Bobtail Japonez

Bobtail Japonez

Clasificarea rasei: pisici cu parul scurt/semi-lung (versiunea cu parul scurt este mult mai raspandita)

Speranta de viata: 9-15 ani

Descriere fizica generala:

Bobtailul japonez este o pisica de statura medie, cu alura eleganta si o musculatura bine dezvoltata. Capul este bine conturat si este de forma unui triunghi cu linii curbe si pometi ridicati. Are nasul lung si bine incadrat, iar zona de imbinare a mustatilor este bine marcata. Urechile sunt mari, expresive si sunt dispuse la o distanta apreciabila una de cealalta. Ochii sunt mari si rotunzi, aflati in permanenta stare de alerta. In ceea ce priveste marimea corpului, masculii sunt ceva mai mari decat femelele. Sunt pisici suple si elegante, cu un sistem muscular foarte bine dezvoltat, avand un aspect general armonios. Gatul este potrivit ca lungime, proportional cu dimensiunile corpului. Membrele posterioare sunt mai lungi decat cele anterioare.

Coada este unul dintre elementele distinctive ale acestei rase, care le diferentiaza atat de celelalte rase, cat si in interiorul rasei. Este aproape imposibil sa gasiti doua cozi identice la pisicile Bobtail japonez. Coada trebuie sa fie vizibila si este compusa din una sau mai multe curbe, unghiuri sau orice combinatie a acestora. Poate fi flexibila sau rigida si trebuie sa aiba o forma si o marime direct proportionala cu restul corpului. Parul de pe coada este, in general, mai gros si mai lung decat in rest si creste in toate directiile, creand efectul de pom-pom sau de coada de iepure.

Greutate: 2.5-4 kg

Hranire: 80 kcal/kg/zi

Sanatate:

Bobtailul japonez nu prezinta probleme de sanatate specifice rasei si este capabila sa duca o viata lunga si activa. Cu toate acestea, este recomandat sa mergeti cel putin o data pe an la un veterinar, pentru un control de rutina, mai ales dupa varsta de opt ani, pentru verificarea danturii si a bunei functionari a rinichilor.

Energie: ridicata

Compatibilitate cu alte pisici: ridicata

Compatibilitate cu alte animale: ridicata

Compatibilitate cu copiii: ridicata

Caracter si temperament:

Este o pisica extrem de prietenoasa si inteligenta. Au o natura dulce, se inteleg bine cu majoritatea animalelor si iubesc compania oamaneilor. Unele dintre ele pot invata diverse giumbuslucuri si trebuie sa le fie mentinuta atentia permanet. Sunt foarte bune animale de companie.

Aceasta rasa este renumita prin rezistenta crescuta la boli si printr-o rata foarte scazuta a mortalitatii in randul nou-nascutilor. Puii nu se nasc complet lipsiti de coada, dar nici cu o coada normala. Sunt pisici active, inteligente si foarte "vorbarete". Sunt capabile de o multime de "tonuri" ale vocii, acest lucru facandu-i pe multi sa afirme ca sunt pisici care "canta". Avand in vedere faptul ca adora compania oamenilor, pisicile Bobtail japonez "vorbesc" de fiecare data cand li se adreseaza cateva cuvinte. Le place sa duca diverse lucruri in gura si sa aduca obiectele aruncate de stapan. Sunt foarte bune partenere de calatorie.

Ingrijire:

Pisicile din rasa Bobtail japonez nu necesita ingrijire speciala, intru-cat blana lor este usor de intretinut in bune conditii prin ingrijirea pe care pisicile si-o acorda singure. Tipul cu par lung are insa nevoie de ceva mai multa atentie. In orice caz, ambele vor aprecia un periat cu o perie moale din par natural. La exemplarele cu par scurt, blana este fina si matasoasa, fara a prezenta un sub-strat vizibil de par. La pisicile cu par lung, blana are lungime medie spre lung, si este la fel de fina si de matasoasa. Este de preferat prezenta unui "guler" frontal, blana putand fi mai scurta si mai lipita de corp la nivelul umerilor. Sunt de preferat smocurile de par la urechi si la degete. Blana trebuie sa fie dispusa astfel incat sa scoata in evidenta contururile corpului. Naparleste destul de putin.

Culoarea pielii nasului, a pernitelor si a ochilor trebuie sa se armonizeze cu cea a blanii. Se admit ochii de culoare albastra, precum si cei de culori diferite. Pisicile Bobtail japonez pot avea blana colorata in diverse nuante, precum: alb, negru, rosu, crem.

Istoric:

Dupa cum le sugereaza si numele, pisicile din rasa Bobtail japonez sunt originare din Japonia. Caracteristica unica a acestor pisici este reprezentata de coada lor. Cand pisica are o pozitie relaxata, naturala coada arata precum cea a unui iepure. In Japonia, originile rasei pot fi identificate undeva in secolul al VIII-lea, dar au ajuns in afara Japoniei de-abia in 1960, cand Bobtailul japonez cu parul scurt a fost importat in America. In prezent, este o rasa recunoscuta in America si larg raspandita.


0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro