Auch! Mai mult decat ai fi vrut sa stii despre muscaturile pisicilor

Auch! Mai mult decat ai fi vrut sa stii despre muscaturile pisicilor

Pisicile au dinti. Si inca unii foarte ascutiti! O pisca musca atunci cand este suparata. O misca musca tare atunci cand este foarte suparata. Muscaturile pisicilor pot fi dureroase. Muscaturile de buricele degetelor sunt extrem de dureroase.

  

 

pisica  

Toate aceste propozitii sunt adevarate si fiecare dintre noi poate depune marturie in acest sens. Nu are rost sa va plictisim cu toate detaliile. Este suficient sa va spunem ca, o pisica speriata, aflata intr-o situatie necunoscuta sau intr-un mediu strain, nu are nici o retinere in a va musca daca simte ca nu este in siguranta. Un lucru care trebui retinut este acela ca muscaturile de pisica se infetcteaza foarte repede, chiar daca stiti foarte bine ce trebuie facut in cazul in care sunteti muscat. Statisticile arata ca in 80% din cazuri, ranile provocate de muscaturile pisicilor se infecteaza. Cel mai frecvent tip de muscatura este rana punctata. Daca locul in care ati fost muscat sangereaza destul de tare, sansele dumneavoastra de a va infecta vor fi mult mai reduse. Sangerarea face sa elimine o parte din saliva infectata din rana.

  

 

Regula de baza este sa curatati rana imediat, cu sapun si apa cat mai calda. Un sapun anti-bacterial ar fi si mai potrivit. Apoi, curatati locul ranii cu solutie de betadina. Acesta este un sapun lichid chirurgical care "omoara" aproape orice. Este folosit exclusiv pentru uz extern si nu trebuie sa intre in contact cu ochii. Il puteti cumpara de la orice farmacie, sub forma de lichid. Poate fi gasit si sub forma de alifie. Cand ajungeti acasa, inmuiati rana in saruri Epsom sau in peroxid si apa calda. Ideea este sa curatati rana cat mai bine posibil. Acest lucru va reduce posibilitatea de infectare si inflamare.

  

 

Daca lucrati intr-un mediu in care intrati in contact direct cu pisicile sau aveti de-a face frecvent cu pisici cu un comportament "dubios", poate fi o idee buna sa aveti la dumneavoastra o trusa medicala de urgenta care sa contina toate cele necesare. Membrii juriilor de la concursurile de pisici fac acest lucru. Acestia au tot timpul la indemana un unguent pe baza de un triplu antibiotic bun si cateva forme de antibiotice orale. Zithromax si Augmentin sunt cele mai frecvente medicamente folosite in astfel de cazuri.

S-a mai sugerat, de asemenea, ca transportarea pisicilor intr-o cusca speciala va poate salva de muscaturile nedorite. Daca trebuie sa capturati o pisica, incercati sa aveti o astfel de cusca deschisa intr-un loc al camerei in care pisica sa se poata ascunde. Pisica se va ascunde instinctiv in acea cusca, pentru ca este un mediu familiar pentru ea.

  pisica  

 

Este foarte recomandat sa cautati tratament medical profesional imediat dupa ce ati fost muscat de o pisica. Rana se poate transforma intr-o infectie foarte urata in mai putin de 12 ore. Tratamentul va include antibiotice orale. Cel mai utilizat antibiotic oral este Augmentinul, care contine o amoxicilina si o mixtura de claveculanate. Majoritatea muscaturilor de pisica contin o bacterie numita Pasterella multocida, cu putin stafilococ, iar acest medicament trateaza cel mai bine aceasta bacterie.

 

O pisica musca un om din 170, anual, in Statele Unite ale Americii. Aceasta include copii si persoane care nici macar nu detin o pisica. Asa ca, fiecare dintre noi are o "sansa" bunicica de a experimenta o astfel de trauma.

  


8 Comentarii
  • Anonim a scris la 02.02.2013 11:01:

    frumusica....ca e femela!...nu ca ar conta....

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 22.05.2011 12:31:

    salut!ma numesc teodora si am fost muscata de o pisica necunoscuta in urma cu o zi,am curatat ranile si am luat un antibiotic pe cale orala ,nu stiu ce sa fac trebuie sa ma duc sa-mi fac vaccin?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 25.06.2010 14:27:

    ii fain;)

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 01.09.2009 11:01:

    o prietena de-a mea are o pisica pe care a dat-o cu otrava de purici sieu am pus mana fix in locul unde a dat- cu otrava iar eu m-am dus in casa si m-am spalat . este bine ?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 20.07.2009 13:46:

    ESTE CEA MAI FRUMOASA PISICA CARE AM VAZUTO VREODATA

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 20.07.2009 13:46:

    ESTE CEA MAI FRUMOASA PISICA CARE AM VAZUTO VREODATA

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 28.03.2009 09:47:

    In urma cu 5 zile pisica mea siameza a fatat 6 pui unul din ei a murit chiar in prima seara era foarte nic si rahitic,nu a rezistat... Eu am ajutat-o sa fete deoarece saracuta nu reusea singura...., deci am ajutat-o sa aibe grija de ei din prima clipa,...i-am oferit inceredere, si culmea acum 2 zile pt ca am certat o alta pisica a venit si m-a muscat,.....acum o zi adica a doua zi dupa....am facut curat in camera unde sta ea cu puii....si a iesit din casuta ei...si sa infipt in piciorul meu.... Cretdeti-ma ca acum imi este teama de ea,...... Niciodata nu am dat in ea ba din contra cand sotul meu o mai certa sau o mai batea...o alinam...si acum ea il lasa pe sotul meu sa o mangaie sa ii ia puii din casuta.....(ma lasa si pe mine dar acum imi este teama sa ma apropii de culcus) Ce pot face in situatia aceasta!!!!? Pt ca sunt foarte stresata imi este teama sa nu ma muste in somn sau mai stiu eu ce ......sa i se para dubios

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 25.07.2008 12:15:

    ma intreb daca este exclusa vaccinarea antirabica in cazul in care muscatura a fost provocata de pisica mea dar care nu a fost vaccinata antirabic...plaga a fost ingrijita ca mai sus si mi se pare OK.

    [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro