5 mituri ridicole despre animalele de companie din adăposturi

5 mituri ridicole despre animalele de companie din adăposturi

În general, oamenii care îşi doresc un animal de companie preferă să îşi aleagă unul de la pet-shopuri şi nu de la adăposturi, din diverse motive. Din păcate, acest caz nu este valabil doar pentru ţara noastră, ci pentru majoritatea ţărilor şi statelor din lume.

„Nu sunt la fel de frumoase, nu stau bine cu sănătatea, nu sunt ascultătoare...” – cam la asta se rezumă majoritatea miturilor referitoare la animalale din adăposturi! Trebuie să ştiţi că lucrurile nu stau deloc aşa şi că această mentalitate nu face decât să aducă profit magazinelor de animale, lăsând sute de animale în grija adăposturilor.  

Nu spunem că nu trebuie să cumpăraţi animăluţe de companie, dacă vă doriţi asta, însă îndemnul nostru ar fi să luaţi în calcul şi posibilitatea adoptării, deoarece sfaturile descurajante cu privire la adopţie nu sunt decât nişte mituri false:

Mitul 1: Animalele din adăposturi au probleme comportamentale, de aceea au ajuns aici – FALS!

Animalele de companie ajung în adăposturi din diferite motive, dar în niciun caz din vina lor. Stăpânii se îmbolnăvesc, familiile se despart, oamenii sunt forţaţi să se mute, proprietarii nu realizează că îngrijirea unui animal implică şi un oarecare efort... În aceste cazuri, animalele nu îşi găsesc alt cămin decât în adăposturi... Argumentul conform căruia animalele din adăposturi sunt într-un fel „rănite” nu este deloc valid. În plus, animalele nu sunt oameni, însă se aseamănă foarte mult cu aceştia: nu sunt perfecte. Dacă vă aşteptaţi să găsiţi un animal perfect într-un adăpost, ne pare rău să vă dezamăgim, spunându-vă că acesta nu există. Vă încurajăm, însă, spunându-vă că aici veţi găsi animăluţe dornice să vă iubească şi perfect capabile să fie dresate (dacă nu sunt, deja).

 

 

Mitul 2: Eu vreau un animal de rasă pură, nu corcituri. Iar adăposturile nu au astfel de animale – FALS!

Adăposturile nu au doar „corcituri”, ci şi animale de rase-pură, aşa cum mulţi îşi doresc. Ar trebui să vă gândiţi, însă, dacă aspectul fizic este tot ceea ce contează. De la un adăpost de animale s-ar putea să aflaţi mai mult despre temperamentul fiecărui animăluţ, decât din magazine: e jucăuş, e gălăgios, e docil, latră mult, e silenţios... s-ar putea ca cel cu temperamentul perfect, din punctul vostru de vedere, să nu fie chiar cel mai frumos, sau cel de rasă-pură. Oricum ar fi, şi adăposturile vă dau posibilitatea să alegeţi ceea ce vă place.

Mitul 3: Adăposturile nu oferă prea multe informaţii despre animal – FALS!

Aşa cum spuneam şi în rândurile de mai sus, personalul de la adăposturi ajunge să cunoască foarte bine animalele pe care le îngrijeşte, putând face recomandările în funcţie de doleanţele fiecăruia: jucăuş, liniştit, atletic, leneş, puiuţ, matur... Ceea ce înseamnă că de la un adăpost puteţi pleca însoţit de animăluţul ideal.

Mitul 4: Vreau să plec acasă cu un căţeluş sau cu o pisicuţă. Iar adăposturile nu au decât câini şi pisici bătrâni.

Adăposturile au şi căţeluşi şi pisicuţe! Trebuie doar să întrebaţi şi veţi vedea că veţi găsi ceea ce doriţi. Partea bună în a adopta animăluţe mai mature este că acestea pot fi deja dresate, aşa că nu vă veţi mai chinui cu acest proces. Oricum ar fi, şi puiuţii şi maturii merită toată îngrijirea şi dragostea din lume!

 

 

 

Mitul 5: Animalele din adăposturi au probleme de sănătate, ceea ce înseamnă că voi cheltui mai mulţi bani! – Fals!

În mod paradoxal, costurile la veterinar sunt mai scăzute dacă adoptaţi un animal, deoarece aici acestea sunt în prealabil vaccinate şi deparazitate. Veţi scăpa astfel de nişte cheltuieli sigure. În plus, mulți cred că achiziționând un cățel de rasă din magazin au garanția că acesta este sănătos și conform standardului. De fapt, majoritatea cățeilor de vânzare (online sau din magazine), provin din fermele pentru cățeluși, din părinți obligați să se împerecheze până la epuizare. Condițiile de trai nu sunt deloc igienice și animalele sunt prost întreținute. Chiar dacă vă e milă de puiul drăgălaș din vitrină, prin cumpărarea lui nu faceți decât să încurajați samsarii să producă și mai mulți căței.

Sursa: One Green Planet

 

 

 

 


Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro