Cand stapanul nu-i acasa, pisica...

Cand stapanul nu-i acasa, pisica...

pisica micaCum putem tine pisica ocupata cat suntem plecati de acasa?!

Pisicile nu sunt atat de solitare si plictisitoare precum se crede. Ele adora compania stapanului si le place sa se aventureze intr-o multime de activitati. Pisicile de interior, ramase singure acasa, se plictises mai repede decat cele de exterior, care au sansa sa hoinareasca sau sa se catere in vreun copac. O pisica plictisita are sanse mai mari sa intre in vreo belea decat una care este mereu tinuta ocupata de catre ceva. Va vom prezenta in continuare cateva idei despre cum sa va distrati pisica atunci cand lipsiti multe ore de acasa.

Spectacolul de afara


Orice pisica gaseste ca fiind distractiva forfota de afara, de pe strada. Oameni, copii, animale, masini, frunze-n vant, orice lucru in miscare atrage atentia pisici, care poate sta ore intregi sa priveasca acest spectacol. Aveti grija ca felina sa aiba mereu o fereastra disponibila, cu draperiile trase si cu pervaz pe care sa se aseze, cu vedere generoasa spre exterior.

Mai mult, puteti crea in afara ferestrelor, pe pervaz, locuri de odihna pentru pisica. Securizati locul cu un grilaj de metal cu ochiuri mici, iar atunci cand vremea permite, lasati geamurile deschise. Astfel pisica va putea sta tolanita la soare si va fi mai aproape de tot ceea ce se intampla afara.

Pentru si mai mult amuzament, aduceti in prim plan cateva vedete foarte iubite de pisici: pasarele si veverite. Amplasati in apropierea ferestrei, la care pisica are acces, o hranitoare sau o adapatoare pentru pasari. Aici se vor aduna multe pasari amatoare de hrana gratuita, iar pisica va fi in extaz sa le priveasca. Puteti  construi chiar si un cuib in care pasarile sa se adaposteasca.  Aceste atractii pentru pasari vor fi asezate la o distanta sigura, astfel incat pisica sa nu ajunga la ele, iar pasarile sa se simta in deplina siguranta, altfel nu vor mai veni.

Distractie in interior

In interiorul casei este toata lumea pisicii. Cu cat distractiile sunt mai generoase cu atat pisica nu va avea timp sa se plictiseasca. O investitie care merita toti banii este ansamblul de joaca pentru pisici. Cu cat este mai mare dezvoltat cu atat costa mai mult, dar si pisica se simti mai bine. Aceste ansambluri contin  locuri pentru dormit, ascutit unghiile, ascunzatori, locuri de catarat, jucarii etc.

Daca spatiul va permite si nu duceti lipsa de imaginatie, amplasati pe pereti rafturi sau tunele pentru pisici, la diferite inaltimi. Pisicile iubesc sa stea tolanite la inaltime sau sa exploreze.

Surprindeti pisica prin asezarea de jucarii atractive in diferite colturi ale casei, in locuri pe care ea le viziteaza, dar si intr-unele unde nici nu se asteapta (soricei, mingi, saculeti cu iarba-pisicii sau orice jucarie care face placere pisicii). Atarnati de clanta usilor astfel de jucarii.

Pungile de hartie sau cutiile de carton au mare cautare printre pisici. Felinele se pot juca mult timp in astfel de obiecte atat de la indemana.  Ca si jucariile, amplasati-le in locuri diferite din casa.

Jucariile de tip puzzle sau jocurile inteligente in care se aseaza recompense delicioase, vor lucra mintea pisicii mult timp. In goana dupa gustarica pisica va trebui sa rezolve probe provocatoare si sa isi puna mintea la contributie. Nici nu isi va da seama ca e singura acasa si timpul va trece mai repede.

Muzica are un efect linistitor pentru animale, implicit pentru pisici. Cand plecati de acasa lasati un radio pornit sau puneti un cd cu muzica clasica, ambientala sau unul destinat special animalelor de companie. Sau optati pentru TV. Alegeti un canal despre animale si lasati TV-ul pornit pe acesta. Pisica va fi atrasa de documentarele cu pasari, dar nu numai.

Inca un prieten blanos


Unde sunt doi, distractia e mai mare. Chiar daca unele pisici sunt reticiente la sosirea unora noi, pana la urma se vor  imprieteni si atunci se vor bucura una de compania celeilalte.
    
Inainte de a pleca de acasa, angrenati-va intr-o sesiune intensa de joaca cu pisica. In acest fel va incarcati bateriile pentru serviciu, iar pisica se va epuiza si va merge la somn imediat ce va ramane singura.

Sursa foto

Nicolae Hasegan
ZooLand.ro
0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro