Cum sa mentineti pacea intre cainele si copilul dumneavoastra?

Cum sa mentineti pacea intre cainele si copilul dumneavoastra?

caine  
caine   caine

 

Atunci cand anticipeaza nasterea primul copil, foarte multi dintre proprietarii de caini se intreaba ce vor face cu prietenii lor parosi, pentru a asigura siguranta viitorului membru al familiei. Desi procesul de acomodarea a unui caine cu un npou-nascut este unul destul de greu, acesta nu este si imposibil. Cu putina planificare din partea ta, iti poti dresa cainele sa se inteleaga cu copilul, si iti poti creste copilul in asa fel incat sa iubeasca si sa respecte cainele la fel de mult ca si tine.

Deci... se pare ca astepti un copil. Felicitari! Este timpul unor schimbari, este timpul descoperirilor si al bucuriei. Daca este proprietar de caine, totusi, bucuria ta poate fi temperata de gandul ca nu stii cum va reactiona la aceste schimbari si prietenul tau patruped. Nu te teme! Daca incepi sa iti pregatesti cainele pentru sosirea copilului cu mult timp inainte de nasterea acestuia, vei fi capabil sa minimizezi orice conflicte sau probleme asociate.

Daca in prezent cainele tau are acces la toate camerele din casa, obisnuieste-l cu faptul ca nu mai are voie sa intre in camera care va fi a copilului. Tine acea usa inchisa, astfel incat cainele sa nu mai considere camera respectiva ca parte a teritoriului sau obisnuit. Apoi, obisnuieste-ti cainele cu faptul ca tu petreci timp in camera respectiva fara el. Tine usa inchisa atunci cand asamblezi mobila copilului sau cand decorezi camera. In acest fel, cainele va invata ca, desi in acea camera exista activitate, el nu este inclus in ea. Asigurati-va totusi, ca acordati ceva atentie suplimentara cainelui o data ce ati parasit camera respectiva si va intoarceti pe teritoriul sau.

  

 

caine   caine   caine

 

V-ati dus vreodata cainele la o scoala de obedienta? Daca nu, acum este momentul oportun sa mergeti... impreuna. Nu numai ca iti va permite sa petreci ceva timp de calitate impreuna cu prietenul tau inainte de sosirea copilului, dar iti va oferi si instrumentele necesare pentru controlarea comporatmentului cainelui tau. De asemenea, va ajuta cainele sa se obisnuiasca sa stea intr-o camera plina de activitate, impreuna cu alti caini si chiar copii. Acest aspect al scolii de obedienta este unul deosebit de important, mai ales daca cainele tau este obisnuit cu o casa foarte linistita.

O alta metoda prin care iti poti obisnui cainele cu sunetele facute de un copil este aceea de a cumpara niste casete cu plansete de bebelus. Incepeti sa ascultati caseta la un volum mic, initial, pana cand cainele da semne ca nu mai acorda atentie sunetului respectiv. Apoi, crestet gradual volumul, pana cand atinge un nivel realist (procesul trebuie sa aiba loc pe parcursul mai multor zile, saptamani, nu intr-o singura zi). Atunci cand bebelusul va plange in casa, cainele va fi mai putin agitat.

Atunci cand, intr-un final, copilul este adus in casa, tineti cainele departe de el, cel putin in primele doua zile. Ar trebui sa fie deja obosnuit cu zgomotele, dar trebuie sa il obsinuiti si cu mirosul copilului, punand o patura a copilului in cosul sau in zona sa de odihna. Atunci cand vine momentul sa puneti cainele si copilul fata in fata, tineti cainele intr-o lesa scurta si recompensati-l din cand in cand daca se comporta bine. Aceasta ii va induce ideea ca copilul este un lucru pozitiv. De asemenea, acordati atentie cainelui atunci cand este in aceeasi camera cu copilul. Aceasta va ajuta cainele sa nu considere copilul ca pe o amenitare sau ca pe ceva ce va va indeparta de el. Indiferent cat de bine dresat este cainele dumneavoastra, nu lasati niciodata copilul singur cu el.

  

 

        caine

 

Luati-va masuri suplimentare de precautie atunci cand copilul ajunge instadiul in care se poate tari sau poate merge. In functie de rasa, cainele poate fi ingrozit de aceasta creatura mica si taratoare, sau poate vedea copilul ca pe o prada. Totusi, nici unul dintre aceste scenarii nu este unul permanent. Cainele va trebui sa se obisnuiasca cu faptul ca bebelusul a inceput sa se miste de unul singur prin casa si nu mai este tot timpul purtat in brate. Tineti cainele apropae de dumneavoastra in timp ce bebelusul se taraste sau merge, si recompensati-l atunci cand sta nemiscat. Cel mai probabil, cainele se va obisnui cu miscarile copilului in foarte scurt timp.

Pe masura ce copilul creste in varsta, este foarte important sa il invatati cum sa interactioneze si sa se poarte cu cainele si cu familia acestuia (de fapt, cu orice caine). Invatati-va copilul din vreme sa se joace "frumos" cu cainele. Invatati-l sa nu traga cainele de blana, sa nu il ciupeasca si sa nu agite cainele in mod intentionat. Cainii sunt animale care reactioneaza la primul instinct, atunci cand se confrunta cu o amenintare, si acest fapt ii poate face sa muste sau sa il maraie pe copil.

Copilul trebuie invatat, de asemena, sa nu urmareasca un caine atunci cand acesta fuge de el, sau sa il deranjeze cand doarme sau manaca. Invatand copilul ca si cainele este o creatura vie, nu o jucarie, va va ajuta sa preveniti actele de agresiune nedorite si, de altfel, evitabile.

  


5 Comentarii
  • Anonim a scris la 05.06.2011 16:08:

    cea mai buna rasa pt copii ca sa se joace este bichoni maltezi sau shitzu care nus chiar asa de pretentiosi si ei vreau sa se joace tot mereu adica daca aveti copiii energici luativa shitzu sau bihon maltez

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 26.09.2010 17:53:

    este dragut tare si vreau sa intreb daca sunt de vanzare

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 26.09.2010 17:53:

    este dragut tare si vreau sa intreb daca sunt de vanzare

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 01.09.2009 08:51:

    Buna. Am o fetita de 2 ani si vreau sa ii cumpar/adopt un catel. Problema e ca nu stiu ce rasa de caine este mai potrivita pt. copii, si care sa reziste la tara (unde cred ca un caine cu par scurt rezista mai greu iarna). Mentionat ca mai am doi caini batrani unul ciobanesc german (mascul) si altul o corcitura de boxe (femela), si am o curte destul de mare peste 1500m patrati. Multumesc anticipat !

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 27.10.2008 21:44:

    eu am un copil de 8 luni si acum cat de curand mi-am luat si caine imi este putin teama cum o sa se inteleaga amandoi bineinteles ca fetita mea este moarta dupa caini dar acu urmeaza sa vedem cum se impaca cum trebuie sa procedez va multumesc o zi buna

    [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro