Beauceron

Descriere:

Atleticul Beauceron da impresia de putere, libertate de miscare si voiciune, fara a fi deloc greoi. Structura corpului acestui caine este similara cu cea a Malinois-ului Belgian, cu deosebirea ca Beauceron este mai mare, cam de marimea unui Doberman Pinscher. Exista doua culori ale blanii: negru si cafeniu, cu pete specifice: doua romburi deasupra ochilor, cafeniu la baza buzei superioare si a gatului, doua pete cafenii pe piept, cafeniu in partea inferioara a picioarelor si o pata cafenie in forma de lira sub coada. Cea de-a doua tipologie de culoare este arlechin, cu petice de gri, negru si cafeniu. Cafeniul este distribuit la fel ca in prima tipologie si trebuie sa existe mai mult negru decat gri. Nu trebuie sa existe de loc alb. Parul este scurt cu fire ceva mai lungi pe coada si picioarele din spate. Stratul superior de par trebuie sa fie aspru, nicioadata moale sau matasos. Acesta trebuie sa acopere in sub-strat lanos si moale, care asigura buna izolare termica a corpului.

Urechile sunt, in general, scurte, caz in care stau drepte. Urechile naturale sunt pe jumatate indoite. Ochii sunt inchisi la culoare, maronii, cu o expresie mandara si serioasa.

Inaltime: 32-70 cm

Greutate: pana la 50 de kilograme.

Sanatate:

Beauceron este, in general, o rasa sanatoasa, puternica. Unele trasaturi sunt predispuse la buhaire si, ca orice alta rasa peste 20 kg, este predispusa la displasia soldurilor.

Conditii de viata:

Beauceron poate trai foarte bine intr-un apartament, daca beneficiaza de suficient antrenament. Daca traiesc in interior, sunt moderat de ativi, fiindu-le mai bine in spatii deschise.

Antrenament:

Beaucheron are nevoie de de foarte multa atentie si exercitiu. Aceasta rasa are nevoie de lucruri care sa-i ocupe timpul si mult spatiu in care sa-si consume energia. Nu sunt animale care sa se multumeasca cu o plimbare in jurul blocului de trei ori pe zi.

Speranta de viata: 10-12 ani

Ingrijire:

Blana cainilor din rasa Baucheron nu necesita foarte mult efort pentru a fi intretinuta. O periere ocazionala, putin mai atenta in perioada de naparlire, este suficienta. Rasa naparleste moderat.

Istoric:

Aceasta rasa este cunsocuta de secole in Europa de Vest si se considera ca stramoasa sa a fost rasa Doberman. Beauceron are o istorie foarte veche. Cea mai veche inregistrare a acestei rase dateaza din perioada Renascentista, fiind mentionata intr-un manuscris din 1578. In 1863, Pierre Megnin a diferentiat doua tipuri de caini de turma, unul cu parul lung- Berger de Brie sau Briard, si altul cu parul scurt- Berger de Beauce sau Beaucheron. Beauceron mai este cunsocut si sub numele de Bas Rouge (Red Stocking), datorita petelor de pe picioare. Prima expozitie canina in care a fost prezentat a fost cea de la Paris, in 1863, in 1897 fiind fondat primul club al acestei rase, incluzand atat Beaucheron, cat si Briard.

Temperament:

Beauceron este un caine curajos, credicios si foarte inteligent. Fara frica, vigilent si rabdator, Beauceron are o aptitudine pentru dresajul de obedineta si este recunoscut pentru rapiditatea cu care intelege si excecuta poruncile stapanului. Sunt paznici excelenti, aspectul si puterea lor impunand teama si respect. Beauceron este fericit atunci cand se antreneaza sau alearga in spatii deschise. Calm, obedient si foarte loial, Beauceron este tot timpul dornic sa-i faca pe plac stapanului. Le place sa stie cine este seful si sa-l urmeze pe acesta. In general, se poarta bine cu copiii, daca sunt crescuti alaturi de acestia inca de mic, altfel, acest caine mare si plin de energie poate fi coplesitor pentru un copil mic. Chiar si un catel de 3 luni poate cantari pana la 20 de kilograme. Beauceron poate fi foarte protectiv. Totusi, dresajul ferm este absolut necesar. Beauceron accepta comenzi din partea tuturor membrilor familiei, daca este antrenat sa faca acest lucru.

Aceasta rasa este sociabila cu cainii pe care ii cunoaste, dar sunt foarte posesivi asupra propriului teritoriu si nu tolereaza intrusii. Acesti caini nu trebuie sa fie lasati singuri pentru perioade mari de timp. Cateii sunt foarte activi si se maturizeaza mai greu, avand nevoie de o socializare corespunzatoare si ferma. Un Beauceron bine socializat se intelege foarte bine cu copiii in circumstante normale, dar si cu alti cani sau animale. In general, se inteleg bine si cu pisicile daca sunt obisnuiti cu ele de la o varsta frageda.


9 Comentarii
  • Anonim a scris la 19.07.2013 19:02:

    As dori sa mi se explice aceasta sectiune a excelentului profil de rasa,fiindca nu am cunostinte atat de avansate incat sa o inteleg:"Unele trasaturi sunt predispuse la buhaire"; -''buhaire'' e un termen medical sau chinologic ? -care trasaturi ar fi (mai)predispuse la ''buhaire'':fizice sau psihice ? -''buhairea'' e o afectiune transmisa ereditar sau e dobandita?sau nu e o afectiune?!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 08.03.2010 19:00:

    ce fetisoara derutata....parca vrea sa spuna ceva...!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 08.03.2010 19:00:

    ce fetisoara derutata....parca vrea sa spuna ceva...!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 08.03.2010 19:00:

    ce fetisoara derutata....parca vrea sa spuna ceva...!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 08.03.2010 19:00:

    ce fetisoara derutata....parca vrea sa spuna ceva...!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 20.02.2010 22:02:

    mumusel

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 20.02.2010 22:02:

    mumusel

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 11.02.2010 14:09:

    mammaa ce dragutz si skump e! da si strambacios

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 31.05.2009 11:30:

    Fondatorul rasei Dobermann,F.L.Dodermann,a murit in 9 iunie 1894,adica acum 115 ani,deci cu putin mai mult de un secol in urma.Prin urmare,cum poate fi Dobermannul stramosul Beauceronului,daca acesta din urma e cunoscut in e cunoscut in Europa de secole?!Apropo,DOBERMANN se scrie cu 2 n.

    [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro