Alimentatia catelusilor

Alimentatia catelusilor

Alimentatia puilor de caine este diferita de alimentatia cainilor adulti. In afara de alimentatia de intretinere, sunt necesare elemente care sa asigure cresterea in grutate, precun si cresterea in marime si consistenta a sistemului osos.
O crestere armonioasa trebuie sa aiba ca efect in cateva luni constituirea unui sistem osos solid si a unei mase musculare adecvate ; aceasta implica o alimentatie echilibrata, foarte energetica, cu un grad mare de digestibilitate si cu o valoare biologica crescuta, bogata in proteine, vitamine si saruri minerale.
Alimentatie din casa sau din magazine specializate ?
Alimentatia preparata in casa consta in carne de buna calitate, cereale si legume verzi la care se adauga ulei vegetal, drojdie de bere si vitamine minerale. Aceasta hrana este astazi completata cu oferta de hrana din magazinele de specialitate, care, in afara de latura lor foarte practica, ofera si o reteta riguroasa a compozitiei, o omogenitate crescuta si un cost modic.
Alimente in conserva sau hrana uscata ?
Alimentele in conserva contin peste 80% apa si, desi sunt foarte apetisante, ele se degradeaza foarte rapid iar costul lor mediu este de aproximariv doua ori mai mare decat costul hranei uscate. Este deci si mai lesne si mai economicos sa ne axam pe hrana uscata, mai ales pentru rasele mijlocii si mari.

Numarul de mese pe zi si cantitatea de hrana?
De la doua la patru, in functie de de varsta catelusului. Cantitatea de hrana este in functie de varsta si rasa, acestea fiind date de tabele indicative. Pot interveni insa variatii individuale importate, in functie de activitatea si felul de viata al fiecarui catel. Doar hrana uscata poate fi lasata la dispozitia catelususlui.
Prima zi a catelusului in noul sau camin :
Evitati trecerile bruste de la regimul alimentar care il primea la crescator la regimul dumneavoastra de hrana. Amestecat vechiul tip de hrana cu noul lip, crescand progresiv cantitatea celui din urma. Pentru a obisnui catelusul cu hrana uscata, putem face pentru inceput o pasta din crochetele amestecate cu lapte.
Erori alimentare :
Carentele sunt deseori intalnite in cazul in care alimentatia din casa este preponderenta. Aceste anecesita in permanenta o suplimentare cu minerale si vitamine. In cazul in care se foloseste o hrana luata din magazine, bine dozata, carentele sunt mult mai rare.
Nu folositi insa complemente minerale fara sfatul si dozajul medicului ; excesele de saruri minerale duc deseori la tulburari de crestere osoasa.


Publicat la: 11 ianuarie 2005
1 Comentarii
  • Anonim a scris la 12.02.2010 16:21:

    Deoarece parerile sunt impartite,nu sunt sigura ca la trei luni,unui pui de 3 luni de bull terrier ,ii sunt destule numai crantanelele royal.La aceasta varsta pot sa ii mai adaug ceva?Cat priveste ciclul menstrual,oare cand ar putea sa ii vina?

    [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro