Campanie in sprijinul pestilor

Campanie in sprijinul pestilor

Activistii pentru drepturile animalelor au declansat o noua campanie, intitulata "Fish Empathy Project", sustinand - in pofida parerii generale - ca si pestii sunt animale inteligente si nu merita sa ajunga in farfuriile noastre, relateaza CBS.


"Nimeni nu va agata vreodata un carlig de limba pisicilor sau a cainilor", a declarat Bruce Friedrich, director in cadrul organizatiei PETA (People for the Ethical Treatment of Animals). "Cand oamenii vor intelege ca, desi diferiti, si pestii sunt la fel de inteligenti, vor inceta sa ii pescuiasca".


Campania celor de la PETA vine insa in contradictie cu recomandarile medicilor si ale oamenilor de stiinta. Medicii din cadrul American Heart Society recomanda pestele ca un component de baza al unei alimentatii sanatoase, iar naturalistii sustin ca este deplasat sa comparam inteligenta si sensibilitatea mamiferelor la durere cu cea a pestilor.


"Pestii sunt organisme complexe capabile sa faca o serie de lucruri fascinante, dar nu se poate spune ca au constiinta" a precizat neurologul James Rose, de la Universitatea din Wyoming.


John Connelly, presedintele Institului National de Piscicultura din SUA a declarat ca "este iresponsabil sa incerci sa descurajezi oamenii sa manance peste, de vreme ce s-a dovedit ca un consum cel putin saptamanal este benefic pentru sanatate". "Ar trebui sa consumam mai mult, nu sa renuntam la el!", a continuat Connelly.


In pofida tuturor acestor declaratii, activistii PETA sunt decisi sa isi continue campania de proteste, care se va concretiza prin demonstratii si pichetari ale principalelor restaurante care servesc mancaruri pe baza de peste. Ei doresc de asemenea modificarea tehnicilor de pescuit comercial, considerandu-le crude.


Resurse media:
http://fishinghurts.com/
www.cbsnews.com


Publicat la: 18 noiembrie 2004
Dragos Serban
0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro