupa iar incepea. Nu am avut ce medicament sa ii administrez, fiind noapte si zapada afara nu am avut unde sa il duc. Ii dadeam pastile (finlepsin ) dar degeaba, facea crize cam la 20-21 de zile nici mai mult nici mai putin. Dupa ce a murin in 5 min intrase deja in rigor mortis. A rezistat 3 ani!!! a facut epilepsie la 11ani jumate.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 21.11.2010 14:13:

    Am un pechinez de un an si jum.luni seara a fct primele 2 crize de epilepsie.nestiind atunci ce sunt.i am fct analize a doua zi si dr nu a gasit nimic deosebit care sa i fi declansat criza.mi a dat tratam cu fenobarbital pt 10 zile.cate un sfert pe zi.numai k parerile doctorilor sunt imaprtite.unii spun k nu ar trebui sa i dau decat dak are vreo criza iar altii spun k ar trebui sa l tin toata viata sub tratam.chiar si sub tratam el a fct din nou criza mierc noptea in timp ce dormea.l am intepat cu un ac si si a revenit ca si cum nimic nu s ar fi intamplat.alti dr spun k ar trebui sa i administrez totusi pt restul vietii un calmant usor cum ar fi NUTRICALMUL.daca ma puteti ajuta astept pareri pe adr de mail BITARAMONA@YAHOO.COM.va multumesc

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 26.10.2010 02:00:

    va rog sa ma ajutati am un catelus de 6 luni asi dori sa stiu cum se manifesta epilepsia este foarte agitat am mai avut un catelus care a murit din cauza epilepsiei

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 26.10.2010 02:00:

    va rog sa ma ajutati am un catelus de 6 luni asi dori sa stiu cum se manifesta epilepsia este foarte agitat am mai avut un catelus care a murit din cauza epilepsiei

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 30.07.2010 19:24:

    Bobita catelul vecinei mele si-a revenit!!!:)a facut crize 1 zi 1 noapte si a doua zi a mai facut pana pe la 12 cand a venit doamna doctor veterinar si i-a facut o injectie care l-a facut sa se linisteasca,cam 4 ore sa zic asa da in aceste 4 ore decat 2 a stat linistit si a dormit in celelalte 2 a facut crize sub efectul acelui anestezic,xsilina sau nu stiu exact ce,dupa ce vecina mea a vazut k nu-si revine a luat decizia sa-i faca o fiola intreaga de diazepam,pana atunci ii facuse cate jumatate si nu avea deloc efect,dar dupa doza intreaga facuta BOBITA s-a linistit a putut sa doarma sa nu mai faca deloc crize ba chiar usor usor si-a revenit si a inceput sa manance,dar pe langa asta el a avut o branula exact ca la om pusa si prin aceasta i-au mers cam 3 flacoane de perfuzii,cu un antibiotic care isi face efectul timp de 12 ore,nu stiu exact ce,stiu ca i-au mai pus ser,manitol si nu a avut voie sa-i puna glucoza pt k la analize i-a iesit glicemia mare si la ficat baremul de normal era trecut cu mult,asta semn ca i-au facut rau la ficat din cauza medicamentelor de epilepsie folosite,se poate remedia si asta cu silimarina sau eu stiu ceva similar cu asta,transaminazele au mai iesit mari,ureea,deci ce sa mai analizele au fost cam nasoale,dar partea buna este k am avut noroc de o Doamna doctor nemaipomenita care s-a luptat si i-a facut tratamente corespunzatoare!JOS PALARIA PENTRU DOAMNA CULEA MARIANA DOCTOR VETERINAR SLATINA OLT VIS A VIS DE CENTRUL COMERCIAL ,, KAUFLAND,,,are cabinet veterinar acolo si efectueaza si operatii!mergeti cu incredere la ea!TOTDEAUNA CAND VEDETI CEVA SUSPECT LA CATELUL DUMNEAVOASTRA,FIE CA NU MANANCA FIE CA SE SCARPINA PREA MULT SI NU ARE PURICEI SAU MAI STIU EU CE,NU STATI CU EL ACASA K SA NU FIE PREA TARZIU!!MERGETI DIN PRIMA CLIPA DAK VEDETI CA VOMITA SAU DOMANE FERESTE MAI FACE ALTCEVA,NU-L LASAT PE PRIETENUL DUMNEAVOASTRA PATRUPED SA NU BEA APA PE CALDURA,DATI-I DUMNEAVOASTRA OBLIGAT DAK ESTE NEVOIE PT A EVITA O POSIBILA DESHIDRATARE ESTE FOARTE PERICULOS PT EI!!va doresc multa sanatate si iubiti animalele pt k sunt niste fiinte lipsite de forta...

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 28.07.2010 19:41:

    am si eu in bloc o vecina care are un catel de 11 ani,si el sufera de ceva ani de aceasta boala,dar crizele le facea mai rare totusi,una pe luna sau cam asa ceva,ii dadea diazepam si inca ceva dar nu stiu ce,tot ce va pot spune e ca de ieri dimineata Bobita a facut crize de epilepsie intr-una,isi revenea o jumatate de ora sau mai putin si iar facea,toata noaptea a facut acele crize,dar spre surprinderea noastra manca foarte mult si bea foarte multa apa in urma crizelor,avea o respiratie fugitiva ca sa zik asa era agitat se plimba de colo pana colo.a chemat doctorul sa-i faca ceva si tot degeaba,i-a facut o injectie prin care l-a sedat,l-a facut sa doarma cam 4 ore,ma rog nu dormea pt k facea acele crize si in somnul acela si tinea ochii deschisi,i-a facut analize sa vada dak totusi mai era o speranta pentru el,si i-a iesit k avea ficatul terminat de la acele pastile,diazepam si toate cele,nu i-a dat niciodata nimic de ficat de stomac,cum ar fii o silimarina,sau un nexium sau omeran ceva pentru stomac,ce-i drept femeia nu a avut de unde sa stie,a umblat saraca cu el peste tot pe la toti doctorii din slatina si din imprejurimi,in aceste 2 zile de cand face intr-una crizele acestea bobita a mancat pana la ora 12 si ceva pana ce doamna doctor i-a facut acel sedativ,de atunci pana la 7 cat este acum ceasul el nu a mancat si nu a baut apa,tare frica imi este sa nu se fii deshidratat,de pe la ora 4 i-a facut mama mea un diazepam injectabil intreg si s-a calmat nu a mai facut nici-o criza cam 3 ore sa zic asa,pana acum nu stiu ce s-a mai intamplat a ramas ca doamna doctor sa vina la 7 jumatate sa ii ia temperatura sa vada dak o are mare k sa-i faca un antibiotic,pentru k ne-am gandit noi sa nu fie ceva o infectie in organism care sa-i provoace stari febrile si sub acestea sa ii plece si crizele de epilepsie,va voi spune in cateva zile ce s-a intamplat cu acest catel,eu ma Rog la dumnezeu sa-l tina in viata si sa fie alaturi de stapana lui in continuare,voi revenii cu mai multe detalii pentru cei in suferinta!Va doresc multa sanatate si putere de a crede in Dumnezeu k totul va fii bine,,,

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 11.04.2010 20:00:

    este o catelusa foarte frumoasa...merita toata dragostea;):))

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 06.04.2010 20:27:

    Am si eu un catel Canis care are epilepsie se trateaza cu Gamibetal Complex se gaseste de cumparat numai in Italia, problema este ca cine imi cumpara de acolo nu mai doreste sa ma ajute si am ajuns in situatia de a nu mai avea cum sa continuam. Sub acest tratament face crize foarte rar la cateva luni si mai usoare. Daca aveti vreo cunostinta in acesta tara va rog sa ma contactati 0723561407medicamentul este in jur de 20euro are 30comprimate si se da un sfert. Multumesc

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 06.04.2010 20:27:

    Am si eu un catel Canis care are epilepsie se trateaza cu Gamibetal Complex se gaseste de cumparat numai in Italia, problema este ca cine imi cumpara de acolo nu mai doreste sa ma ajute si am ajuns in situatia de a nu mai avea cum sa continuam. Sub acest tratament face crize foarte rar la cateva luni si mai usoare. Daca aveti vreo cunostinta in acesta tara va rog sa ma contactati 0723561407medicamentul este in jur de 20euro are 30comprimate si se da un sfert. Multumesc

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 22.02.2010 17:49:

    Astazi cainele meu a facut criza de epilepsie,problema e ca dupa ce si-a revenit a muscat-o pe mama mea de maini,nu ne mai recunostea,imi este tema ca s-ar putea repeta si ca ar putea devenii agresiv,trebuie sa mentionez ca este din rasa ciobanesc german si daca ma ataca nu ma pot apara din cauza marimii si greutatii,cum pot sa il calmez dupa o astfel de criza?Ana.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 22.02.2010 17:49:

    Astazi cainele meu a facut criza de epilepsie,problema e ca dupa ce si-a revenit a muscat-o pe mama mea de maini,nu ne mai recunostea,imi este tema ca s-ar putea repeta si ca ar putea devenii agresiv,trebuie sa mentionez ca este din rasa ciobanesc german si daca ma ataca nu ma pot apara din cauza marimii si greutatii,cum pot sa il calmez dupa o astfel de criza?Ana.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 14.02.2010 21:35:

    Nu eutanasiati cainii sau pisicile, dati-le sansa la viata. Cu medic bun, multa perseverenta din partea voastra si cu bani se pot intampla minuni. Nu am sa va povestesc faptele care ma fac sa va scriu aceste randuri, dar am dat ani de viata prietenilor mei cu coada, unul e fara. Incercati totul, merita.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 13.02.2010 19:34:

    am si eu un doberman are 5 ani..de pe la 3 ani a inceput sa aiba crize...cica nu este tratabila..si am fost si in afara tarii acelais lucru..pastile

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 08.01.2010 12:37:

    buna ziua am si eu un catel care face crize epilepsice cam de 2 ani imi face criele cam la 5 luni va rog sa ma sunati ca vreau sa stiu cum se manifesta la alti catei 0769772074.eu nu iam dat nici o pastila pt cami face crizele foarte rar a si catelu meu nu este incostient eu vb cu el can are criza i se uita la mine si da din coada si mai am eu niste jucari de ale lui care reactioneaza la ele si ile arat can are criza .am mai incercat cu acul sal intep si sia tras labuta.incercati sa vedeti daca e constient.astept tel dumneavoastra.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 31.08.2009 23:02:

    am un catel teker-cocar si are epilepsie de aproape un an. Am incercat tot felul de medicamente finlepsin, fenitoina, piracetam, fenobarbital, extraveral, am ajuns sa ii fac si injecti cu memotal si vitamina B6 + B12 (subcutanat) si diazepam (intamusculat) fata nici un efect din doua in doua sapt. face crize ( i se contracta muschi face spume urineaza). dupa creze e foarte agitat nu vede se loveste de tot ce ii iese in cale si a ajuns sa vaca 60 de crize in 3 zile la rand. am fost la diversi medici veterinari dar nu ma putut ajuta nimeni si mau sfatuit sa-l eutanasiez dar nu pot. sunt disperata nu mai dorm noptile din cauza lui nu stiu ce sa-i mai dau.Cand nu face crize e un caine normal jucausi pofticios si tare frumos. Am ambi parinti si eu nu au probleme de acest gen.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 19.08.2009 23:05:

    ce mumos:*

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 19.08.2009 23:05:

    ce mumos:*

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 07.08.2009 08:50:

    Am citit Comentarile voastre ... si am lacrimi in ochii. Am un Poedel mare de 63 CM , face Crzize Epileptice " ii se blokeaza membrele din spate si cele din fata , are 7-8 ani acum ...a inceput aceste Crize pe la 4-5 ani parca ..si pana acum a avut cam 6 7 Crize ... timpul crizelor a fost de 5-10 min la inceput ...iar ultima aseara 6 Aug. de vre o 20 min". Toate Testele iau iesit bine defapt Perfecte ... Doctorul a spus ca este suspecta de Epilepsie sin ce iam povestit ...dupa analize a spus ca nu vede Epilepsie ...l am luat mai tare si mia povestit ca doctori nu au ce Face ..este o boala Netratabila ..etc ..ptr ameliorare dau Fenobalbital pastile si la Tub ...care il bagi in Fund in timpul crizei si o calmeaza. Sunt din NL " Olanda " asea ca sa nu dam vina pe Doctorii...cu toate ca iasi Bate pe toti ca vor doar $$$. Recomand in timpul Crizei sa nu faceti Greseala sa MUTATI CATELUL DIN LOCUL IN CARE A FACUT CRIZA. Mangaiati catelul foarte incet ...si stati cu ochii pe Limba sa nu se duca " sa nu inghita limba " Masati muschi ..vb cu catelu spunandui comenzi gen " Incet usor ...vb tot timpul sal tineti Constient" Masati muschi si Labutele pana vedti ca sa calmat si le lasa MOI ..nu mai le are Incordate ca un BAT. Dupa relaxare dati APA ...si sa nu manance MULT 1 2 zile ...ca simtomele sar putea repeta in interval de 2 ore sau 2 zile .Daca a trecut cu Brio 2 zile dupa criza Perfect. Fiti tari si sa nu aratati Catelului Suparare si Frika in timpul crizei ..si tinetil 2 zile supravegheat ...nu lasatil Singur NEAM.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 07.08.2009 08:50:

    Am citit Comentarile voastre ... si am lacrimi in ochii. Am un Poedel mare de 63 CM , face Crzize Epileptice " ii se blokeaza membrele din spate si cele din fata , are 7-8 ani acum ...a inceput aceste Crize pe la 4-5 ani parca ..si pana acum a avut cam 6 7 Crize ... timpul crizelor a fost de 5-10 min la inceput ...iar ultima aseara 6 Aug. de vre o 20 min". Toate Testele iau iesit bine defapt Perfecte ... Doctorul a spus ca este suspecta de Epilepsie sin ce iam povestit ...dupa analize a spus ca nu vede Epilepsie ...l am luat mai tare si mia povestit ca doctori nu au ce Face ..este o boala Netratabila ..etc ..ptr ameliorare dau Fenobalbital pastile si la Tub ...care il bagi in Fund in timpul crizei si o calmeaza. Sunt din NL " Olanda " asea ca sa nu dam vina pe Doctorii...cu toate ca iasi Bate pe toti ca vor doar $$$. Recomand in timpul Crizei sa nu faceti Greseala sa MUTATI CATELUL DIN LOCUL IN CARE A FACUT CRIZA. Mangaiati catelul foarte incet ...si stati cu ochii pe Limba sa nu se duca " sa nu inghita limba " Masati muschi ..vb cu catelu spunandui comenzi gen " Incet usor ...vb tot timpul sal tineti Constient" Masati muschi si Labutele pana vedti ca sa calmat si le lasa MOI ..nu mai le are Incordate ca un BAT. Dupa relaxare dati APA ...si sa nu manance MULT 1 2 zile ...ca simtomele sar putea repeta in interval de 2 ore sau 2 zile .Daca a trecut cu Brio 2 zile dupa criza Perfect. Fiti tari si sa nu aratati Catelului Suparare si Frika in timpul crizei ..si tinetil 2 zile supravegheat ...nu lasatil Singur NEAM.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 26.02.2009 19:19:

    nici sa nu te gandesti sa o eutanasiezi ...iar doctorul ala nu e doctor , e un dobitoc .chiar daca e epilepsie dupa ce trece criza catelul e normal si are o viata normala . e posibil sa nu mai faca crize . sau poate sa faca crize dese dar nu are rost sa o eutanasiezi . ar fi pacat .

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 25.02.2009 17:07:

    Am la bloc o maidaneza de vreo 7 luni. A aparut in zona cam pe la 1 luna, impreuna cu sora ei.. Eu si o prietena iesim seara sa hranim cateii maidanezi din zona si astfel le-am descoperit si pe ele intr-o cutie (lasate de un binevoitor). Acum doua saptamani am castrat-o de teama sa nu intre in calduri si sa se impuieze (pe banii nostri, pentru ca de la asociatii mi s-a spus ca nu sunt fonduri) , am vaccinat-o, deparazitat-o. Astazi a facut o criza: tremura, se ineca si tusea si a facut spume la gura ... am fost la veterinar si mi-a spus ca e posibil sa aiba epilepsie si ca daca este asa ar fi bine sa o eutanasiez avand in vedere ca este o maidaneza si nu se ocupa cineva de ea in permanenta. Eu si prietena mea avem grija de ea si de ceilalti caini, atat cat putem, le ducem seara de seara mancare, stam un pic cu ele, dar nu le putem lua acasa (pentru ca avem alte animale acasa). Eu nu sunt in stare sa o eutanasiez, incerc sa gasesc o solutie pentru a-i fi si ei bine. E tare frumoasa si o cheama Nina. Ce ma sfatuiti ? E posibil sa fie epilepsie ? Multumesc

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 17.12.2008 12:36:

    pentru epilepsie incercati sa cautati un doctor specializat pe probleme neurologice! sint in aceeasi situatie si din fericire am gasit un doctor ( in iasi )cu studii aprofundate in epilepsia la caini ! daca vreti un schimb de pareri, id-ul meu de mess e bbstao ! succes

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 17.12.2008 12:36:

    pentru epilepsie incercati sa cautati un doctor specializat pe probleme neurologice! sint in aceeasi situatie si din fericire am gasit un doctor ( in iasi )cu studii aprofundate in epilepsia la caini ! daca vreti un schimb de pareri, id-ul meu de mess e bbstao ! succes

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 16.12.2008 09:09:

    nu stiu ce sa ii mai fac catelusei mele este din ce in ce mai rau nu mai manca si toate pastilele pe care i le dau ,nu isi fac nici un efect. MA tem ca ea va muri ,nu stiu ce sa ii mai fac sunt diperata si doctori nu imi spun mare lucru despre aceasta boala .Astept un sfat din pareta vastra ,sau un ajutor cat de mic.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 16.12.2008 09:09:

    nu stiu ce sa ii mai fac catelusei mele este din ce in ce mai rau nu mai manca si toate pastilele pe care i le dau ,nu isi fac nici un efect. MA tem ca ea va muri ,nu stiu ce sa ii mai fac sunt diperata si doctori nu imi spun mare lucru despre aceasta boala .Astept un sfat din pareta vastra ,sau un ajutor cat de mic.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 13.12.2008 21:10:

    Catelul meu e un peckinez de 9ani si are epilepsie de 2ani face tratament cu fenobarbital25mg/zi,crizele se repeta la interval de 3-4saptamani,e tot timpul molosit si somnuros.va rog ajutati-ma.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 12.12.2008 23:20:

    Catelusa mea este un cocker spaniol de 1an ,si are epilepsie de o luna de zile si boala sa manifestat dupa o raceala. Prima criza a ei ma cam speriat am crezut ca moare ,nici acum cand mai face nu imi este usor sa o vad cum se chinuie. am mers la medicul veterinar si mi-a dat tratament cu fenobarbital de 100mg ,un sirop viyo si bilobil. Cu tot tratamentul ea mai face crize . Ce imi recomandati sa mai fac ca so ajut sa nu mai faca crize .

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 12.12.2008 23:20:

    Catelusa mea este un cocker spaniol de 1an ,si are epilepsie de o luna de zile si boala sa manifestat dupa o raceala. Prima criza a ei ma cam speriat am crezut ca moare ,nici acum cand mai face nu imi este usor sa o vad cum se chinuie. am mers la medicul veterinar si mi-a dat tratament cu fenobarbital de 100mg ,un sirop viyo si bilobil. Cu tot tratamentul ea mai face crize . Ce imi recomandati sa mai fac ca so ajut sa nu mai faca crize .

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 22.11.2008 21:41:

    canine-epilepsy-guardian-angels.com un site full de informatii utile privind epilepsia la caini! Avantaje si dezavantaje la medicamente, cum scoateti din crize multiple cainele, etc. Schimburi de opinii la bbstaovici@rdslink.ro

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 22.11.2008 21:41:

    canine-epilepsy-guardian-angels.com un site full de informatii utile privind epilepsia la caini! Avantaje si dezavantaje la medicamente, cum scoateti din crize multiple cainele, etc. Schimburi de opinii la bbstaovici@rdslink.ro

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 22.11.2008 21:41:

    canine-epilepsy-guardian-angels.com un site full de informatii utile privind epilepsia la caini! Avantaje si dezavantaje la medicamente, cum scoateti din crize multiple cainele, etc. Schimburi de opinii la bbstaovici@rdslink.ro

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 22.11.2008 21:35:

    un site full de informatii utile

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 22.11.2008 21:35:

    un site full de informatii utile

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 22.11.2008 21:35:

    un site full de informatii utile

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 08.11.2008 13:04:

    am si eu un husky de 4 ani si jumatate cu aceeasi problema! scrie-mi pe bbstaovici@rdslink.ro sa schimbam informatii !

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 08.11.2008 13:04:

    am si eu un husky de 4 ani si jumatate cu aceeasi problema! scrie-mi pe bbstaovici@rdslink.ro sa schimbam informatii !

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 29.10.2008 08:53:

    am un husky de4 ani care face crize de epilepsie de la 1,5 ani si primeste tratament cu fenobarbital 3 pastile pe zi de 100mg .crizele le face cam la 3 saptamani inainte la 1 luna si ceva.Nu a facut analize inca dar se pare ca pastilele nu mai dau rezultate bune.Ce sfat as putea primi?.Va multumesc.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 27.09.2008 16:33:

    Am un catel Peckinez de 5 luni surd si orb si face niste crize care se manifesta astfel :face spume la gura,tremura,devine agitat si nu mananca.am fost la veterinarul care il vaccineaza si mi-a spus ca s-ar putea sa aibe epilepsie sau jaba.mentionez ca aceste crize se manifesta de cand era mic dar ultima criza a fost cea mai lunga si a facut pe el"treaba mare".Va rog frumos sa ma ajutati !

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 08.09.2008 22:55:

    am avut si eu un mops de 3 ani .........totate bune si frumoase pana in luna lui iulie cand mi a cazut jos din picioare a facut spume la gura i s au contractat muschii si a urinat pe el .........am fost cu el la veterinar si i au facut injectii perfuzii etc...din aceea zi catelul s a chinuit 7saptamani zi de zi facand crize si pe parcurs pierdadu si unele funcvtii ale organismului ,,,,am fost cu el la budapesta la clinica veterinara ....la bucurestii pt RMN la sibiu la un dr f bun ,dar nimeni nu a stiut ce sa i faca ........Vreau sa va dau un sfat sa nu patiti ca mine sa nu va duceti cu cateii la RMN pt ca nu o sa ii iasa nimik catelului la RMN in caz ca au alte afectiuni da este recomandat dar pt epilepsie nu are rost nu vor decat banii dvs................dupa ce i am facut catelului RMN nu mi a mai trait decat 2zile in care s au marit si crizele ajungand la 18crize in 6ore......................e pacat ca toti Dr isi bat jos de animale doar pt bani neintelegand suferinta stapanului........

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 21.08.2008 21:52:

    cainele meu a avut o criza duminica spre luni si apoi luni 5 crize mai scurte sau mai lungi am fost cu el la doctor mi-a spus ca re epilepsie si mia dat tratament cu fenobarbial marti in prima zi de tratament a mai avut 2 crize apoi miercuri si joi nimic dar este foarte molesit ia mia gasit doctorul si glicemia mare si are un fel de insulina pe cale orala de luat ce am de facut cainele are 10 ani este boxer toata viata a fost un animal activ acum sa il vad molesit mi se rupe inima...ajutati-ma va rog

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 08.07.2008 01:06:

    boala nu e epilepsie.e o boala de inima.i-ai facut vreodata eco,ekg?Si eu am un pudel de 14 ani,la fel facea crize de epilepsie.Are mari probleme cu inima.De la enalapril 5mg(2,5 mg dimineata si 2,5 mg seara) nu mai face crize.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 26.06.2008 11:08:

    Am un caine rasa Boxer de 10 ani. De vreo 2-3 luni are niste crize in care isi pierde cunostinta, in timpul carora nu se poate tine pe picioare, urineaza, usoare spasme musculare iar odata chiar a si scheunat. Va multumesc!

    [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro