Cainele si transportul cu trenul

Cainele si transportul cu trenul

caineCalatoria cu trenul va fi o experienta placuta atat pentru stapan cat si pentru animal daca se iau toate masurile de siguranta necesare. Cainele trebuie sa se simta in siguranta, iar ceilalti calatori sa nu fie deranjati de prezenta lui. sa nu uitam si faptul ca trebuie respectat regulamentul CFR privitor la calatoria cu cainele.

Prevederi CFR

Conform http://www.cfrcalatori.ro/215,  este permisa calatoria cu trenul in vagoanele de calatori a cainilor  insotiti, daca acestia poseda botnita si lesa si daca nici un calator nu protesteaza. Insotitorul are obligatia sa pastreze curatenia si sa se asigure ca animalul nu produce vreo dauna sau nu ii deranjeaza pe ceilalti calatori (latrat, marait, sarit).

Cainii de talie mica, care  sunt tinuti in brate sau cei transportati in custi, nu vor plati bilet de calatorie. Pentru un caine tinut liber pe podeaua vagonului se va plati un bilet in valoare de 50% din tariful standard pentru aceea ruta.

Controlorul sau alte organe autorizate va pot solicita sa prezentati carnetul de sanatate, pentru a verifica daca animalul este sanatos. De aceea nu uitati carnetul acasa!

Sfaturi

- Alegeti o ruta directa si cat mai scurta, pentru a nu stresa cainele prea mult. In plus va este mai usor si dumneavoastra.

- Alegeti un tren care este mai putin aglomerat. Sunati la informatii CFR pentru mai multe detalii in acest sens.

- In tren cautati un vagon sau un compartiment liber sau putin aglomerat. Astfel sunt sanse mai mici ca cineva sa fie deranjat de animal, iar cainele va fi si el mai linistit fara prea multa forfota in jur. Daca vreun calator isi amnifesta nemultumirea, alegeti un alt vagon sau ramaneti pe hol.

- Pentru cainii  mai mici, apelati la o cusca de transport. Va va fi mai usor sa va descurcati in aglomeratia din gara, iar in tren il puteti adaposti mai facil.

- Luati apa si un castron. Cainelui ii va fi sete la un moment dat, mai ales daca drumul e lung. In afara situatiei in care calatoria  e foarte lunga, evitati sa alimentati cainele. Exita riscul sa ii se faca rau mai incolo.

- Nu uitati de pungi si servetele. Isi poate nevoile chiar in tren daca nu are incotro. Fiti pregatiti sa stergeti orice urma de excremente.

- Obisnuiti cainele cu trenul. Inainte de calatoria planificata, mergeti d ecateva ori cu el in gara si acomodati-l cu trenurile, zgomotele si forfota specifica acestui loc. Cu cat devine mai relaxat in prezenta lor cu atat va decurge mai bine calatoria.

Sursa foto

Nicolae Hasegan
ZooLand.ro

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro