Boston Terrier

Boston Terrier

GENERALITATI
Micutul, dar puternicul terrier, este considerat un membru al grupului de caini utilitari. Au fost crescuti initial pentru concursuri de alergare, dupa care au fost folositi si pentru luptele de caini, astazi devenind, aproape in totalitate, caini de companie.

HRANA
Boston Terrier nu este un caine cu foarte mari pretentii in ceea ce priveste mancarea. Cu toate acestea, trebuie supravegheat atent, pentru ca tendinta acestei rase este sa devina lacoma. De aceea, dieta sa trebuie sa fie echilibrata si nu foarte bogata, pentru ca altfel, cainele se va ingrasa si va ajunge sa ceara din ce in ce mai multa mancare, pe masura ce va vedea ca cererile sale ii sunt satisfacute.


COSTURI SI DURATA DE VIATA
Costurile de achizitionare ale unui Boston Terrier nu sunt foarte mari, dar asta nu inseamna ca un asemenea caine va veni pe gratis. In acelasi timp, este un caine cunoscut ca fiind suficient de rezistent, astfel ca nu va impune cheltuieli suplimentare foarte mari in ceea ce priveste mersul la veterinar sau alte probleme care ar putea interveni. Un Boston Terrier poate trai intre 9-15 ani, durata medie de viata a unui asemenea exemplar fiind de 13 ani. Femelele dau nastere la 3-4 pui, datorita capului lor mare fiind, uneori, necesara nasterea prin cezariana.

DESCRIERE
Boston Terrier este un caine micut si fericit, dar uneori are tendinta de a deveni deosebit de zgomotos. Sunt mici de statura, indesati, iar pieptul nu le este atat de mare sau puternic, ca cel al celorlalti terrier-i din care descinde. Au urechi subtiri care stau ridicate mai tot timpul, terminate uneori cu un mic ciuf. Sunt mici, dar asta nu ii impiedica sa fie deosebit de puternici, ducand cu ei amprenta unei determinari si forte rar intalnite la un caine. Ochii le sunt proeminenti, uneori se poate spune ca sunt ex-oftalmici, dar asta nu strica cu nimic infatisarea acestui caine, splendida. Un caine din aceasta rasa poate poate ajunge la 43 cm si aproape 12 kg, extrem de bine echilibrate.

BOLI
Spuneam ceva mai sus ca Boston Terrier nu este un caine care sa se imbolnaveasca cu usurinta. Prin constructie, au scapat de o serie de boli ereditare sau congenitale, sufera de alte boli care pot fi usor tratate, dar acestea par a-l evita. Oricum, trebuie sa aveti grija de el si sa-l feriti de eventualele conditii care ar putea duce la imbolnavirea sa.

ISTORIE
La inceputul lui 1800, cainele de care disuctam era o incrucisare intre English Bulldog si English White Terrier. Majoritatea exemplalelor au fost exportate, de aceea in acel moment s-a trecut la dezvoltarea Boston Terrier-ului. Rasele utilizate la crearea noii rase au fost English Bull Terrier, Boxer si Pit Bull Terrier, acestea in principal, pentru ca au mai fost folosite si alte rase de terrier-i. La inceput, Boston Terrier-ul cantarea aproximativ 20 kg, dar a inceput sa descreasca in dimensiuni, ajungand la cele pe care le cunoastem in ziua de azi.

EXERCITII SI DRESAJ
Un Boston Terrier nu este un caine deosebit de greu de antrenat. Sunt foarte inteligenti si usor de multumit, astfel ca se va bucura nespus atunci cand isi va vedea stapanul multumit de ceea ce face. Trebuie socializati de mici, pentru ca tind sa devina uneori prea stapani pe teritoriul lor, mai ales masculii. Nu este un caine care sa necesite antrenament prelungit, dar 20-40 minute pe zi ar fi suficiente pentru a-l intretine. De retinut ca nu ii plac plimbarile lungi, dar este fericit sa mearga peste tot unde merge si stapanul sau. Daca obosesc si nu mai vor sa mearga, fiind usori, ii veti putea cu usurinta duce in brate�

CARACTER SI TEMPERAMENT
Sunt foarte prietenosi cu copii si devin cainele ideal pentru casa, daca se afla in compania acestora. Le place sa se joace, de aceea devin uneori agasanti, sacaitori, incepand sa latre imediat ce nu sunt luati in seama. Sunt foarte afectuosi cu persoanele pe care le cunosc, putin rezervati cu celelalte si nu le place sa indeplineasca rolul de caine de paza, dar asta nu inseamna nici pe departe ca nu exceleaza in acest rol, fiind unii dintre cei mai buni caini de paza.

14 Comentarii
  • adi a scris la 11.12.2014 23:52:

    Costa mult pt ca asa vor IUBITORII de caini care au grija de directia pe care MERGE rasa.Glumeam, sunt doar niste MUISTI. Incerc si eu sa am un caine din rasa Boston Terrier, dar nu pot de ei ASTIA CARE VOR 2000 de Euro si care se autointituleaza CRESCATORI.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 13.02.2016 16:04

    Am cativa pui de boston terrier daca sunteti interesati pretul este de 4500 ron pe bucata,Nr meu de telefon este 0751614760.

  • Anonim a scris la 20.02.2014 16:40:

    Buna ma intereseaza unde si la ce pret pot sa iau un pui femela.multumesc

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 26.04.2011 15:21:

    cam cat costa un Boston Terrier?????

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 16.02.2011 11:39:

    am un boston terrier mascul pentru imperechere cine are o femela boston terrier ( id valy_valoasa24

    [Răspunde]
  • mirela a scris la 30.06.2015 13:59

    AS VREA SA STIU DACA MAI AVETI MASCULUI BOSTON TERRIER PT IPERECHIERE. MA INTERESEAZA PT CA AM O CATELUSA SI E IN CALDURI. DE UNDE SUNTETI?MAMA CATELUSEI MELE E DIN CLUJ SI TATAL EI ESTE DIN SATU MARE. NU VREAU SA FIE TATAL EI?:)))DACA NU SUNTETI DIN SATU MARE VA ROG SA MA CONTACTATI.0762872777

  • Anonim a scris la 04.02.2011 13:20:

    Am un Boston Terrier,ii femela si intr-adevar ii foarte lacoma in privinta mancarii!are numai 1luna si jumatate.Are un caracter foarte puternic,cu toate ca este micuta,mai am un catelus *pichinez* il streseaza de numa..ba chiar il musca si ea 'ii cat o palma'..da-i foarte mandra!Incerc sa o dresez sa-si faca nevoile la tava si sa nu mai muste..ca-i prea rautacioasa,da nu reusesc!Cum ar trebui sa procedez cu ea?poate sa ma ajute cineva?..

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 06.11.2010 15:54:

    :D hihihi hahaha

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 06.11.2010 15:54:

    :D hihihi hahaha

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 01.03.2010 08:36:

    Mie mi-a facut o oferta cineva din Ungaria. In tara am inteles ca nu se gasesc crescatori ci doar importatori. Pretul pe care l-am primit eu pt o femela este de 800 euro fara pedigree si aproximativ 1000 euro cu pedigree si transport. Sunt o rasa minunata dar pretul este foarte mare dupa mine.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 01.03.2010 08:36:

    Mie mi-a facut o oferta cineva din Ungaria. In tara am inteles ca nu se gasesc crescatori ci doar importatori. Pretul pe care l-am primit eu pt o femela este de 800 euro fara pedigree si aproximativ 1000 euro cu pedigree si transport. Sunt o rasa minunata dar pretul este foarte mare dupa mine.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 19.01.2010 15:46:

    Aveti idee de unde pot cumpara Boston Terrier.astept un rsp la adresa de email c0smin_munteanu@yahoo.com

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 11.01.2010 20:08:

    eu am un boston terrier';;;'si am dat pe al 500 de euro

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 11.01.2010 19:55:

    eu am un boston terrier';;;'si am dat pe al 500 de euro

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 28.02.2009 12:20:

    este un caine mumos si destept!cine stie cat coasta sa-mi zica si mie !!pwp!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 29.01.2009 14:05:

    sunt din brasov si m-ar interesa unde in tara pot gasi un crescator de boston terrier si la ce pret ar ajunge un pui fara pedigri

    [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro