Agent Green - O noua organizatie pentru apararea mediului

Agent Green - O noua organizatie pentru apararea mediului

agent greenIncepand cu 3 martie 2009 o noua organizatie neguvernamentala non profit va investiga si va publica crimele asupra mediului inconjurator. Va urmari ca cei ce comit aceste crime si refuza dreptul la un mediu curat pentru generatiile viitoare sa fie sanctionati, iar agresiunile lor sa fie remediate. Va cauta solutii, va implica oamenii, presa, autoritatile si va acorda o atentie deosebita educatiei ecologice a tinerilor si a companiilor pentru un viitor curat. Organizatia se numeste „Agent Green” si va actiona impreuna cu oamenii, pentru natura.

Portalul de internet www.agentgreen.ro va gazdui o aplicatie prin care oricine va putea sesiza crime de mediu pe care organizatia le va receptiona, le va verifica veridicitatea, le va transmite autoritatilor responsabile, se va asigura ca in cazurile reale autoritatile vor aplica sanctiuni si ca vor fi luate masuri pentru refacerea echilibrului ecologic. Toate cazurile vor fi publicate pe site incepand cu 3 martie.

Principii si valori
Credem ca agresorii asupra mediului pot deveni protectori ai acestuia si actionam in acest sens. Parteneriatele sunt esentiale pentru succesul campaniilor organizatiei. Totuti, nu ne propunem sa avem oponenti eterni, dar nici sa permanentizam neaparat parteneriatele in care ne angajam. Toate activitatile Agent Green sunt bazate pe principii si pe valori strict definite: responsabilitate fata de mediu, respect pentru democratie, non-violenta, independenta politica, transparenta si stimularea responsabilitatii sociale.

Domenii de interes
Domeniile principale de interes ale organizatiei sunt: conservarea biodiversitatii, schimbari climatice, transport durabil, eficienta energetica, gestionarea deseurilor, substante toxice, protejarea padurilor, protejarea apelor, bunastare animala, agricultura durabila, spatii verzi.

Finantare
Organizatia va accepta donatii de la fundatii si de la persoane fizice de orice varsta si de orice nationalitate care cred in campaniile Agent Green. In privinta companiilor, vor fi acceptate finantari doar din partea acelora care fac dovada ca au inteles ca profitul si progresul economic durabil sunt compatibile doar cu eforturi semnificative pentru protejarea mediului intr-un mod in care generatiile viitoare isi vor putea satisface aceleasi nevoi pe care ni le asiguram si noi astazi.

Voluntariat
Voluntariatul de mediu in Romania este la inceput de drum. Pana acum s-au plantat copaci si s-a strans gunoiul altora, de multe ori de dragul unui beneficiu sau al publicitatii. Multi copaci s-au uscat si gunoiul a reaparut pentru ca cei responsabili nu stiu sau nu doresc sa isi faca bine treaba si pentru ca multi oameni sunt lipsiti de cei “sapte ani de acasa”. Agent Green ii primeste in campaniile sale pe acei voluntari care inteleg ca in schimbul efortului depus vor primi “doar” un mediu mai curat.

“Poate ca multi dintre noi am crezut sau am sperat ca resursele oferite de natura sunt infinite, dar astazi, exploatarea sa nechibzuita ne ameninta viitorul. Clima se coace, padurile se raresc, specii de flora si de fauna dispar zilnic pentru totdeauna, aerul, apa si solul sunt din ce in ce mai murdare. Dreptul la un mediu curat este pentru toate fiintele, dar exista indivizi si entitati care il incalca fie pentru profit murdar, fie  din nepasare. Este nevoie de eroi si de vizionari care sa asigure acest drept al tuturor la un viitor curat. Cred ca in fiecare dintre noi salasuieste un erou ce are nevoie doar de un impuls ca sa actioneze in aceasta directie. Daca iti pasa de natura din care si tu faci parte, te impulsionam sa crezi si sa sprijini campaniile noastre. Impreuna putem ajuta sa oprim crimele si sa asiguram echilibriul mediului, atat de fragil in fata amenintarilor actuale. Ne-am propus sa ajutam oamenii si companiile sa fie mai bune cu mediul si actionam impreuna cu oamenii pentru natura!”, a spus Agent Green.

AmosNews


0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro