Border Terrier

Border Terrier

GENERALITATI
Border Terrier este unul dintre membrii de talie mijlocie ai grupului de terrier-i, apreciati pentru natura lor afectiva si pentru cheful de joaca pe care il au. Au fost crescuti pentru a ajuta omul la diferite munci, dar versatilitatea acestui caine l-a impus rapid si ca animal de companie.

HRANA
Fiind un caine mai mic, Border Terrier va necesita si cantitati mai mici de mancare, ceea ce va duce la economii serioase in sumele necesare pentru cresterea acestuia. Nu sunt pofticiosi, dar dispun de un bun apetit, astfel ca dieta lor trebuie supravegheata, pentru ca altfel se vor ingrasa. Se adapteaza la fel de bine atat cu mancarea speciala, cat si cu ceea ce primesc de la masa stapanilor.

COSTURI SI DURATA DE VIATA
Border Terrier nu este un caine foarte scump, chiar si in cazul in care este vorba de exemplar de calitate ridicata. Preturile variaza mai degraba in functie de tara din care este acesta achizitionat, pentru ca se adauga cheltuielile de transport, care ar duce sumele cheltuite la ceva mai mult decat in mod obisnuit. Speranta de viata a unui Border Terrier este de minimum 15 ani, existand exemplare care au depasit serios respectiva varsta. La nastere, o femela poate aduce pe lume de la doi la opt pui, dar media obisnuita este de patru, maximum cinci pui.

DESCRIERE
Border-ii sunt niste terrieri de talie mai mica, cu o conformatie speciala a capului. Au o blana scurta si deasa, fara sa mai dispuna si de al doilea strat de blana. Sunt caini care la origine au fost folositi pentru diferite munci, si asta se vede de la prima vedere. Sunt puternici si foarte activi, ceea ce inseamna ca si stapanul lor trebuie sa demonstreze un caracter asemanator, pentru a se impaca bine. Un Border Terrier poate ajunge la 31 cm si 7 kg, sunt si exemplare, dar rar, care au depasit aceste dimensiuni, iar masculii sunt, normal, mai inalti si mai puternici decat femelele.

BOLI
In mod normal, Border Terrier este un caine extrem de sanatos. Desi sunt cunoscute unele probleme medicale specifice rasei, acestea intervin foarte rar la exemplarele existente, iar daca veti cumpara un catelus dintr-o canisa care a verificat si ingrijit sanatatea acestora, atunci problemele se vor reduce aproape la zero.

ISTORIE
Border Terrier a aparut in secolul al XVIII-lea, si de atunci infatisarea lui s-a schimbat foarte putin. Erau folositi ca terrier de munca la granita scotiana, unde, de cele mai multe ori, era vazut vanand vulpi. Mai departe de secolul XVIII, istoria lor nu este foarte bine cunoscuta. Infatisarea lor nu a fost niciodata un motiv de preocupare pentru posesori, dar abilitatea de a vana vulpi era, cu siguranta, una, astfel ca s-a preferat cresterea unui caine mic, dar puternic, capabil sa se descurce bine in relieful in care se desfasura vanatoarea si care sa poate reactiona rapid atunci cand este nevoie. De-a lungul istoriei lot au fost cunoscuti si sub numele de REEDWATER TERRIER sau COQUETDALE TERRIER, astazi, referirile la ei adoptand doar termenul de Border Terrier. In unele zone rurale, acestia sunt inca folositi la diferite munci, dar in zonele urbane utilitatea lor este, in majoritate, aceea a cainilor de companie.

EXERCITII SI DRESAJ
Border Terrier este un caine extrem de inteligent si foarte usor de antrenat. Sunt insa caini independenti, astfel ca veti avea nevoie de foarte multa fermitate si rabdare, iar dresajul trebuie sa inceapa de devreme. In ceea ce priveste exercitiile necesare, 100-120 minute pe zi sunt absolut necesare acestui caine. Este un caine deosebit de activ, obisnuiti sa cerceteze si sa vaneze, instinctele lor fiind deosebit de puternice. Au nevoie de exercitii care sa le puna la incercare si intelectul, nu numai aptitudinile fizice. Sunt caini care pot urma pana si cea mai mica creatura pe care o vad printre garduri, iar, o data iesiti afara, vor alerga atat timp cat stapanul le va cere sa faca asta, chiar daca obosesc serios. Acest comportament ar putea constitui o problema, dar daca sunt educati asa cum trebuie, si aceste probleme vor fi rezolvate.

CARACTER SI TEMPERAMENT
Este un caine deosebit de afectuos, si caruia ii place foarte mult sa se distreze. Sunt extrem de curajosi, adaptabili, si foarte buni cu oamenii, mai ales atunci cand vine vorba de copii. Sunt suficient de independenti si le place foarte mult sa ia singuri unele decizii, dar asta nu inseamna ca sunt de nestapanit. Le place la nebunie sa urmareasca iepuri sau veverite, dar se vor impaca bine cu animalele din casa. Le place la fel de mult sa traiasca la curte si in apartament, adaptandu-se foarte usor la conditiile de viata existente. Puii ar putea trece printr-o perioada in care sunt mai retrasi si timizi, iar in acel moment trebuie sa va asigurati ca se vor obisnui asa cum trebuie cu oamenii si celelalte animale ale casei.
2 Comentarii
  • Anonim a scris la 25.02.2008 14:27:

    cainele e super da io mai am unu e un husky siberian si e adorabil

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 25.02.2008 14:25:

    vreau un caine dinacesta

    [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro