Angora Turceasca

Angora Turceasca

angora turceascaClasificare rasei: pisici cu parul semi-lung

Speranta de viata: 9-15 ani

Descriere fizica generala: Angora Turceasca este o pisica deosebit de frumoasa, supla, agila, cu blana semilunga si matasoasa. Torsul ei este lung, pieptul ingust si adanc, niciodata lat sau cu forme rotunjite, pline. Membrele sunt lungi, cu oase fine, cele posterioare fiind putin mai lungi decat cele anterioare. Cand se afla in miscare, pisica Angora pare ca pluteste cu gratia unei balerine. Capul sau este de marime medie, prelung, de forma triunghiulara, delicat, cu maxilare fin cizelate si barbie frumos rotunjita. Urechile ei sunt mari, largi la baza, drepte, acoperite pe partea ventrala cu smocuri mari de blana; sunt pozitionate sus, pe crestetul capului, ca o coroana. Ochii ei sunt mari, expresivi, migdalati, alungindu-se usor catre baza urechilor. Blana este fina, lucioasa, de lungime medie si tinde sa se onduleze. In jurul gatului blana formeaza un guler bogat. Coada este lunga, purtata in pozitie ridicata atunci cand pisica se afla in miscare, foarte stufoasa, formand franjuri. Corpul ei este delicat, lung, cu muschi fin desenati.

Greutate: 9-15 ani

Hranire: 80 kcal/kg/zi. Desi nu este predispusa in mod deosebit la obezitate, este bine sa-i supravegheati dieta.

Sanatate: Surzenia afecteaza majoritatea pisicilor Angora complet albe, care au ochii albastri. Este de subliniat faptul ca rasa Angora Turceasca nu este predispusa la surzenie mai mult decat orice alta rasa sau orice pisica domestica alba cu ochii albastri. Pisicile albe, apartinand oricarei rase, se pot naste fie complet surde, fie partial, surzenia lor fiind strans legata de gena dominanta responsabila de blana alba si de gena responsabila de culoarea albastra a ochilor.

Pisicile albe care au un ochi albastru si unul verde sau caprui, sunt de regula surde de urechea aflata pe aceeasi parte cu ochiul albastru.

Energie: medie

Compatibilitate cu alte pisici: medie

Compatibilitate cu alte animale: ridicata

Compatibilitate cu copiii: medie

Caracter si temperament: Angora Turceasca este o pisica inteligenta, plina de viata, care poate fi instruita foarte usor, dar care nu este supusa. Cu toate ca este independenta, pisica Angora turceasca este recunoscuta pentru loialitatea si atasamentul ei, dar si pentru amuzamentul pe care il poate starni in familie. Angora este binecunoscuta pentru abilitatile sale de buna inotatoare. Se povesteste chiar ca unele au plonjat de buna voie in piscina pentru a face baie. Trebuie mentionat insa ca nu toate pisicile Angora iubesc apa, dar acestea sunt in numar restrans.

Orice obiect din casa poate fi transformat de catre o Angora in jucarie. Trebuie sa mai stiti ca nu veti putea tine in brate o asemenea pisica mai mult de cateva minute, deoarece este foarte agitata, curioasa si adesea este tentata sa alerge prin toata casa cu viteza maxima. Gratia si schemele ei de joaca o fac deosebit de amuzanta pentru privitori. De asemenea, Angora este o pisica foarte incapatanata si odata ce si-a propus ceva nu va avea odihna pana ce nu va duce la indeplinire acel lucru. De exemplu, daca ii veti lua jucaria, inainte sa se fi plictisit de aceasta, ea nu va sta o clipa locului pana ce nu va descoperi locul in care ati ascuns-o si isi va recupera proprietatea. Este capabila sa deschida toate usile, fie ca este vorba despre camere, sifonier, debara sau frigider. Daca nu-si va gasi jucaria sau nu o va putea recupera, va mienuna tot timpul, "rugand", "implorand", "insistand", "ordonand", in ultima instanta, sa o ajutati. Intr-o astfel de situatie, cand s-a iscat un "razboi al opiniilor", in cele mai multe cazuri, controversa se va solutiona doar daca cedati insistentelor sale.

Intre Angora si stapanul ei se formeaza, de regula, o legatura sufleteasca deosebit de puternica. Aceasta pisica isi iubeste mult stapanul si are incredere oarba in el. Desi arata afectiune tuturor membrilor familiei, o singura peroana se va bucura de aceasta relatie sufleteasca exceptionala.

Ingrijire: Angora turcesca este foarte usor de intretinut, avand in vedere ca blana ei semilunga este lipsita de subpar. De regula, o pisica Angora de show necesita o baie pe saptamana, urmata de o pieptanare minutioasa, cu ajutorul unei perii sarmoase.

Timp de foarte multi ani, pisica alba cu ochii in culori diferite a reprezentat intruchiparea perfectiunii pentru standardul rasei Angora, dar recent au inceput sa cucereasca din ce in ce mai multa popularitate pisicile Angora de alte culori: negre, albastre, roscate, crem; negre-albastre fumurii, calico, calico diluat, albastre-crem sau chiar bicolore si testoase (tortoiseshell); cu blana tigrata, atat cu tipar clasic, dar si marmorat - argintii, roscate, brune, albastre si crem. Toate aceste varietati coloristice pot avea ochii verzi, albastri, chihlimbarii, caprui sau chiar si ochi de culori diferite: unul albastru si unul verde sau unul albastru si unul chihlimbariu sau caprui.

Istoric: Istoria ei incepe inca din evul mediu, iar oamenii de stiinta considera ca Angora ar fi rasa care a stat la baza aparitiei tuturor celorlalte pisici cu blana semilunga: Norvegiana de Padure, Maine Coon etc. Cercetatorii presupun ca mutatia spontana a genei recesive, responsabila de prezenta blanii lungi, a fost determinata de climatul aspru din podisurile inalte ale Turciei, clima la care pisicile au fost nevoite sa se adapteze pentru a putea supravietui.

In preajma anului 1500, in Anglia si in Franta au inceput sa fie importate mai multe pisici turcesti cu blana lunga, iar prin secolul al XVI-lea, pisoii de Angora erau daruiti celor mai bogati oameni din Franta si din Anglia de catre sultanii turci, pentru a le castiga favorurile. Pisicile Angora, elegante, cu blana lunga si matasoasa de un alb imaculat, erau considerate cele mai potrivite cadouri pentru regi, fiind preferatele suveranilor Frantei timp indelungat.

In secolul al XVII-lea, exploratorul italian Pietro Della Valle s-a reintors in Italia insotit de cateva exemplare de pisici Angora care au cucerit rapid admiratia privitorilor. De asemenea aristocratia europeana si, in special, curtea regelui Ludovic al XV-lea le-au adorat din primul moment in care le-au vazut. In secolul al XVIII-lea, Linn a schimbat denumirea rasei in Cattus angorensis, pentru a o deosebi de felinele domestice si pisicile Chartreux.

In secolul al XIX-lea, rasa a cunoscut declinul din cauza popularitatii imense de care au ajuns sa se bucure intre timp pisicile Persane. Astfel, dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, Angora era pe punctul de a fi declarata disparuta.

Pe la inceputul anilor 1900, guvernul turc impreuna cu Zoo Ankara a initiat un program de salvare si protectie a pisicilor Angora albe, avand un ochi albastru si unul chihlimbariu. Conform credintei populare turce, aceste pisici sunt daruite de Allah sau au foat binecuvantate de "atingerea lui Allah". Probabil ca superstitia aceasta a luat nastere drept urmare a faptului ca unii pisoi Angora albi se nasc cu o pata colorata pe frunte - "insemnul lui Allah", cum o numesc turcii. In prezent, in Turcia, aceste pisici sunt protejate prin lege, iar exportul este permis doar cu acordul guvernului.

ZooLand.ro


71 Comentarii
  • Anonim a scris la 02.03.2013 15:41:

    Caut motan Angora Turceasca pentru monta, pisicuta mea este alba cu ochi verzi. Preferabil din judetul Timis

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 19.02.2013 22:44:

    Am adoptat si eu azi un motanel de angora frumusel foc, alb cu ochii albastrii. Mi-l doream din tot sufletul. Deocamdata are doar 5 luni, dar am inteles ca in curand va incepe sa faca nevoile prin casa, daca nu-l castrez. Eu una nu prea sunt de acord cu castrarea.. asadar vreau sa-l dau la monta cand va mai creste putin, sa ma interesez sa vad la ce varsta il pot da. Am vazut pe aici anunturi cu pisicute care cauta motani pt monta, daca doriti contactati-ma peste vreo 2-3 luni, cred ca atunci poate procrea. Sunt din Bucuresti, sector 4. Cristina: 0720.609.141

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 08.01.2013 16:02:

    caut urgent motan angora turceasca pentru monta onesti jud.bacau tel.0766706236

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 19.12.2012 12:36:

    Ofer pt monta pisicuta angora turceasca, cu ochii albastrii! Bucuresti!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 27.04.2011 13:29:

    motanul meu ,KYSS are ochii verzi ,si este exact cum descrie articolul.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 23.10.2010 21:13:

    Eu am un motan care nu e angora turceasca dar are blana alba un ochi albastru si unul verde iar rasa este comuna credeti ca ar putea fii surd cu urechea de pe partea ochiului dretpt?Am auzit ca majoritatea pisicilor albe sunt surde dar eu am mai avut motani albi si nu erau surzi.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 23.10.2010 21:13:

    Eu am un motan care nu e angora turceasca dar are blana alba un ochi albastru si unul verde iar rasa este comuna credeti ca ar putea fii surd cu urechea de pe partea ochiului dretpt?Am auzit ca majoritatea pisicilor albe sunt surde dar eu am mai avut motani albi si nu erau surzi.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 06.10.2010 17:49:

    Am o angora alba si de cand am luat o (de la 1luna) iy tot cade parul , o periez si hranesc cu mancare foarte buna dar ai mei nu mai suporta si vor sa o dea la altcineva ceea ce nu este bine nici pt mine si sunt sigur ca Pixie nu o sa se acomodeze la altcineva repede sau frumos.. Abia ce a inplinit un an si nu ma inteleg deloc cu parintii . Eu sper sa mai trag ceva de timp sa am mai multa grija de ea si sa nu i mai cada asa mult par daca nu .. papa pisi :| . Cer AJUTOR URGENT !!!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 06.10.2010 17:49:

    Am o angora alba si de cand am luat o (de la 1luna) iy tot cade parul , o periez si hranesc cu mancare foarte buna dar ai mei nu mai suporta si vor sa o dea la altcineva ceea ce nu este bine nici pt mine si sunt sigur ca Pixie nu o sa se acomodeze la altcineva repede sau frumos.. Abia ce a inplinit un an si nu ma inteleg deloc cu parintii . Eu sper sa mai trag ceva de timp sa am mai multa grija de ea si sa nu i mai cada asa mult par daca nu .. papa pisi :| . Cer AJUTOR URGENT !!!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 20.08.2010 05:03:

    Doresc sa adopt sau sa cumpar un puiut de angora turceasca sau van turceasca. Ma gasiti pe email la bungau2@yahoo.com multumesc!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 20.08.2010 05:03:

    Doresc sa adopt sau sa cumpar un puiut de angora turceasca sau van turceasca. Ma gasiti pe email la bungau2@yahoo.com multumesc!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 16.07.2010 01:42:

    DONEZ UN PUI DE PISICUTA ALBA CU PUTIN GRI DE 2,5 LUNI. TEL. 0735291571 CONSTANTA.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 16.07.2010 01:40:

    VAND URGENT UN PUI DE PISICUTA ALBA CU PROBLEME LA OCHISOR DAR TRATABILA. PRET 150 RON. TEL. 0721190901 CONSTANTA.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 04.07.2010 21:49:

    VAND URGENT UN OUIUT DE PISICUTA ALBA RASA ANGORA CU PAR SCURT,VARSTA 2,5 LUNI,DAR ARE O INFECTIE TRATABILA LA OCHIUL STANG. DACA UN IUBITOR DE ANIMALE O DORESTE ASTEPT TEL. 0721190901 CONSTANTA. PRET NEGOCIABIL.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 04.07.2010 21:48:

    VAND URGENT UN OUIUT DE PISICUTA ALBA RASA ANGORA CU PAR SCURT,VARSTA 2,5 LUNI,DAR ARE O INFECTIE TRATABILA LA OCHIUL STANG. DACA UN IUBITOR DE ANIMALE O DORESTE ASTEPT TEL. 0721190901 CONSTANTA. PRET NEGOCIABIL.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 02.07.2010 11:05:

    ********poy pisica persana e fffffoarte frumoasa dar albastru de rusia e mai frumoasa bn yo am un baiat _____________ de __________ albastru de rusia dak nu intelegeti liniiile

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 06.03.2010 16:14:

    Vreau sa raspund unei persoane care crede ca pisica ei tanara nu ii ofera afcetiune. Am avut aceeasi problema. E inca mica, ei ii trebuie multa joaca:) Asteapt-o dupa un an sa se mai maturizeze, nu mai scapi de ea:)) E ssuuuuuuuuupeeeeerrrrrrrrr iubitoare:)

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 06.03.2010 16:14:

    Vreau sa raspund unei persoane care crede ca pisica ei tanara nu ii ofera afcetiune. Am avut aceeasi problema. E inca mica, ei ii trebuie multa joaca:) Asteapt-o dupa un an sa se mai maturizeze, nu mai scapi de ea:)) E ssuuuuuuuuupeeeeerrrrrrrrr iubitoare:)

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 06.03.2010 16:14:

    Vreau sa raspund unei persoane care crede ca pisica ei tanara nu ii ofera afcetiune. Am avut aceeasi problema. E inca mica, ei ii trebuie multa joaca:) Asteapt-o dupa un an sa se mai maturizeze, nu mai scapi de ea:)) E ssuuuuuuuuupeeeeerrrrrrrrr iubitoare:)

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 06.03.2010 16:14:

    Vreau sa raspund unei persoane care crede ca pisica ei tanara nu ii ofera afcetiune. Am avut aceeasi problema. E inca mica, ei ii trebuie multa joaca:) Asteapt-o dupa un an sa se mai maturizeze, nu mai scapi de ea:)) E ssuuuuuuuuupeeeeerrrrrrrrr iubitoare:)

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 04.03.2010 01:58:

    am un angora alb cu ochii ca al chihlimbarului, educat tot doar k e surd :). se acomodeaza foarte repede, sta la baitza, nu zgarie, nu musca si vreau sa-l donez unui iubitor de pisici :) deoarece eu plec in america :( si nu am cui sa il dau. are 8 luni :). eu sunt din constanta :). ma puteti contacta la nr: 0766856846

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 04.03.2010 01:58:

    am un angora alb cu ochii ca al chihlimbarului, educat tot doar k e surd :). se acomodeaza foarte repede, sta la baitza, nu zgarie, nu musca si vreau sa-l donez unui iubitor de pisici :) deoarece eu plec in america :( si nu am cui sa il dau. are 8 luni :). eu sunt din constanta :). ma puteti contacta la nr: 0766856846

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 04.03.2010 01:58:

    am un angora alb cu ochii ca al chihlimbarului, educat tot doar k e surd :). se acomodeaza foarte repede, sta la baitza, nu zgarie, nu musca si vreau sa-l donez unui iubitor de pisici :) deoarece eu plec in america :( si nu am cui sa il dau. are 8 luni :). eu sunt din constanta :). ma puteti contacta la nr: 0766856846

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 21.02.2010 16:04:

    cumpar pisica rasa "angora turceasca · , sex masculin , alba cu ochisorii albastrii , varsta 2 , 3 , maxim 4 luni . Nu conteaza localitatea . Cer seriozitat . gurausilvia@yahoo.com

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 21.02.2010 16:04:

    cumpar pisica rasa "angora turceasca · , sex masculin , alba cu ochisorii albastrii , varsta 2 , 3 , maxim 4 luni . Nu conteaza localitatea . Cer seriozitat . gurausilvia@yahoo.com

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 13.02.2010 20:29:

    Salut. Vreau un pui de angora turceasca alb. In trecut am mai avut o pisicuta angora turceasca (Suculetz), dar a trebuit sa o duc a socrii pentru ca sarcina sotiei nu permitea altfel (a fost o decizie grea :( ). Acum avem 2 fete si suntem in cautare de un pui de angora turceasca (alb) de care vom avea grija cat si fetele noastre :) . Va rog sa ma contactati prin mail la tehnic_stego@yahoo.com.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 25.01.2010 20:58:

    Salutari parintilor de pisicute angora si noi avem un bulgaras de nea si cauta o pisicuta, se prezinta asa. .... Sunt un motanel alb si frumos,stilat,elegant si foarte curat,cuminte si rasfatat sunt tare trist si caut o pisicuta,impreuna sa avem copii frumosi si jucausi,daca ma placi sun-o pe mami la nr. 0723735660 ea iti va spune multe lucruri frumoase si adevarate despre mine, astept sa ma cauti poate iesi ceva frumos, pot demonstra ca am copiii foarte frumosi. poti sa o contactezi pe mami la email : ramona_tstoica@yahoo.com sau la tel .: 0723735660

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 21.08.2009 08:22:

    si eu o se imi iau o pisica sambata de abia astept

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 21.08.2009 08:22:

    si eu o se imi iau o pisica sambata de abia astept

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 15.08.2009 15:09:

    Am un motan angora de 5 luni, spuneti-mi va rog dupa ce face lipsa mare trebuie sters la funduletz ? pt k ii raman fecale in zona aia

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 15.08.2009 15:09:

    Am un motan angora de 5 luni, spuneti-mi va rog dupa ce face lipsa mare trebuie sters la funduletz ? pt k ii raman fecale in zona aia

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 14.08.2009 23:46:

    eo am 2 pisici angora de 2 ani ..:D:D Fifi si Felix ii cheama;)) si sunt perfect sanatosi....:)

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 14.08.2009 23:46:

    eo am 2 pisici angora de 2 ani ..:D:D Fifi si Felix ii cheama;)) si sunt perfect sanatosi....:)

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 11.08.2009 22:12:

    am cumparat azi un motan angora turceasca cadou pt prietena mea, e complet alb ochii albastrii, are 5 luni, dar cred k este surd... nu reactioneaza la nici o comanda vocala, daca scot niste sunete in spatele lui nu reactioneaza nicicum, pot sa fac ceva ???

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 11.08.2009 22:12:

    am cumparat azi un motan angora turceasca cadou pt prietena mea, e complet alb ochii albastrii, are 5 luni, dar cred k este surd... nu reactioneaza la nici o comanda vocala, daca scot niste sunete in spatele lui nu reactioneaza nicicum, pot sa fac ceva ???

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 02.08.2009 17:26:

    Oferim GRATUIT iubitorilor de animale , pisicuta "ANGORA TURCEASCA " in virsta de 2 ani. Tel.0744.804.218./0728.860.554.---Piata Universitatii

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 02.08.2009 17:26:

    Oferim GRATUIT iubitorilor de animale , pisicuta "ANGORA TURCEASCA " in virsta de 2 ani. Tel.0744.804.218./0728.860.554.---Piata Universitatii

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 02.08.2009 17:26:

    Oferim GRATUIT iubitorilor de animale , pisicuta "ANGORA TURCEASCA " in virsta de 2 ani. Tel.0744.804.218./0728.860.554.---Piata Universitatii

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 06.06.2009 16:48:

    si eu am un motan angora alb cu ochi albastri ca cerul senin. are 14 ani si sper sa mai traiasca multi ani. sunt putin ingrijorata ca de 2 saptamani ii vine sa vomite si se linge pe bot. sun decis sa ma duc cu el la veterinar daca nu isi revine

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 30.05.2009 21:23:

    Buna am un superb motanel Angora negru...descrierea de mai sus ma amuzat putin pt ca este adevarat tot ce sa scris despre aceasta rasa ..intr-adevar sunt niste pisici superbe si foarte atasate de stapan...daca cineva doreste pt monta putetii sa ma contactatii la (0733286832)

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 09.04.2009 10:02:

    cautam motanel pt.imperechere pt.pisicuta noastra rasa angora turceasca ,are 3 ani si am dori f.mult sa ne ajute cineva .Locuim in iasi .Tel.0755335385.miau miau multumim anticipat.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 09.04.2009 10:02:

    cautam motanel pt.imperechere pt.pisicuta noastra rasa angora turceasca ,are 3 ani si am dori f.mult sa ne ajute cineva .Locuim in iasi .Tel.0755335385.miau miau multumim anticipat.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 02.03.2009 19:16:

    hallo!am o pisica angora in varsta de 10 luni.este o pisicutza si o cheama MIMI...!! :D:D:D ea este alba cu pete negre ca un caine dalmatiam...este super scumpa......nu mananca boabe.....are fitze......si nu vreau sa o dau!!!!!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 15.02.2009 17:57:

    Mitzi mea este o angora turceasca si are 10 luni. Este cea mai frumoasa pisica din lume cea mai rasfatzata, dulce, inteligenta si iubitoare!!!Este de culoare gri-maroniu! are parul lung si coada stufoasa. Intelege tot ce vb cu ea. Are cutia ei cu nisip si NICIODATA pana acuma nu a facut in alta parte decat in cutia ei. Nu face mizerie deloc in casa este fff curata se spala mai mereu. si eu o piaptan in fiecare zi. Dimineata vine si ma trezeste ma pupa si vb cu mine imi spune sa ma trezesc! Doarme cu mine tot timpul!Cand ajung acasa o iau in brate de la usa si sa o pup muuuult!!!!Daca nu fac asa se supara! Daca eu nu o pup vine ea la mine si miauna sa o iau in brate si vrea sa ma pupe.In fiecare seara trebuie sa ies cu ea afara vreo 30 min-1h ca sa mai vada si ea lumea si sa ia aer. De obicei alearga dupa tantari.. Cand plecam acasa stie sa vina cu mine la lift sa intre in lift si apoi sa iasa din lift si sa mg la usa noastra :) Este cea mai dulce pisica din lume!!!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 02.02.2009 16:12:

    Cind este in repaosul de dinainte de somn ,are un tremurat usor din tot corpul, nu toarce,ci pur si simplu tremura.Daca stie cineva motivul,il rog sa-mi scrie.Intentionez sa consultam un medic veterinar.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 01.02.2009 20:23:

    Am un motan angora turceasca.Are blana semilunga,alba ca neaua,ochi de chihlimbar si cu o personalitate eleganta,atragatoare si cateodata jucausa.Vrea sa fie mereu in preajma atentiei.Este foarte loial fata de stapanul lui si mereu il urmareste.Miaune daca cere ceva(de mai multe ori mancare)sau deschide usa de la bucatarie si fura o bucata de carne de pe masa.Are un an si 4 luni.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 20.01.2009 14:11:

    ma numesc ariel si sunt o angora turceasca foarte frumoasa care in curand va intra in calduri.as dori sa gasesc un motanel din rasa mea,cu experienta ,pentru relatii intime.mentionez ca sunt virgina si ca locuiesc in baia mare.v-am pupat

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 21.12.2008 17:03:

    Am un motan metis de angora, complet alb, ochii chihlimbar, nu este surd, este foarte dulce, jucaus si vioi (poate putin prea jucaus pentru un pisoi ce traieste intr-un apartament din Bucuresti), are 9 luni si jumatate si il cheama Toby. Intentionez sa il sterilizez la jumatatea anului 2010. Pana atunci il pot da la monta gratuit. Contact: emilia.madescu@yahoo.com.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 21.12.2008 17:03:

    Am un motan metis de angora, complet alb, ochii chihlimbar, nu este surd, este foarte dulce, jucaus si vioi (poate putin prea jucaus pentru un pisoi ce traieste intr-un apartament din Bucuresti), are 9 luni si jumatate si il cheama Toby. Intentionez sa il sterilizez la jumatatea anului 2010. Pana atunci il pot da la monta gratuit. Contact: emilia.madescu@yahoo.com.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 07.12.2008 11:00:

    scum de tot

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 04.12.2008 16:03:

    Cautam un motanel angora turceasca, daca exista cineva care ne poate ajuta rugam sa ne anuntati ( 0732 238 863) multumim.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 04.12.2008 16:03:

    Cautam un motanel angora turceasca, daca exista cineva care ne poate ajuta rugam sa ne anuntati ( 0732 238 863) multumim.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 04.12.2008 14:42:

    Caut um motan rasa angora turceasca de 2 sau 3 ani pentru imperechere.Din iasi sau dni imprejurimi.Cine are sa-mi dea buzz pe aidiul inuiasha_lucian.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 04.12.2008 14:42:

    Caut um motan rasa angora turceasca de 2 sau 3 ani pentru imperechere.Din iasi sau dni imprejurimi.Cine are sa-mi dea buzz pe aidiul inuiasha_lucian.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 19.11.2008 18:03:

    Dorim neaparat un motan rasa Angora turceasca in totalitate alb cu blana lunga, coada stufoasa, ochi de culoarea diferita (ceacar), talie medie/mare, 1-4 luni, poate sa fie si surd, nu ne deranjeaza. Tel. 0749046141. Cum putem lua legatura cu persoana carea a scris la Anonymous 02 Noiembrie 2008 (vreau si eu un pic de ajutor: D) fiindca am citit ca re un Angora turceasca surd.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 19.11.2008 18:03:

    Dorim neaparat un motan rasa Angora turceasca in totalitate alb cu blana lunga, coada stufoasa, ochi de culoarea diferita (ceacar), talie medie/mare, 1-4 luni, poate sa fie si surd, nu ne deranjeaza. Tel. 0749046141. Cum putem lua legatura cu persoana carea a scris la Anonymous 02 Noiembrie 2008 (vreau si eu un pic de ajutor: D) fiindca am citit ca re un Angora turceasca surd.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 19.11.2008 18:03:

    Dorim neaparat un motan rasa Angora turceasca in totalitate alb cu blana lunga, coada stufoasa, ochi de culoarea diferita (ceacar), talie medie/mare, 1-4 luni, poate sa fie si surd, nu ne deranjeaza. Tel. 0749046141. Cum putem lua legatura cu persoana carea a scris la Anonymous 02 Noiembrie 2008 (vreau si eu un pic de ajutor: D) fiindca am citit ca re un Angora turceasca surd.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 07.11.2008 22:03:

    Pentru anuntul cu puiul de angora din pet shop; pisicile angora intr-adevar pot fi surde, eu am doua, un motan complet alb cu ochii galbui si o pisicuta (sora lui) care este alba cu un ochi albastru si un ochi galbui. ea este surda, asa cum scrie si in articolul de mai sus, cei care au ochi albastri cel mai probabil sunt surzi. in ceea ce priveste intretinerea lor, daca le tii in apartament vei avea o problema cu parul, trebuie pieptanata zilnic.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 07.11.2008 22:03:

    Pentru anuntul cu puiul de angora din pet shop; pisicile angora intr-adevar pot fi surde, eu am doua, un motan complet alb cu ochii galbui si o pisicuta (sora lui) care este alba cu un ochi albastru si un ochi galbui. ea este surda, asa cum scrie si in articolul de mai sus, cei care au ochi albastri cel mai probabil sunt surzi. in ceea ce priveste intretinerea lor, daca le tii in apartament vei avea o problema cu parul, trebuie pieptanata zilnic.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 06.11.2008 21:09:

    va rog frumos daca aveti vreun pui de angora de vanzare sa ma contactati pe adresa de email angel_zafira@yahoo.com....va rog foarte frumos

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 06.11.2008 21:09:

    va rog frumos daca aveti vreun pui de angora de vanzare sa ma contactati pe adresa de email angel_zafira@yahoo.com....va rog foarte frumos

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 02.11.2008 20:13:

    am gasit la un pet shop un pui de angora.dar tata nu vrea sa auda de pisici pt ca lasa par...si am citit multe desprea rasa asta si am vazut ca nu e greu de ingrijit....insa pisica care am vazut o e alba ...si m am cam speriat cand am citit ca pisicile de angora alba pot fi surde....ele sunt surde de la nastere sau pot sa asurzeasca si pe parcurs?????va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat....!!!!!!!as vrea tare mult sa ma convingeti ca aceasta rasa merita cumparata:Dsi....este adevarat ca este foarte incapatanata si ca nu ma va asculta asa cum vreau eu??????

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 02.11.2008 20:13:

    am gasit la un pet shop un pui de angora.dar tata nu vrea sa auda de pisici pt ca lasa par...si am citit multe desprea rasa asta si am vazut ca nu e greu de ingrijit....insa pisica care am vazut o e alba ...si m am cam speriat cand am citit ca pisicile de angora alba pot fi surde....ele sunt surde de la nastere sau pot sa asurzeasca si pe parcurs?????va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat....!!!!!!!as vrea tare mult sa ma convingeti ca aceasta rasa merita cumparata:Dsi....este adevarat ca este foarte incapatanata si ca nu ma va asculta asa cum vreau eu??????

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 31.10.2008 09:26:

    Am si eu de 3 luni un pisoi angora.Este alb cu ochi albastri.Acum cateva zile a suferit prima baita,momente in care m`am si speriat de el.Nu i`a placut deloc:(...a stat saracu cat a stat dar tot nu am scapat de muscaturi si zgarieturi.Am banuit eu de ceva timp k e surd dar am crezut k doar nu`mi da atentie :))...pana acum cand am citit despre ele.Mai am o singura dilema:la burtica are un strat de piele care ii atarna oarecum.El nu da semne k ar fi bolnav sau ceva de genul dar totusi ma ingrijoreaza.Daca stie cineva lasati`mi un mesaj va rog pe adresa mea de mail : www.papusha_bruneta@yahoo.com . Va multumesc! ( si eu si Bijou ) :P

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 30.10.2008 21:38:

    Cita este alba toata ,cu ochii galbeni , are aproape 10 ani si nu pot spune ca isi arata varsta, este la fel de vioaie ca in tinerete.De curand ne-am mutat la curte si e foarte mirata ca o lasam afara , la bloc nu se putea mai ales ca e surda.o singura problema avem cu facutul nevoilor . Tavita cu nisip este pentru pipi, crede ea iar restul unde are chef dar nu in tavita.Mai nou , unde e si casa noua pentru ea , parca se razbuna si face pipi pe unde ii trece prin cap. Fac curat in urma ei dar nu imi vine sa renunt la ea , este fata noastra.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 22.09.2008 18:46:

    si eu am o mica regina acasa:Xeste alba toata cu o mica dunga crem pe coada,este foarte mofturoasa,nu pot s o tin in brate mai mult de 5 minute deoarece se plictiseste,nu obisnuieste sa fie rasfatat tot ce conteaza pentru ea e sa te joci cu ea,nui palk persoanele plictisitoare,uneori seara jinainte sa se culge da ture [prin casa pentru asi consuma energia:Xji o ador pentru ceea ce e ea:Xnu o als insa sa faka pu deoarece mam zice k nu iam pute intretine:(

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 22.09.2008 18:46:

    si eu am o mica regina acasa:Xeste alba toata cu o mica dunga crem pe coada,este foarte mofturoasa,nu pot s o tin in brate mai mult de 5 minute deoarece se plictiseste,nu obisnuieste sa fie rasfatat tot ce conteaza pentru ea e sa te joci cu ea,nui palk persoanele plictisitoare,uneori seara jinainte sa se culge da ture [prin casa pentru asi consuma energia:Xji o ador pentru ceea ce e ea:Xnu o als insa sa faka pu deoarece mam zice k nu iam pute intretine:(

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 12.07.2008 09:29:

    ce culoare poate avea blana unei pisici angora turceasca

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 12.07.2008 00:31:

    Eu am un motan angora tigrat. Este gri bleu cu ceva dungulite maro pe frunte. Este splendid! Am primit-o cadou de la tatal meu desi eu nici nu am stiut de aceasta rasa pana ce nu am primit-o.Sunt atasata de el! Mereu ma linge cand ii dau de mancare. Dar e foarte mofturos. Nu ii place numai pestele si meniurile vanatoresti. Cel mai mult prefera granule cu ton si pliculete cu somon si iepure.Puiul il detesta!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 09.07.2008 17:23:

    Mitza, blanoasa,neagra cu alb pe piept,par lung si stufos,ochi verzi si calzi,smocuri la urechi si coada ii face ape/ape cand se plimba.Angora turceasca,e stapana casei,cand are chef sa stea in brate ,pot sa si dansez,sa fac orice.nu o deranjeaza,plus ca ,nu scuipa,nu musca,nu zgarie,e cuminte cu oricine intra in casa. Am lasat-o sa fete odata si i-am pastrat o fetitza pt ea,ca sa stea impreuna, ele ca pisici se intretin altfel.De cand am castrat-o a ramas mama desavarsita pt fiica ei si parca a inflorit mai mult.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 05.03.2008 08:54:

    Angora turceasca este cea mai frumoasa rasa, dupa parerea mea.

    [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro