Animalele nu sunt cadouri de Craciun!

caine cadouCraciunul reprezinta pentru toata lumea sarbatoarea bucuriei si a dragostei. Iubitorii de animale isi imagineaza cu drag cum in seara de Ajun, sub brad se gaseste o fiinta firava - un animal de casa - iar ochii copiilor care stralucesc de bucurie sau incantarea acelora carora le este destinat darul. Acest lucru ii umple de multumire si de fericire.

Din pacate, pe baza acestei imagini sau dupa indelungi insistente ale copiilor, cadoul lui Mos Craciun este animalul de casa mult dorit, ale carui necesitati au fost luate prea putin in calcul sau total neglijate. De multe ori, in dimineata de Craciun, noul stapan isi pune intrebarea: “Oare animalul acesta ce mananca de fapt?” Este o intrebare tardiva, nu cred ca in prima zi de Craciun veti gasi magazine deschise pentru a procura hrana si cele necesare micutei vietati. Exista si posibilitatea ca persoanei surprinse sa nu-i placa darul dvs.  

Fiecare schimbare de mediu este foarte dificila pentru un animal. In special pasarile, hamsterii, porcusorii de Guineea sau reptilele au nevoie de multa liniste in primele zile pentru a se adapta. Zilele de sarbatoare, petrecerile, vizitele prietenilor sau ale familiei nu sunt indicate pentru a-i castiga increderea si a-i alunga teama micutului animal. Broastele testoase de uscat sunt intoarse pe dos cu totul , deoarece ele hiberneaza in timpul iernii. Cainii sau pisicile mai sensibile sunt speriate din cauza agitatiei din locuinta.

Cel tarziu dupa petrecerea de Anul Nou, cand lucrurile revin la normal in viata de zi cu zi, apar problemele: dragalasul iepuras incepe sa creasca si sa muste, porcusorii de Guineea sunt prea galagiosi, hamsterul se trezeste abia dupa ora 23, broasca testoasa nu e atat de activa cum speram, mama este alergica la parul de caine, in plus, acesta nu este curat, iar pisica a zgariat canapeaua - abia acum observa noii stapani ca alegerea lor nu a fost tocmai una potrivita, ca au fost luati de valul cumparaturilor si de fericirea redata de sarbatori si ca de fapt animalul trebuie sa plece numaidecat din locuinta. Adaposturile pentru animale sunt pline dupa Craciun cu micile si dragalasele vietati, care au reprezentat un cadou total nepotrivit.

Daca doriti sa daruiti cuiva un animal de casa, este indicat ca sub brad sa asezati mai intai unul de plus si o carte cu informatii referitoare la cresterea si necesitatile acestuia.

Va puteti testa singuri, daca animalele de casa sunt potrivite si in locuinta dvs, raspunzand la urmatoarele intrebari:
- Anumite animale de casa traiesc multi ani: porcusorii de Guineea si iepurasii pot trai 8 ani, cainele si pisica mai mult, broasca testoasa poate ajunge chiar si la 80 de ani! Puteti / doriti sa ingrijiti animalul de casa atatia ani?
- Anumite specii de animale traiesc putin, aproximativ 2 ani ( hamsterii ). Credeti ca dvs. sau copiii dvs. veti face fata unei pierderi?
- Toti membrii familiei sunt de acord cu un animal de casa si isi asuma responsabilitatea fata de acesta?
- Aveti alergie la parul de animal, miros.... etc?
- Ce veti face cu animalul in timpul concediilor?
- Rozatoarele vor roade ( sau poate nu neaparat ) mobila, cartile sau alte lucruri intalnite in cale atunci cand sunt eliberate. Pisicile nu fac intotdeauna diferenta intre canapea si lucul special amenajat unde isi pot ascuti ghearele. Cainelui i se par “deliciosi” pantofii dvs. preferati. Sunteti pregatiti sa va confruntati si cu aceste probleme?
- Animalele bolnave au nevoie de ingrijire medicala. Sunteti pregatiti sa alocati sume de bani si acestui lucru?
- Toate animalele care sunt tinute intr-o cusca, acvariu sau terrarium au nevoie de mult spatiu - mult mai mult decat cel oferit de raftul din sufragerie.
- De ingrijirea unui animal de casa trebuie sa se ocupe in totalitate un adult. Copiii il pot ajuta, dar acestia nu sunt pregatiti sa-si asume responsabilitatea pentru ingrijirea firavei vietati.
 

1 Comentarii
  • Anonim a scris la 04.01.2013 08:48:

    cat adevar.era timpul ca cineva sa faca acesata precizare .

    [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro