Bolile parazitare si infectioase ale cainelui

Bolile parazitare si infectioase ale cainelui

caine bolnavParazitozele interne, precum ascarizii (viermii intestinali) sau teniile sunt foarte des intalnite la caini, in special la cei tineri. Viermii intestinali afecteaza in proportie de 80-90 % puii. Simptomele se manifesta prin lipsa de apetit, slabire, abdomen balonat, par zbarlit si fara luciu, voma si constipatii care alterneaza cu diaree.

Parazitoza afecteaza intregul organism al cainelui, conducand la diminuarea rezistentei acestuia si vulnerabilitate la bolile contagioase. Astfel ca, deparazitarea trebuie sa inceapa de la varsta de 3 saptamani, urmand a se repeta de cateva ori, la 4 si la 6 saptamani si apoi din14 in 14 zile, in functie de gradul de infestare constatat de medicul veterinar. Adultii se deparaziteaza preventiv la intervale cuprinse intre 3 si 5 luni, iar femelele cu 14 zile inainte de monta si, eventual, in ultima treime a perioadei de gestatie.

Viermii intestinali se impart, in mare, in: trematode, nematode (viermi intestinali rotunzi) si cestode (tenii). In vederea deparazitarii administrati-i cainelui dvs. medicamente specifice, gen: Drontal Plus, Drontal Puppy, Triantelm, Cestal Plus sau Pratel, urmand intocmai prescriptiile ce insotesc produsele si tinand cont de greutatea corporala a animalului. Majoritatea produselor antiparazitare interne acopera toate categoriile de viermi.    Teniile au o rezistenta mult mai mare decat viermii intestinali si se transmit prin gazde intermediare, cel mai adesea prin purici. Tratamentul impotriva acestora se va face la recomandarea medicului veterinar.

Pentru a preveni infestarea cu purici trebuie sa acordati o atentie deosebita igienei animalului dvs.; acesti paraziti prefera in special cainii murdari, neingrijiti si plini de praf. De asemenea, tot preventiv, puneti-i cainelui un colier/o zgarda contra puricilor, a capuselor si a paduchilor. Impotriva acestor paraziti externi folositi produse cu remanenta cat mai buna  si toxicitate cat mai redusa (Frontline Spray, Spot On,  Advantix sau Advocate). Este foarte important ca, odata cu deparazitarea animalului, sa procedati si la dezinsectia mediului sau de viata.
    
Bolile infectioase

Jigodia (boala lui Carre sau febra catarala maligna) este o boala infectocontagioasa grava, specifica carnivorelor, fiind produsa de un virus din genul Morbilivirus, familia Paramyxoviridae, inrudit cu virusul rujeolei, destul de sensibil la factorii fizici, chimici si din mediu extern.

Jigodia se caracterizeaza clinic printr-un simptom de febra insotit de o serie de alte simptome: cataral, respirator sau pulmonar, digestiv, ocular, nervos si cutanat. Febra insoteste evolutia bolii pe tot parcursul acesteia. Jgodia trebuie tratata numai de catre medical veterinar, si poate fi prevenita prin vaccinare.

Parvoviroza canina (gastroentrita parvovirotica) este o boala infectocontagioasa foarte grava, adeseori mortala, produsa de unul dintre cei mai mici virusi ai familiei Parvoviridae, deosebit de rezistent, fiind capabil sa supravietuiasca in mediu la temperaturi extrem de scazute, pana la 6 luni. Aceasta boala afecteaza in special tineretul si se caracterizeaza clinic prin fenomene de gastroentrita si voma asociate cu tulburari generale grave. Animalul este apatic si nu are pofta de mancare, iar, pe masura ce boala inainteaza, devine hipotermic. Diareea, la inceput galben cenusie, devine bruna si capata un miros fetid. Aceasta, insotita de voma, conduce la dezhidratarea rapida a animalului. Daca nu interveniti urgent, catelul moare in 3-4 zile de la debutul bolii.

Tratamentul este complex si trebuie facut de catre medicul veterinar. Acesta  include antibiotice (tetracicline, cefalosporine), pentru prevenirea infectiilor bacteriene secundare, antidiareice, aport intravenos de lichide, glucoza, potasiu, pentru a ameliora dezhidratarea, iar, in ultimul timp, se practica administrarea unor hormoni care sa stimuleze formarea celulelor albe, pentru intarirea sistemului imunitar. Cainele trebuie vaccinat preventiv impotriva acestei boli. Exista cateva rase predispuse la gastroentrita parvovirotica: Rottweiler, Doberman si Pit bull terrier.

Hepatita infectioasa (boala lui Rubarth, hepatita contagioasa a cainelui sau encefalomielita) este o boala virala, contagioasa, specifica tuturor speciilor de canide. Se caracterizeaza prin febra (40-40,5 gr. C) care se mentine ridicata intre 1 si 6 zile. Urmeaza tulburarile generale cauzate de aceasta: apatie, adinamie, mers nesigur, inapetenta sau sete exagerata, la care se adauga adesea o conjunctivita  sero-mucoasa. Apar vomismentele alimentare sau biliare, diareea cu fecale lichide sau sanguinolente, iar animalul prezinta dureri abdominale manifesate prin gamete, latrat, convulsii sau crize dureroase, care degenereaza uneori in crize epileptiforme. In unele cazuri apare opacifierea corneei, manifestata initial prin reflexe albastrui. Un semn evident este culoarea urinei: galben intens, roscata sau chiar bruna.

Vaccinarea impotriva acestei boli este foarte eficienta in prevenirea ei si foarte rar se intampla ca un caine vaccinat sa se imbolnaveasca. Vaccinul pentru aceasta boala se face de obicei combinat cu cel pentru jigodie (maladia Carre), si trebuie administrat o data pe an, pe toata perioada de viata a animalului.
    
Teoretic, o schema de vaccinare ideala trebuie:
1 - sa inceapa la varsta de 6-8 saptamani cu un vaccin monovalent impotriva parvovirozei canine, care sa fie urmat de:
2 - unul bivalent sau trivalent - parvoviroza, jigodie, coronaviroza - la varsta de 10-12 saptamani;
3 - unul tetra sau pentavalent - parvoviroza, jigodie, hepatita, tusea de canisa, leptospiroza - la varsta de 14-16 saptamani;
4 - unul polivalent dupa  alte 3 sau 4 saptamani;
5 - vaccinarea anuala cu un vaccin polivalent cu antirabic, care se va face pana in ultimul an de viata.

Intervalul de 3-4 saptamani dintre vaccinuri este absolute necesar pentru ca organismul sa isi formeze o memorie imunologica puternica, valabila cel putin un an. Orice vaccin la caini trebuie precedat obligatoriu de o deparazitare interna si/sau externa cu cel putin 4-5 zile inainte, deoarece parazitii prin toxinele elininate in organismul cateilor impiedica reactia imunologica a organismului si deci instalarea imunitatii. Vaccinarea se va face de catre medicul veterinar dupa un consult prealabil, iar evidenta vaccinurilor se va tine in carnetul de sanatate al cainelui.

Corina Dovinca
ZooLand.ro


35 Comentarii
  • Diana a scris la 23.11.2015 23:48:

    Am o cățeluși de trei luni jumate... Ieri a fost mâncat normal dar azi a început sa vomite, nu mănâncă și nu prea mai poate sa meargă. Încă nu i.am făcut vaccinul. Ce pot sa far?

    [Răspunde]
  • Claudia a scris la 17.08.2015 07:22:

    Am un catel de6luni bishon asiara a vomitat si in vomitura lui am vazut si vermisori albi mari,suntem foarte tristi pe El avem o fetita de8ani si imi fac griji pt ea,este Ceva grava?ce poate afecta si pe cei din casa?va rog spine tienitela mi se poate trata ?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 12.02.2015 10:56:

    Am o catelusa de aproape 5 ani si rar ii tremura picioarele si nu se mai tine pe ele cade ca incearca sa mearga se usureaza pe ea si tremura ce trebuie sa-i fac ?

    [Răspunde]
  • Maria755 a scris la 23.08.2014 19:12:

    ajutatima am un catelus de 3 saptamani si are viermisori in ochii cineva ma sfatuit sai dau cu zahar pe langa ochii ca asa sa iasa viermisorii eu am facut asta si au iesit multi dar cred ca tot au ramas.Ce sa FAC?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 04.03.2014 09:35:

    am un bitbull in varsta de 2ani si nu iam facut vaccinu si de cateva zile tremura si nu mananca ce are?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 26.06.2013 13:38:

    Ieri mi-am dus cainele la deparazitat si i s-a administrat pastila , dupa ateva ore acesta a vomitat pastila . Este ceva in neinregula cu ea ?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 25.05.2013 21:18:

    am un catel de talie mica de 10 luni an ultimele zile se simte rau are stari de voma scaune diareice nu mananca si ai cam frige burtica nu stiu ce as putea face sa al stiu din nou vioi cum era o fire foarte vioaie si un neastamparat va rog ajutor

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 03.03.2013 22:34:

    Azi mi-a murit si mie catelusa de o boala foarte grave...JIGODIE. Marea mea gresala -nu am vaccinat-o avea 5 ani jumate.aveti mare grija cind nu maninca si au febra sau conjunctivita sau dau semne ca nu se simt bine mergeti la veterinar cu ei si facetile un test pt jigodie.Va spun sincer e foarte greu sa te uiti la catelul tau cum sufera si nu poti face nimic .E o boela fatala.Eu am incercat tot tot ce s-a putut si amcheltuit cit mi s-a cerut dar degeaba.Azi stau si pling ca nu am vaccinato cind a trebuit.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 09.02.2013 20:46:

    Am un buldog francez de 8 luni ,in urma cu 2 sapt sa imbolnavit am pus o pe baza faptului ca a ros dintr un pet si a inghitit bucati de plastic,a vomitat foarte mult asa ca l am dus la vet unde i au facut eco ,perfuzii si a fost tinuta sub control,la analiza ia iesit ficatul marit ,bila si mucoasa stomacului inflamata,au urmat zile de perfuzii si injectii,voma s a oprit ,in schimb in a 3 a zi de tratament a avut o reactie ciudata ,in timpul somnului a inceput sa aiba niste miscari necontrolate ca un fel de tremurat al capului,nu parea sa o deranjeze decat ca ii tulbura somnul,am dus o la medic si au bagat o la oxigen,dupa 1 h am luat o acasa si a inceput sa faca iar aceeasi chestie,iar medicul ne a zis sa o obs sa vedem daca isi revine sg,asa a fost si a revenit,ni s a zis ca este o criza din cauza ficatului,cand am crezut ca totul este spre bine a facut o reactie de la injectii si infectia a aparut pe ambele parti laterale ale corpului,niste galme foarte mari si tari facea febra,i sau facut infiltratii,asa ca au scazut dar apoi am obs ca are dureri la labutele din spate iar musculatura s a atrofiat,i am facut masaj,nu mai are interes pt plimbare sta numai intinsa ,daca o ridicam plange si merge foarte greu,am obs ca si coloana a iesit mai mult in afara ca si cum ar fi o mica cocoasa.In ciuda durerilor pe care le are mananca si bea apa ca un caine normal.Nu stiu cat de explicita am reusit sa fiu in descrierea simptomelor,dar daca puteti sa ma ajutati cumva .Acum inca ia tratament pt miscsorarea ficatului si de ieri a inceput sa ia si antibiotic.O iubim mult si nu vrem sa sufere.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 24.12.2012 09:00:

    am o catelusa de 3 saptamani si nu mananca de ce nu mananca? am nevoie de un sfat urgent plzzzzzzz.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 12.12.2012 21:39:

    un sfat va rog :((( am un bichon havanez de ap 8 luni care de trei patru zile nu prea maninca doar mancare gatita i-am facut o supica cu legume si a papat, nu prea mai bea apa.am dus-o la veterinar si iia facut injectabil cu antibiotice si vitamine de az a inceput,.vomita dimineata un lichid galben si doarme toata ziua,,medicul mi-a zs ca poate fi racita,si trebuie cam 2,3 zile sa tinem tratamentul sa vedem cum se va simti...dar nu are nici febra...

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 30.11.2012 18:55:

    Astazi nu a avut pofta de mancare deloc este aa retrasa linistita a vurt sa vomite dar nu a putut... si am iesit cu ea afara si-a facut nevoile dar la treaba mare nush parka nu putea ...:(:(... datimi va rog un sfat:(:( nu vreau sa imi pierd cateaua:(:(

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 28.11.2012 21:04:

    am un catelus maltez talie pitica in varsta de 8 luni,si de vreo 2 ore vomita intruna e alb si cam spumos.as dori sa stiu ce sa fac sa nu mai vomita.ajutor.va multumesc

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 26.06.2011 16:59:

    buna ziua,am un catel canische femela in varsta de 5 ani.de ieri tremura intruna,de mancat mananca afara ii vesela cum intram in casa se aseaza la locul ei si tremura..ce ar putea avea?Ajutati-ma va rog cu un raspuns

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 10.05.2011 17:18:

    tocmai am primit un rottwailer de doar 2 luni nu stiu ce are dar se scarpina foarte tare(nu are pureci,m-am uitat atent).va rog sa ma ajutati

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 21.12.2010 17:09:

    am un pit bull de 9 ani. de la un timp a inceput sa-i cada parul foarte rau (pete mari fara par) . ce poate avea? ma poate ajuta cineva cu un sfat? multumesc!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 06.12.2010 01:52:

    Buna, ieri mi-a murit bunul meu prieten...pitbull-ul meu de 1 an si jumatate..de vreo 2 saptamani a slabit foarte tare..vomita tot ce manca.am crezut ca isi revine, ca avea toate vaccinurile la zi..bani nu am avut sa-l duc la veterinar..i-am dat cateva pastile pt deparazitare, dar nimic..a murit.. si nici nu stiu din ce cauza.. sunt foarte deprimata...ma poate ajuta cineva cu cateva opinii? va rog sa-mi raspundeti.Multumesc

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 23.09.2010 00:08:

    nu mai conteaza cum si in ce fel sunt manifestarileeee....ce dracu in toate orasele marii nu exista cabinete veterinare deschise non stop......face ti ceva Romania este d cct ....si medicatie inutila uneori....oricum ...este bine pt c macar primim un raspuns de la voi....daca nu....facati un si special ----tratamente pt animale ....

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 23.09.2010 00:08:

    nu mai conteaza cum si in ce fel sunt manifestarileeee....ce dracu in toate orasele marii nu exista cabinete veterinare deschise non stop......face ti ceva Romania este d cct ....si medicatie inutila uneori....oricum ...este bine pt c macar primim un raspuns de la voi....daca nu....facati un si special ----tratamente pt animale ....

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 22.08.2010 21:12:

    -Va rog spuneti-ni si mie ce este de facut cu o boala care apare pe bot se intinde spre ochi.Ciinele meu nu se lasa uns nici cum.Am medicamente si unguenturi si nu i-le pot administra.Va rog frumos.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 22.08.2010 21:12:

    -Va rog spuneti-ni si mie ce este de facut cu o boala care apare pe bot se intinde spre ochi.Ciinele meu nu se lasa uns nici cum.Am medicamente si unguenturi si nu i-le pot administra.Va rog frumos.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 16.07.2010 12:04:

    Salutare si MARE GRIJA !!! Este o epidemie de CORONAVIROZA in Bucuresti - diaree, nu maninca, voma verzui-albinoasa. Trebuie mers urgent la doctor si vaccinati - mortalitatea e mare la pui pina in 7 luni !!! Mie mi-au murit 2 - li s-a pus diagnostic de PARVOVIROZA si au fost tratati de parva in loc de CORONA !!! Sint f. apropiate ca simtome dar tratamentele sint diferite !!! Unul din cei 3 pui l-am salvat ducindu-l la alt doctor in Bucuresti, ceilalti 2 au murit facind tratament de parvo cind ei aveau CORONA !!! Feriti-va de cabinetul HERA'S clinic din Bucurestii Noi - Damaroaia !!! Doctori incompetenti !!! Killeri cu zimbetul pe buze, fara mare experienta !!!! Buni doar de tuns ciini !!! Fac vaccine ieftine, import Bulgaria ... f. slabe calitativeeee !!!! Cine are catel cu simptomele de mai sus FUGA la facut vaccinul de CORONAviroza si parvoviroza !!! Nu este o gluma, in 4-5 zile mor daca nu-s tratati imediat !!!! Multa BAFTA !!! Tony - tazyx

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 11.04.2010 22:03:

    Am un catzel ciobanesc mioritic de 5 saptamani. Era foarte vioi si jucaus..de 3 zile nu mai mananca nimic, vomita o substanta albicioasa si fecalele uneori sunt albicioase uneori diaree. Acum 3 zile i`am dat o jumatate de pastilutza de deparazitare.De atunci se afla in starea asta...de atunci a inceput sa nu mai manance. A elimnat viermi intestinali.. Ii dau ceai de menta cu seringa si in noaptea asta stau cu el ca imi e frica sa nu moara. Am fost la veterinar si mi`a dat lapte praf pt catzei..a zis ca e inca neintzarcat si d`aia nu mananca.Asta s`a intamplat sambata.adica ieri.. dar de ieri starea lui s`a inrautatit..nici nu se mai tzine pe picioare...si scoate un zgomot ciudat..un fel de marait... nu stiu de ce...Imi e frica sa nu moara pana maine dimineatza cand ma voi duce la veterinar...Puteti sa ma ajutati cu sfaturi?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 14.03.2010 13:45:

    am un catelus metis shi-tzu -bichon maltez in varsta de 9 luni ,care se scarpina foarte mult pana face bubite pline cu puroi,am fost la veterinar si mi-a spus ca e din cauza alimentatiei.Acum mananca doar mancare pt caini si tot se scarpina.Ce pot sa fac?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 14.03.2010 13:45:

    am un catelus metis shi-tzu -bichon maltez in varsta de 9 luni ,care se scarpina foarte mult pana face bubite pline cu puroi,am fost la veterinar si mi-a spus ca e din cauza alimentatiei.Acum mananca doar mancare pt caini si tot se scarpina.Ce pot sa fac?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 14.03.2010 13:45:

    am un catelus metis shi-tzu -bichon maltez in varsta de 9 luni ,care se scarpina foarte mult pana face bubite pline cu puroi,am fost la veterinar si mi-a spus ca e din cauza alimentatiei.Acum mananca doar mancare pt caini si tot se scarpina.Ce pot sa fac?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 14.03.2010 13:45:

    am un catelus metis shi-tzu -bichon maltez in varsta de 9 luni ,care se scarpina foarte mult pana face bubite pline cu puroi,am fost la veterinar si mi-a spus ca e din cauza alimentatiei.Acum mananca doar mancare pt caini si tot se scarpina.Ce pot sa fac?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 10.03.2010 16:26:

    am un pui de ciobanesc german in varsta de 5 sapt si de cand i-am dat un sfert de pastila de viermi s-a imbollnavit rau. nu mananca nimic ii dau fortat cu seringa si varsa tot, are diaree si varsa sucul gastric(cred) cu putin sange.nu mai stiu ce sa fac... am fost la medic i-a facut doua vit si atat.toti zic ca o sa moara asa e?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 10.03.2010 16:26:

    am un pui de ciobanesc german in varsta de 5 sapt si de cand i-am dat un sfert de pastila de viermi s-a imbollnavit rau. nu mananca nimic ii dau fortat cu seringa si varsa tot, are diaree si varsa sucul gastric(cred) cu putin sange.nu mai stiu ce sa fac... am fost la medic i-a facut doua vit si atat.toti zic ca o sa moara asa e?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 10.03.2010 16:26:

    am un pui de ciobanesc german in varsta de 5 sapt si de cand i-am dat un sfert de pastila de viermi s-a imbollnavit rau. nu mananca nimic ii dau fortat cu seringa si varsa tot, are diaree si varsa sucul gastric(cred) cu putin sange.nu mai stiu ce sa fac... am fost la medic i-a facut doua vit si atat.toti zic ca o sa moara asa e?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 10.03.2010 16:26:

    am un pui de ciobanesc german in varsta de 5 sapt si de cand i-am dat un sfert de pastila de viermi s-a imbollnavit rau. nu mananca nimic ii dau fortat cu seringa si varsa tot, are diaree si varsa sucul gastric(cred) cu putin sange.nu mai stiu ce sa fac... am fost la medic i-a facut doua vit si atat.toti zic ca o sa moara asa e?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 27.01.2010 15:03:

    catelusa mea plange foarte rau cand face treaba mare , a facut tratament, si nici un rezultat, nu stiu cum sa o ajut sa scape de asemenea chinuri

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 21.01.2010 11:25:

    vomita cu tulburari generale grave,cauzate de aceasta mers nesigur speriat,sete, cand face criza da din picioare ,si saliveaza mucoasa in timpul krizei este speriat anemic etc.va rog ajutatima!!! va multumesc foarte mult

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 24.08.2009 22:22:

    am o catelusa haski de 1,5 ani , am luat-o de la un dobitoc intru-n hal ,aproape moarta, ma reusit sa o refac aproape la normal , dar ma confrunt cu o infectie a pieli care se vindeca ff...bine dar dupa 4-5 luni reapare . Am incercat mai multe tratamente sub indrumarea medicului veterinar cu rez. bune dar pe timp nu prea lung ce ma sfatuiti sa fac

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 24.08.2009 22:22:

    am o catelusa haski de 1,5 ani , am luat-o de la un dobitoc intru-n hal ,aproape moarta, ma reusit sa o refac aproape la normal , dar ma confrunt cu o infectie a pieli care se vindeca ff...bine dar dupa 4-5 luni reapare . Am incercat mai multe tratamente sub indrumarea medicului veterinar cu rez. bune dar pe timp nu prea lung ce ma sfatuiti sa fac

    [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro