Bolile de piele la pisici

Bolile de piele la pisici

pisicaDupa cum bine stim cu totii, pisicile sunt niste animale foarte rezistente. Chiar daca infrunta mari pericole, ele reusesc sa scape de fiecare data cu mici zgarieturi sau eventual doar cu o sperietura zdravana. Nu degeaba se spuna ca pisicile au noua vieti.

Cu toate acestea nu trebuie sa ne bazam pe aceste fapte. Chiar si o pisica se poate imbolnavi din cand in cand sau se poate simti rau. Ar fi bine ca iubitorii acestor animale de casa sa recunoasca bolile relativ bine dupa simptomele care apar. Astfel, daca boala este depistata din timp, se pot evita agravarile si complicatiile.

Daca avem cunostiintele necesare putem ajuta foarte bine mica felina, in cazul in care nu se simte bine. Exista desigur si situatii, in care doar un medic veterninar poate rezolva problemele de sanatate.

Detinatorii cu experienta au un simt foarte bine dezvoltat si stiu exact cand si ce fel de masuri trebuie sa ia, totusi chiar si acestia pot stabili un diagnostic gresit.

Bolile de piele iau in ultimul timp o amploare tot mai mare, iar cauzele pot fi multiple. Diferitele simptomele nu sunt intotdeauna foarte clare, astfel und diagnostic precis fiind greu de stabilit.  Majoritatea bolilor au la baza reactii alergice. Acestea pot surveni din cauza prafului din casa, a polenului sau a substantelor din hrana.

Daca observati ca pisica se scarpina si se spala foarte des e posibil ca aceasta sa aiba o boala de piele, o alergie. Animalele sufera din cazua mancarimii insuportabile, locurile inflamate devenind din ce in ce mai vizibile, la inceput fiind mai mici, apoi din ce in ce mai mari, iar blana cade in acel loc.

De asemenea, inflamatiile, ciupercile, infectiile virale sau cele bacteriale, boliile de piele sunt doar cativa din factorii care pun in pericol sanatatea indragitei patrupede. Iubitorii ale caror pisici sufera de inflamatii acute ale pielii trebuie sa se adreseze numaidecat unui medic specialist.

Cele mai des intalnite boli ale pielii la pisici sunt din cauza alergiilor la muscatura de purece, paduche sau capusa, dar si ciupercile care apar in ureche. De asemenea, si alergiilor produse din cauza hranei trebuie acordata o atentie deosebita. Bolile bacteriale - abcesele, infectiile atipice microbacteriale sau acneele - pot fi vindecate mult mai usor daca stadiul nu este foarte avansat.

ZooLand.ro


29 Comentarii
  • mouse a scris la 02.05.2017 22:25:

    Am Pisici Negre . Intr-o zi am observat ca se scarpina excesiv , asa ca am analizato , sa nu aiba capuse , capuse nu avea dar avea ca o forma de boala de piele . zonele mai afectate erau gatul si capul . Dupa investigati am stabilit ca are scabie (raie) , am urmat un tratament de Evomec (injectie sub piele , atentie nu se da in muschi , doar imediat sub piele) dupa am inbaiato in apa si am spalato cu sapun cu sulf (Ortos) , La 2 saptamani am vaccinato iarasi cu evomec .. Am lasato sa stea la soare , razele soarelui au un efect benefic .. Mentionez ca pisica mea neagra sa facut temporar maro - cafeniu ca efect al sapunului cu sulf , dar este culoarea este doar temporara .. Acum le fac anual baie cu Solutie (Butox) anti scabie si purici , am observat ca este foarte eficienta in tratamentul puricilor , ii omoara chiar si instant , atentie o doza foarte mare poate achita si pisica , ma refer la o doza extrem de mare , si desigur daca pisica se linge , cel mai bine este sa aplici baia supravegezi pisica o vreme sa nu se linga , si dupa o clatesti , asa totul merge bine ..

    [Răspunde]
  • mouse a scris la 10.08.2017 11:26

    Alta Boala care Apare Fregvent este picinginele - pecingenele La carte se numeste TRICOFITIE , apare in forma de Cerc la Margini Rosu , Pe zona Afectata cade Blana , perioada de encubatie poate sa fie si de 3 saptanani , este foarte umplutoare , se transmite la pisica , caine , vaca , om ... Un tratament de succes se aplica dimineata si seara , adica de 2 ori pe zi . Dupa aplicare apare o Crusta ( Coaja ) , care trebuie Indepartata , Daca nu se indeparteaza Coaja , Boala persista sub Ea fara nici o problema chiar si daca unguentul este aplicat de 2 ori pe zi .. De asemeni se va aplica si pe blana de la margini pentru ca de obicei acolo boala Lucreaza , Blana cade abia Dupa ce Pielea este Compromisa . Pisica se Scarpina , In cazurile grave apare rana pe Epicentrul pecinginelui .. Tratament : Se aplica de 2 ori pe zi SPORYL Unguent 100gr , inainte de aplicare se curata coaja si se aplica strat Gros . La oameni in caz de infectare se aplica : Travocort si Triderm .. Ciuperca este Sensibila la : Sapun cu sulf , clor , otet de mere , usturoi , pentru obtinere rapida de coaja am folosit si motorina .. Pielea ramane culoare diferita chiar si daca tratamentul este de Succes , perioada de aplicare este de saptamani . Uni au folosit pentru tratament rapid : Clavusin sau Creion De Ecornat desi nu este recomandat pentru ca este dureros si lasa cicatrici , dupa o aplicare au folosit Betadine ca sa vindece rana creata .. De retinut este ca boala arata usor diferit la pisica in comparatie cu omul , cateodata blana creste foarte greu sau niciodata .. Tratamentul se aplica persistent chiar daca Boala Pare Vindecata ..

  • gicu a scris la 10.09.2016 15:16:

    am 2 pisici acasa care au jumate de an si leau aparut amandurora picingine iar apoi a aparut si catelului ce pot sa le fac imi ziceti va rog.urgent!!

    [Răspunde]
  • tufa livia a scris la 17.11.2015 16:02:

    Am un pisic alb si se scarpina pana isi face rana am fost cu el la medic i-a facut antibiotic si antideparazitare dar pe zi ce trece parca este tot mai rau.Nu stiu ce sa ii mai fac ii curat ranile cu betadina in fiecare zi.Ajutati-ma va rog cu un sfat ceva.

    [Răspunde]
  • Corina a scris la 25.10.2015 15:59:

    Am si eu o pisica cu aceleași probleme a început sa ii cada parul iar acum se scărpina atat de intens încât are o rana foarte mare la gât.nu am reușit sa descopăr ce are deși am fost la toți medicii veterinari posibil si nici un tratament nu a funcționat.nu o sa mai reziste mult asa.va rog daca puteți sa ma ajutați cu un sfat.

    [Răspunde]
  • Andreea a scris la 26.12.2014 01:53:

    Am o problema cu pisica mea. Deasupra ochilor mai ales in stanga nu mai are asa mult par. Ea a avut o problema cand era mai mica. Pisica mea iese pe afara, eu stau la perter si cand s-au pus gardurile si-a rupt o gheruta si de atunci are 2 lipite, proactis si am crezut initial ca din cauza asta isi distruge anumite zone cand se scarpina dar se scarpina des. Ce e de facut? Ce medicamente ar trebui sa ii dau. Va rog, e urgent! Are de ceva timp problema asta.

    [Răspunde]
  • zina a scris la 15.12.2014 17:04:

    Pisica mea este mica nu creste si ia cazut parul in jurul burtei si la spate dar nu este goala parca creste alt par de si la cap picioare si coada are par pufos de ai zice ca e tunsa special , ajutor cine stie de ce ?

    [Răspunde]
  • carmen a scris la 18.08.2014 23:41:

    Buna.!am o pisica persana si are niste pete albe pe spate si o rana urata,rotunda rosie de jur imprejur.stie cineva ce poate fi va rog?medicul lui nu stie.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 15.03.2014 11:22:

    buna ziu am pisica de rasa Britanschii veslauhii ia aparut niste rani pe spinare mam adresat la medic cu ea insa medicu mia dat un crem si ia pus vaccina insa dupa asta tot corpul sa acoperit cu rani ce pot sa fac?

    [Răspunde]
  • MELINDA a scris la 24.08.2014 18:50

    incearca cu pudra germostop cicatrizant de inceput.

  • Anonim a scris la 05.02.2014 13:12:

    De ceva vreme (mai mult de 1 an) am observat ceva semanator unei excrescente pe gatul motanului meu. Arata ca si cum ar fii piele, nu pare a fi o infectie, masoara cam 0.8 cm lungime si aprox. 0.5 cm latime. Am auzit ca asemenea excrescente din piele pot avea legaturi nervoase si pot fii foarte periculoase, de cele mai multe ori mortale daca se rup, ranesc etc. Vreau sa stiu daca il duc la veterinar si doctorul decide sa o opereza, este vre-un pericol. Este pisica de apartament deci influentele infectioase din mediul exterior sunt excluse. Din cand in cand se bate cu cealalta pisica (tot a mea si tot de apartament) dar nu se musca, doar se zgarie o data sau de doua ori. Are 10 si nu a avut pana acum nici o boala de piele.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 30.06.2013 06:09:

    Motanului meu i s-a schimbat blana, din fire dese si lungi, in fire scurte si rare. Asta in zona capului pana in dreptul picioarelor din fata. Pielea a devenit parca de carton... Am vazut ca se scarpina si am gasit purici in zona gatului. I-am administrat tratament (picaturi in blana, la nivelul pielii) cu Parakill. Dar am vazut ca sunt mici raniri ale pielii. or fi din cauza scarpinatului? Ce sa fac in continuare?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 23.04.2013 16:00:

    Buna ziua. I-am pus motanului meu o zgarda antiparazitara acum vreo 4 zile si am observat ca blanita din jurul ei a inceput sa ii cada. Astazi am observat ca a ramas aproape fara blanita in acea zona. Este posibil ca zgarda sa fie cauza? I-am dat-o jos imediat dupa ce am remarcat schimbarea desi el nu parea sa fie deranjat de ea. Cum sa procedez mai departe?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 26.03.2013 00:33:

    Menix e cel mai dragala? ?i prietenos motan.Are 8 ani, 6 kg.E castrat de 7 ani si adora bobitele de la Royal sensible dar de o vreme i/au aparut niste bubite uscate pe codita si i sa rarit blana pe ea, se spala intens. Bubitele au aparut si pe burtica.Acum I/am dat cu asocilin si I/am schimbat bobitele cu cele pentru blana si piele Am procedat correct???? Multumesc din suflet

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 08.02.2013 20:34:

    Si noi ne-am confruntat cu aceasta problema.Pisicutei mele i-a cazut blanita sub barbie.Am cumparat de la o farmacie veterinara un unguent numit Asocilin.Dupa cateva aplicari ( 2-3 ori pe zi ) pisicuta s-a simtit foarte bine.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 25.01.2013 17:23:

    Va rog frumos sa ma ajutati, si vreau sa fie urgent! Am o pisica si de cateva ziel am observat ca pe labuta dreapta are o dunga rosie unde i'a cazut blanita. Si am intreb ce are. As dori sa stiu daca este grav! Si am nevoie de sfat! Multumesc!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 08.08.2011 08:22:

    buna. si eu am o pisicuta de 2 luni.si am observat ca deasupra ochiului stang are ca si un fel de cicatrice neagra care se tot extinde...nu stiu ce sa fac

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 04.08.2011 11:12:

    Buna ziua. Si pisoiul meu are aceeasi "boala". Noi ii dam cu Unguent Antimionic si Asocilin. Primul isi face foarte bine efectul [in cazul de fata]. La fel, la inceput a avut niste bubite, s-au rupt, i-a cazut blana in locurile respective, a facut rani, pielea din zona respectiva era foarte rosie. I-am dat cu unguent si a inceput sa-si revina chiar dupa prima administrare. Trebuie sa fii atenta dupa ce ii dai cu acest unguent pentru ca sigur isi va linge blana in zonele respective.Nu trebuie sa-l lasi sa se linga.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 01.08.2011 18:45:

    Am un motanel iar luna asta implineste 4 ani . Ii apar pe piele in unele locuri niste bubite lungi , iar cand se usuca sunt sub forma de niste cojite care se rup singure si cad ! iar dp in locul ala nu-i mai creste blana !! A avut o buba foarte mare iar dupe ce i-a cazut i s-a facut o rana cu sange si nu i-a mai trecut ! Cum il pot ajuta . va rog datimi un raspuns !! :( :( Si am mai vrut sa zic : poate fi din cauza la scarpinat are ghearele mari din cauza ca nu am mai avut bani sa mergem la veterinar cu el sa i le taie

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 09.06.2011 09:18:

    Am o pisica persana de 2 ani,totul a inceput la picior unde i-a cazut parul,apoi i-a cazut in zona gatului,pe burta si acum i cade de pe labute,la inceput era iritata,acum s-a inegrit la gat,am dat-o cu sporyl,canesten uman,i-am facut antibiotic,vitanine,antinflamatoriu o saptamana si nimic,am trimis analiza dar raspunsul vine in zece zile,si pe ea o mananca pielea, si i cade in continuare parul,sunt disperata,va rog ajutati-ma.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 10.01.2011 21:27:

    Buna . V a rog sa ma ajutati cu un sfat . am o pisica din rasa britanica si are aproape 2 ani . In urma cu 2 sapaptamani am fost la medicul veterinar pentru ca a avut purici si a inceput sa se scarpine foarte tare in jurul ochilor pana la sange , a primit ceva injectie si ceva tableta si crema precum si picaturile contra puricilor . I am facut baie si totul a revenit la normal pana azi cand a inceput sa se scarpine din nou dedesuptul ochilor pana la sange . Mentionez ca am schimbat si mancarea poate sa fie asta o cauza ?nu stiu ce sa fac v a rog ajutati-ma Bela

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 02.01.2011 19:31:

    Am un motan de 3 ani ,lui ii apar cojite pe la gat si langa urechi ,de la un timp ii apar aceste cojite ..si cand cojitele cad cad tot cu putine fire de par lipite de cojite ..parintii meii spun ca ii apar cojitezele din cauza ca se scarpina sa are chearele mari , asa o fi ?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 14.07.2010 17:28:

    am o pisica birmaneza de 4 ani si de o saptamana e f agitata si tipa mereu, mananca mult si am vazut pe corp in jurul gatului mai multe umflaturi ca niste bubite care se cojesc si totodata ii cade si blanita, saracuta se scarpina mereu...va rog mult sa-mi dati un sfat sa o pot trata...multumesc!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 14.04.2010 10:38:

    PISICA MEA A MURIT DIN CAUZA UNEI BOLI GGRAVE DE PIELE:((:((:(

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 13.04.2010 22:44:

    Ce bine ca pisica mea nu are astfel de probleme.E insarcinata a doua oara ca data trecuta a facut doi.Unul mai traieste si azi dar celalalt a murit cand avea 3 zile mankat de sobolanii vecinului.Acum sper sa fie mai bine.Erau o fata si un baiat.Acum mai am doar baiatul meu cel negru.Mi-e dor de el!Va urez mult succes in tratarea alintatelor voastre!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 26.02.2010 16:22:

    Pisica mea a fost muscata de capusa in urma cu doi ani,iar acum i-a cazut blana de pe burta si o portiune pe un picior in partea inferioara cu formatiuni aspre.Prezinta pe sub barba si pe corp bube, in urma scarpinarii cade odata cu ea si blana.Cum se trateaza???

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 26.02.2010 16:22:

    Pisica mea a fost muscata de capusa in urma cu doi ani,iar acum i-a cazut blana de pe burta si o portiune pe un picior in partea inferioara cu formatiuni aspre.Prezinta pe sub barba si pe corp bube, in urma scarpinarii cade odata cu ea si blana.Cum se trateaza???

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 15.02.2010 14:12:

    *concret

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 15.02.2010 14:11:

    Nu am gasit nimic concter in acest articol... e mult prea general... pisicii mele i-a cazut blana pe o portiune de piele pe spate deasupra coapsei sin spate si e o zona rosie. Cum pot sa o tratez?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 14.02.2010 11:51:

    as dori sa stiu motivul care a provocat caderea parului in jurul gatului la pisica mea.o angurie turceasca.a chelit in jurul gatului

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 30.12.2009 14:47:

    pisica mea este tare jucausa are doar 2 ani o chiama aniscak si e rasa albastru de rusia si e o mica dansatoare din buriic e tare si cand arunc o minge ea mi-o aduce hahaha multumesc mult sunt lorena din bacau am 9 ani si sunt stapana ei

    [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro