Cainii iubesc zapada

Cainii iubesc zapada

caine in zapadaIngrijire corecta la temperaturi scazute

Animalele noastre de casa necesita in special in timpul iernii o ingrijire deosebita. Miscarea in aer liber nu strica niciodata, dar la fel ca noi oamenii, animalele sunt mai sensibile si predispuse la imbolnaviri in anotimpul rece. Tusea si stranutul le ameninta si pe ele, iar blanita si labutele au nevoie de o atentie mai mare.

Pregatiti de iarna
Speram ca in aceasta iarna sa avem parte si de ceva zapada, deoarece majoritatea raselor de caini au placerea de a se juca in neaua alba. Cu toate acestea, bucuria jocului nu dureaza mult, deoarece dupa aproximativ 10 - 20 min. pe blana patrupedului se formeaza “bulgari”, care se intaresc atat de tare, incat acestia abia mai pot pasi.

Dupa ce si-au consumat intreaga energie jucandu-se in zapada, ar trebui imbaiati imediat intr-o vanita cu apa calda, pentru a le putea da jos “bulgarii” de gheata de pe blana. Apoi, cainele trebuie infasurat si tinut la caldura pana ce se usuca. Este adevarat ca aceasta procedura poate fi mult mai putin complicata daca veti folosi un uscator de par, dar in acest caz exista riscul ca firele de par sa se deterioreze. Invelindu-l in prosoape sau intr-o paturica, patrupedul nu va raci. In cazul in care dupa plimbare sunteti nevoiti sa conduceti pana acasa, trebuie sa aveti ceva de invelit pregatit si in masina.

In cazul in care zapada inghetata ramane prea mult prinsa in blana cainelui, acesta este supus unui rsc mare de imbolnavire: poate raci, caile repiratorii pot fi afectate etc.

Pericol de alunecare
Daca alergati si sariti cu cainele dvs. pe suprafete inghetate, aveti in vedere faptul ca acest lucru reprezinta un pericol de accidentare atat pentru dvs. cat si pentru partenerul de joaca. Aceste accidentari ( entorse ) sunt frecvente la cainii mai in varsta.

Ingrijirea labutelor
Nu numai blana are nevoie de ingrijire, ci si labutele au nevoie de intretinere intensa cu precadere in timpul iernii.

Crema grasa
Dupa cateva ore petrecute in zapada sau pe gheata este recomandat sa ungeti labutele si in special talpa cu o crema grasa. Aceasta este foarte buna, deoarece il protejeaza impotriva crepaturilor si izoleaza bine impotriva frigului. Exista si incaltari speciale pentru patrupezi. Si acestea ii protejeaza, desi stim foarte bine ca nu vor fi purtate cu placere.

Remedii impotriva racelii
Tusea, stranutul sau raguseala ii poate afecta si pe caini. Din cauza frigului atat cainii cat si pisiscile pot contacta diferite boli virale si bacteriale ale aparatului respirator. Acestea pot fi tratate asemanator ca in cazul oamenilor. Lapte si miere: aceste doua alimente amestecate cu putin unt pot face minuni in cazul tusei. In cazul in care patrupedul are febra, dificultati cand respira sau lipsa poftei de mancare trebuie sa va adresati unui medic veterniar.

La fel ca la noi oamenii, o raceala usoara poate dezvolta complicatii, transformandu-se ulterior in aprindere la plamani.

Atentie la amigdale!
Multi caini mananca in timpul plimbarilor sau in timp ce se joaca zapada sau gheata. Astfel, ei pot raci, iar amigdalele se pot inflama.

Dupa o ninsoare abundenta strazile sunt curatate, iar impotriva ghetusului se arunca sare pe jos. Nu lasati cainele sa linga sau sa manance zapada murdara. Din aceasta cauza, patrupedul poate avea dureri mari ale stomacului si nu numai. De asemenea, este indicat ca de fiecare data dupa ce veniti de la plimbare sa-i spalati bine labutele, pentru a inlatura pericolul ca bacteriile sa dauneze sanatatii.

Photo: hallohund.de

ZooLand.ro


4 Comentarii
  • Anonim a scris la 28.01.2011 07:33:

    as dorii sa aflu cit mai repede ce pot administea ciinelui meu de rasa ESPANEL TIBETAN daca nu am cum sa ajung cu el la Dr. vterinar,catelul are 9ani si ii curge nasu.va rog trimite-ti pe adresa mea de Email raspuns.Va multumesc.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 27.01.2010 00:03:

    exista o crema speciala sa-l dau pe labute? daca il dau cu crema el se va linge, nu ii dauneaza?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 24.01.2010 20:25:

    nu sunteti interesati ,doar aveti si voi catei buzz

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 24.01.2010 20:24:

    as dori sa aflu mai multe despre catei in timpul gerului :(

    [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro