Affenpinscher

Affenpinscher

Affenpinscher Clasificarea rasei: cainii din aceasta rasa au fost folositi mai intai ca si caini de vanatoare, astazi ei sint animale de companie .

Reguli de hranire: Affenii nu au un regim special de hranire. In general au un apetit mare, desi ocazional devin pretentiosi. Au o tendinta de a manca in exces, si se ingrasa usor daca nu este supravegheat consumul de mancare.

Alta cheltuieli: costul mancarii pentru Affenpinscher este scazut. Costurile medicale pot fi mari din cauza potentialelor probleme ale oaselor si ale ochilor.


Durata de viata : pana la 15 ani. Affenpinsher traiesc in mod normal pana la 12 ani.

Media numarului de pui fatati: 2

Descrieri fizice ganerale: cainii din aceasta rasa sint mici, gen terrieri, cu sprancene stufoase si cu o expresie de maimuta poznasa. Blana este aspra si inegala ca lungime de-a lungul corpului ajutand oarecum la expresia lor comica. Au miscarea vioaie,trufasa.

Dimensiunea: mica

Inaltimea si greutatea: femela sau masculul masoara intre 24-28 cm, si cantareste intre 3-4 kg.

Affenpinscher Tulburari: Affenpinscher au cateva probleme specifice rasei, dar daca cumperi un catelus cu o origine sanatoasa se va reduce posibilitatea de a avea probleme de sanatate ereditare. Sint activi, curajosi, dar din cauza marimii lor mici se pot ivi probleme de rupere a oaselor. Exercitiile supravegheate si un mediu sigur vor impiedica aparitia acestor probleme.

Susceptibilitatea la boala: medie

Istorie: rasa Affenpinscher este una din cele mai vechi rase, cunoscute din sec. 17 si astfel de caini apar si in picturi din secolul 15,16. In germana, "affen" inseamna "a face haz" si "pinscher" inseamna "terrier". Acestia au fost primii caini cu "fata de maimuta" si sint stramosii celorlalte 2 rase, Grifonul belgian si Grifonul de Bruxelles, care au de asemenea fata de maimuta. Singele acestei rase a fost amestecat in dezvoltarea rasei Schnauzer mic. Se crede ca rasa Affenpinscher a existat in doua marimi, cea mica supravietuieste astazi, cea mare a disparut. Desi Affenii arata ca terierii, sint prea mici ca sa fie pusi la munca, asa ca sint tinuti ca si companioni.

Inteligenta: Affenii sint caini inteligenti care au mare incredere in ei. Sint adaptabli la antrenament , dar acesta trebuie inceput de timpuriu ,ca sa capete forta.

Caracteristici evidente: Affenpinscherii au un cap micut, proportional cu corpul, cu o frunte arcuita, sprancenele stranse. Falcile se aseaza bine una peste cealalta si nu se vad limba si dintii cind este botul inchis. Ochii sint rotunzi, negri si lucitori, urechile mici, ridicate desi pot fi si cazute.Gatul este mic si drept, corpul este robust. Labele din fata sint drepte si degetele stau foarte bine sub corp. Picioarele din spate sint mici, rotunde si compacte. Coada trebuie sa stea in sus si sa se indoaie putin inspre inapoi cand se misca. Blana nu este moale, ci mica si densa in unele parti si latoasa in altele. Trebuie sa fie mai lunga pe umeri, pe gat, pe cap. Culoarea cel mai des intalnita este negru cu umbre argintii.

Tara de origine: Germania

Energie: scazuta

Affenpinscher Durata exercitiilor: 20-40 min. pe zi. Desi cainele Affen este mic, este foarte activ si cere un anumit numar pe zi de exercitii si,din cauza marimii, ar trebui supravegheate, ca sa previna ranirea picioarelor sau a ochilor. Le plac jocurile care sa solicite inteligenta, dar in acelasi timp nu trebuie sa fie prea obositoare.

Protectie personala: scazuta

Potrivire ca si caine de paza: scazuta

Tendinta de a latra: mare

Nivel de agresiune: medie

Compatibiliitate cu alte aniimale: medie

Bun pentru copii: mediu

Caractere generale si de temperament: acesti caini sint mici, cu anumite caracteristici de terrieri. Sint vioi si increzatori si au o seriozitate comica.Desi foarte afectivi cu stapanii, sunt imprevizibili, mandri si curjosi. Nu le plac strainii si latra mult, dar daca te porti cu ei ca cu niste catelusi, reduc din agresiune. Au un latrat puternic si sint o alarma buna cind se apropie cineva. Au nevoie sa fie mangaiati tandru si nu se potrivesc cu copiii.

Lungimea blanii: mica/medie

Ingrijire: o data pe saptamana. Blana lor apare murdara natural, asa ca ingrijirea nu e nevoie sa se faca des. Periatul va indeparta praful si firele moarte din blana. Cainele trebuie obisnuit cu periatul inca de mic. Ochii si urechile trebuie verificate zilnic, iar dintii curatati.

Culoare: sint in general negri, pot avea putin gri pe bot si pe piept. Pot avea si alte culori : argintiu, negru, rosiatic.

1 Comentarii
  • Lindsey a scris la 25.09.2015 19:18:

    I was just looking at your Affenpinscher - zooland.ro website and see that your website has the potential to become very popular. I just want to tell you, In case you didn't already know... There is a website service which already has more than 16 million users, and the majority of the users are looking for topics like yours. By getting your site on this network you have a chance to get your site more popular than you can imagine. It is free to sign up and you can read more about it here: http://bbqr.me/4fj5 - Now, let me ask you... Do you need your site to be successful to maintain your way of life? Do you need targeted traffic who are interested in the services and products you offer? Are looking for exposure, to increase sales, and to quickly develop awareness for your website? If your answer is YES, you can achieve these things only if you get your site on the network I am describing. This traffic network advertises you to thousands, while also giving you a chance to test the service before paying anything. All the popular sites are using this service to boost their traffic and ad revenue! Why aren’t you? And what is better than traffic? It’s recurring traffic! That's how running a successful site works... Here's to your success! Find out more here: http://bbqr.me/4fj5

    [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro