Artroza la caine

Artroza la caine

Sanatatea cainelui dumneavoastra trece si prin labele lui. Altfel spus, anomaliile articulare pot influenta serios viata sa activa prin durerile care le genereaza.

Mobilitatea membrelor cainelui este asigurata de miscarile intre oase care sunt permise de articulatii. Acestea din urma contin cartilagii si un lichid care lubrifiaza articulatia si hraneste cartilagiile care le compun.

Aceste articulatii nu sunt la adapost de boli, aceasta datorandu-se unui fenomen degenerativ care se numeste artroza. Patologia acestei afectiuni consta, inter altele, intr-o deteriorare a cartilagiilor, o productie anormala de os in articulatie si o inflamatie.

De unde vine artroza ?
Desi in unele cazuri cauza este necunoscuta, ea este de cele mai multe ori cauzata de traumatisme, rupturi ale ligamentelor si anomalii articulare.

Ruptura ligamentelor genunchiului este un accident frecvent la caine. Alcatuirea genunchiului este destabilizata si leziunile arterozei apar.

Intre anomaliile articulare, intalnim displazia. Aceasta maladie atinge soldul si coatele labelor. Displazia de sold consta intr-o slabiciune a ligamentelor ce leaga femurul de bazin. Din aceasta cauza, femurul se misca intr-o maniera anormala in raport cu osul bazinului, determinand deformarea acestuia si aparitia artrozei. Displazia cotului labei consta in deficiente de mineralizare si/sau de sudura la nivelul acestei articulatii care se soldeaza cu o instabilitate a articulatiei si artroza.. Aceste maladii pot fi ereditare si sunt favorizate de alimentatia dezechilibrata, mai ales de lipsa de calciu si potasiu precum si de un exces de exercitii la pui.

Simptomele bolii
Artroza se manifesta printr-o durere care provoaca o schiopatare, care poate fi mai accentuata dupa un repaus mai indelungat. Cainele se poate ridica stramb, poate sa ii piara cheful de plimbare atunci cand afectiunile apar ; articulatiile atinse pot fi umflate. Diagnosticul artrozei se face numai prin examen radiografic, care permite sa se localizeze si sa se determine amploarea afectiunii.

Aparitia bolii
Artroza apare la cainii cu varsta inaintata, dar nici micutii nu sunt feriti. Pentru maladiile ereditare, schiopatarile pot aparea pana la varsta de 6 luni. In alta ordine de idei, cainii obezi sunt dezavatajati de greutatea mare, riscul aparitiei afectiunii fiind marit. Acelasi lucru se poate spune si de cainii de talie mare.

Tratamentul
O mare importanta in combaterea artrozei o au prevenirea si combaterea cauzelor. Antiinflamatoarele controleaza durerea. Exista de asemenea tratamente care incetinesc evolutia artrozei, atunci cand sunt aministrate in cure de mai multe luni. In fine, unele patologii artculare necesita interventii chirurgicale.


5 Comentarii
  • sergiu a scris la 06.08.2014 12:24:

    Buna!AM O INTREBARE IL DOARE PICIORUL DIN SPATE DREPT DEABEA MERGE ma gindesc poate fi de la injectii numai in picior ii punea si inca parul ia cazut dar acum nu ii creste dar pe piele are ceva negru separimi lisai?ce sa fac am fost la toti veterinarii si nimic>>>>>>>>>>>>>>>

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 24.03.2014 21:34:

    as dori si eu un sfat pt catelusa mea are 34 luni si de vro 2 saptamani la labutele din fata la cot ia aparut 2 galme cat un ou de gaina de mare ce sa fac de la ce se poate face mi-sa spus la veterinar ca trebuie operat dar eu cred ca ar fii doar un lichid

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 20.02.2014 16:21:

    Buna, am si eu o femela de ciobanesc de berna de aproape 2 ani. pana acum doua trei luni parea totul perfect cand incet, incet a inceput sa schiopateze de picioarele din fata si prezinta miscari dureroase atunci cand merge. cum as putea sa o ajut? va multumesc!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 11.03.2013 13:19:

    ai putea sa incerci CORTAFLEX sau Bomazeal senior , pe care eu le dau catelusei mele, un collie de 14 ani si 4 luni si pare ca ii folosesc

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 31.01.2011 11:26:

    buna ziua! am un cocker spaniel in varsta de 10 ani si nu poate merge cu piciorul din spate dupa partea stanga si nici nu prea mananca ia aparut si niste bubite de marimea unui bob de grau pe urechei chiar si pe corp.iam facut analize si au iesit perfect iam mai facut tratament cu antiinflamatoare chiar si antibiotice dar si perfuzie pentru hrana dar durerea de picior nu a disparut......cum o putem ajuta??

    [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro