Cercetatori din Romania si Germania participa la un studiu asupra vietuitoarelor acvatice

Cercetatori din Romania si Germania participa la un studiu asupra vietuitoarelor acvatice

29.08.2006

In perioada 28 august - 8 septembrie, are loc in localitatea Potoci scoala de vara romano-germana de limnologie (limnologia este un capitol al hidrobiologiei care studiaza organismele acvatice din lacurile cu apa dulce, n.r.).

La scoala de vara participa reprezentanti ai Universitatii Konstanz din Germania, ai Universitatii Al. I. Cuza din Iasi si ai Statiunii de Cercetari in Limnologie Potoci. Lucrarile scolii se vor desfasura in cadrul statiunii de cercetari situata pe malul lacului de acumulare Izvorul Muntelui, cunoscut si sub numele "Lacul Bicaz".

Scoala va gazdui 24 de studenti in Stiintele Naturii, dintre care 12 din Romania si 12 din Germania. Acestia vor lua parte timp de doua saptamini la cursuri si aplicatii practice in limbile germana si engleza.


Programul scolii cuprinde cursuri de profil, seminarii, module practice, aplicatii practice pe lacul Bicaz, cercetari in batiscaf si laboratoare, o scoala de scafandri si doua excursii aplicative, o zi in masivul Ceahlau si o zi in Cheile Bicazului si la Lacul Rosu.

Echipa germana a venit dotata cu un set de aparatura de laborator de profil, urmand ca o parte din ea sa fie donata la finalul scolii Statiunii de Cercetari de la Potoci.

Lacul Izvorul Muntelui are un perimetru de 70 km, suprafata lacului variaza insa functie de regimul de exploatare, fiind maxima cand panza de apa se ridica pana la cota maxima a barajului, situata la 516 m altitudine si minima (cca. 17 kmp) cand aceasta coboara pana la nivelul gurii de intrare a apei in canalul de aductiune, situat la 434 m altitudine.

Fauna lacului este alcatuita din mreana, clean, lostrita, scobar, moioaga, babusca, pastrav indigen, pastrav de lac si pastrav curcubeu, oblet, porcusor, platica.

In anul 1993 celebrul J.Y. Cousteau, insotit de o parte din echipa sa, s-a aflat pentru cateva zile la Statiunea Potoci, unde a efectuat cateva scufundari in lacul Bicaz.


Statiunea de Cercetari Potoci
"Statiunea

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro