Atentie, caine rau!

Atentie, caine rau!

De ce este un caine agresiv? A fost el socializat intr-un mod inadecvat, cauta sa apere ceva sau astfel lasa sa se vada o suferinta ?
Un caine agresiv este un caine care are tendinta crescuta de a se servi de agresiune pentru a reactiona in diverse situatii sau pentru a comunica cu fiintele care il inconjoara, ceea ce reprezinta un pericol deosebit pentru societate.
In primul rand un caine poate fi agresiv cu indivizii care incearca sa intre in disputa cu el. Astfel, el isi apara teritoriul fata de necunoscutii care trec pragul casei. In acelasi fel, catelele isi apara locul care l-au ales pentru micutii pui. In casa, cainii se pot atasa de obiecte sau locuri. Luarea jucariei sau a castronului de la pui din cand in cand este un bun exercitiu pentru a preveni toate reactiile de competitie atunci cand el va fi adult.
O a doua cauza a agesivitatii poate fi o pozitie ierarhica inadecvata sau instabila. In salbaticie, cainele traieste intr-o structura ierarhizata ; toate cazurile de egalitate se rezolva prin agresiune. In familie este deci important ca, imediat dupa sosirea catelului, sa se manifeste asupra acestuia o atitudine dominanta.
Iritatia este un alt fenomen care declanseaza agresiunea. Atunci cand un caine este victima unui comportament inadecvat din partea unui adult sau a unui copil care nu inteleg punerea in garda a unui animal enervat sau atunci cand ii e foame sau sete fara sa poata sa-si satisfaca aceste nevoi el poate sa se manifeste prin agresivitate. Acest tip de agresivitate poate fi influentata de hormoni ; riscul unei agresiuni este crescut la o catea in calduri sau la un caine care simte prezenta unei catele in calduri.
In fine o socializare gresita a catelului poate induce un comportament agresiv prin instinctul de vanatoare. Speciile pe care catelul nu le-a cunoscut pana la varsta de 14 saptamani ii apar ori ca prada de vanatoare or il nelinistesc. Aceasta poate produce aversiuni fata de animale sau fata de tipuri umane diferite de cele cu care a fost crescut (fata de copii, de exemplu).

Pentru a nu avea parte de astfel de necazuri este necesar sa acordam cainelui atentia necesara, printr-o crestere care sa respecte regulile elementare ale acestei activitati, cat si printr-un dresaj corect si competent.



Publicat la: 22 februarie 2005
2 Comentarii
  • Anonim a scris la 10.07.2010 18:08:

    a s dori un site pentru a comanda un a fis pentru caini

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 11.02.2010 17:12:

    Nu este ciobanesc german este Lup Alsacian asa se numeste rasa lor!! Oricum este foarte frumos

    [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro