9 lucruri pe care câinele tău le poate vedea și tu nu

9 lucruri pe care câinele tău le poate vedea și tu nu

Știți despre câini că pot mirosi și auzi lucruri pe care noi, oamenii, nu suntem capabili să le percepem, dar știați și că aceștia pot vedea lucruri care, pentru ochii noștri, sunt inexistente?

Câinii sunt unele dintre animalele care văd lumina ultravioletă, ceea ce înseamnă că și lumea lor este, cel puțin din punct de vedere vizual, la fel de interesantă ca și lumea noastră.

Și pentru că patrupezii canini văd razele UV, văd o mulțime de lucruri pe care noi, voi și orice alt om nu le vom vedea vreodată.

Petele de pe banane

Noi vedem cât de galbene sunt bananele, dar în tot acest timp câinii noștri văd pete pe ele, pete ce lucesc albăstrui. Așa că, dacă patrupedul tău refuză să mănânce banane, nu te mai întreba de ce.

Negru-permanent

Tricouri, tatuaje, jucării – dacă tu le cunoștri drept fosforescente (devin vizibile la întuneric), află că patrupedul tău canin le vede în permanență drept... lumină .

Stratul de suprafață al picturilor

Câinele tău s-ar putea să fie un cunoscător de artă mai priceput decât tine, nativ chiar. Asta pentru că, datorită faptului că vede razele UV, distinge stratul de suprafață al picturilor, precum și unele modificări făcute de artist, invizibile ochiului uman. Deci, data viitoare când vrei să cumperi o operă de artă, ia-ți câinele cu tine. S-ar putea să știe care este orignală și care este replică.

Cerul, în întregime

Una dintre cele mai frumoase priveliști ne-o oferă cerul, noaptea. Sunt o mulțime de stele pe care ochiul nostru, uman, nu le vede, dar câinelui îi sunt perfect vizibile.

Trăsăturile caracteristice de securitate a banilor

Câinele tău ar fi mai bun decât tine și la falsificarea banilor – dacă ar avea ce face cu ei. Până atunci, va crede că mâncarea lui crește în copaci.

Dinții

Dacă ai dinții foarte albi, câinele tău ar putea să te confunde cu motanul Cheshire pentru că, în ochii lui, dinții tăi strălucesc, pur și simplu.

Scamele și firele de păr

Ridici un pulovăr de pe canapea și nu vezi să fi rămas ceva în urmă. Faci asta câteva zile la rând și te întrebi de unde au apărut atâtea scame, brusc. Ei bine, câinele tău a văzut fiecare scămuță, în fiecare zi. De le-ar putea și aspira...

Urmele de urină

Vezi când animalul și-a făcut nevoile pe jos, nu ai cum să ratezi așa ceva, dar știi ce nu vezi tu?! Ce rămâne după ce tu ai șters deja! Dar cățelul tău vede asta și râde de tine – îl ajută din nou vederea luminii ultraviolete.

Undele magnetice ale pământului

Câinii sunt sensibili la undele magnetice ale pământului, motiv pentru care se aliniază de-a lungul axei magnetice nord-sud, înainte de a-și face nevoile. 

Sursa: Bark Post

Foto wall: Hepta.ro


Autor: Iulia Albi

1 Comentarii
 • sheryln coleman a scris la 04.06.2016 19:55:

  Bună ziua, eu sunt Sheryln Coleman Sunt cel mai fericit om de pe fața pământului, după 6 luni de tristețe și durere, fără a fi cu cel pe care îl iubesc, am încercat toate meu cel mai bun posibil pentru a vă asigura că am face iubitul meu fericit, dar niciodată nu pare să lucreze bine era ca și cum am face totul în zadar, dar toate datorită merge la Dr. Ogundu pentru a veni să se schimbe toate grijile mele și tristețe la Joy. Am cunoscut marele om atunci când am citit unele mărturii minunat despre Dr. Ogundu modul în care el a ajutat o mulțime de oameni cu privire la problemele pe relația lor am citit o revistă când am văzut mărturii mari, precum și situația dificilă mea, atunci am decis să nu piardă timpul, deoarece am a ratat iubitul meu atat de mult am decis să-l contacteze și să împartă toată problema mea cu el, pe care el mi-a spus să nu vă faceți griji că el mă asigura că în termen de 48 de ore, totul s-ar fi sortate am crezut Dr. Ogundu atat de mult din cauza modul în care el a fost ajutând mulți oameni, prietenul meu care ma lăsat bun răspuns brusc textul meu și sa întors apelurile mele și mi-a cerut să vă rugăm să-l iert am fost atât de fericit sunt atât de recunoscător pentru Dr. Ogundu pentru ceea ce a făcut pentru mine și promit să depună mărturie bunătatea lui toate prin viața mea. Dacă sunteți de acolo care trece aceeași problemă sau orice fel de problemă de contact de acest mare om de pe adresa de e-mail: drogunduspellcaster@gmail.com 1. Obținerea de iubitul sau soțul înapoi 2. vraja bani / bun vraja noroc 3. Prosperitate vraja 4. vrăji de protecție 5. Ia-o vraja loc de muncă 6. vrăji de promovare 7. Obținerea banii înapoi 8. vrăji Freedom 9. Dragostea vraja 10. vraja Avenging 11. Loteria vraja

  [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto
  A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto

  Fotograful Corey Hancock, din Oregon, a găsit în timpul unei excursii montane un pui de urs care trăgea să moară.

  CITEŞTE
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro