10 motive pentru a iubi pisicile!

10 motive pentru a iubi pisicile!

pisica micaIn razboiul "pisici vs caine” taberele se lupta cu inversunare pentru a castiga locul de „cel mai bun companion al omului”. Si fiecare ataca cu armele din dotare, adica cu argumente pentru care oamenii ar trebui sa le prefere una alteia. Iata cel putin 10 motive pentru care pisica este animalul de companie ideal, in detrimentul cainilor.

1. Pisicile folosesc litiera. Cu pisica ati scapat de iesitul afara de 3 ori pe zi, mai ales dimineata devreme; sau mai rau de surprizele umede sau consistente lasate peste tot prin casa cand cateii sunt mici. La pisici e simplu, odata aratata litiera cu nisip felina va stii ce are de facut. Adio miros neplacut si murdarie in casa. Adio lectii nesfarsite despre invatatul sa-si faca nevoile afara.

2. Baia e mai placuta. De altfel ati scapat de imbaiat, de apa risipita prin toata casa. Pisicile  se curata singure, au mereu blana ingrijita si curata, nu miros. Baia efectiva totusi este necesara din cand in cand insa volumul de munca e mult mai mic.

3. Pastreaza covorul si canapeaua curata. Nu veti avea probleme cu parul lasat peste tot prin casa. Pisicile se ling si inghit tot parul mort. Apoi elimina ghemotoacele de par, care sunt usor de strans. Astfel foarte putin sau chiar nici un fir de par nu veti mai gasi pe mocheta, haine sau coltar. Uneori trebuie ajutate prin furnizarea unei hrane care are proprietati  de facilitare a regurcitarii parului.

4. Liniste! Pisicile dorm aproximativ 16 ore pe zi, in care nu le auziti glasul.  Chiar si in perioada cand sunt active nu trebuie sa va faceti griji ca vecinii ar putea fi deranjati, cum se intampla in cazul cainilor.
 
 
5. Sunt independente. Iar asta este un avantaj atunci cand trebuie lasate acasa perioade lungi de timp. Atata timp cat au hrana si apa suficienta nu veti avea de ce sa va faceti alte griji. Va vor astepta cuminti si in liniste pana va veti intoarce. Nu mai e nevoie de rugat cunostinte sa va gazduiasca companionul sau sa apelati la pensiunile pentru caini, uneori foarte scumpe.

6. Nu au nevoie de plimbare. Foarte rar o pisica va accepta sa fie pusa in lesa. De fapt nici nu e necesar, ele nu au chef sa va alerge kilometrii intregi, mai ales daca ati venit obosit de la serviciu. Fac suficienta miscare in interiorul casei sau in curte daca au posibilitatea.

7. Sunt mai afectuoase! Nimic nu e mai placut decat momentul in care pisica isi arata afectiunea fata de noi, cand isi freaca capul de corpul nostru si incep sa toarca. Torsul e foarte relaxant si binedispune. Am putea spune ca aceasta este principala lor calitate si arma cu care ne tin subjugati.

8. Va respecta spatiul. Pisicile nu au nevoie de multa spatiu la dispozitie. Orice apartament sau camera e destul ca sa se simta in largul lor si sa nu va incurce. In plus pot trai toata viata in interior, fara sa sufere vreo depresie. Sunt usor de intretinut oriunde, oricand.
 
 
9. Prind soareci. Daca au de unde, atunci vor avea grija sa nu mai fiti deranjati de enervantele rozatoare, astfel va rasplatesc si ele pentru grija pe care le-o purtati. Si nu e atat de simplu sa stai atat de mult la panda si apoi sa mai si mananci dezgustatoarea creatura. Cei care locuiesc la casa cu siguranta s-au trezit cu soarecii pusi pe presul de la intrare, nu voiau sa va sperie, era doar cadoul lor si dorinta de a va arata ca isi fac datoria.

10. Sunt gratioase. Si arata mai sofisticat. Ochii lor topesc pe oricine. Blana mereu ingrijita e atragatoare, cere mangaiere si place ochiului. Mersul elegant e admirat de toata lumea. Trebuie sa recunoastem ca pisicile sunt extraordinare!

Si ar mai fi atatea de spus despre ele insa trebuie sa ne limitam la 10 motive pentru ca sa nu dezavantajam cainii, carora le va veni si lor randul sa loveasca…cu argumente.
 

Autor: Nicolae Hasegan

15 Comentarii
  • lore a scris la 31.07.2015 17:31:

    Sunt adorabile, dar numai cine nu a avut pisica spune ca nu are nevoie de ingrijiri speciale. Ba are. Ba lasa par. Trebuiesc ingrijite si iubite mult.mult.....

    [Răspunde]
  • Mihai a scris la 30.12.2014 16:48:

    Oferte de lucru pentru toti! Oferta este deja un fenomen! Foarte multi oameni lucreaza cu noi! Asiguram contract legal! Au fost trimise deja primele castiguri! Avem dovada platilor! NU e MLM si NU e joc piramidal! Castigati 300 dolari lunar, lucrand ca operator online, 3 ore pe zi! Va expediem detalii, daca trimiteti textul ”Info” la adresa de email: mihaivladeanu@yahoo.com

    [Răspunde]
  • andreea a scris la 11.08.2014 23:06:

    Buna ziua ma numesc andreea si am 13 ani.Vreau sa adopt o pisica vagabonda ,dar ma tem sa nu aiba vreo boala la veterinar nu ma pot duce pentru ca parintii spun ca nu este nevoie si stau la indoiala sa o adopt sau nu. Eu totusi ma tem sa nu aiba vreo boala pentru ca am citit despre boliLe transmise de la pisica la om.Iam dat tableci de limbrici si de purici ,dar totusi nustiu ce sa fac.Este foarte jucausa si e foarte frumoasa, are aproape 2 luni si as vrea sai dau o sansa sa traiasca mai bine. Va rog sa-mi dati sfaturi ce sa fac.

    [Răspunde]
  • andreea a scris la 11.08.2014 23:05:

    Buna ziua ma numesc andreea si am 13 ani.Vreau sa adopt o pisica vagabonda ,dar ma tem sa nu aiba vreo boala la veterinar nu ma pot duce pentru ca parintii spun ca nu este nevoie si stau la indoiala sa o adopt sau nu. Eu totusi ma tem sa nu aiba vreo boala pentru ca am citit despre boliLe transmise de la pisica la om.Iam dat tableci de limbrici si de purici ,dar totusi nustiu ce sa fac.Este foarte jucausa si e foarte frumoasa, are aproape 2 luni si as vrea sai dau o sansa sa traiasca mai bine. Va rog sa-mi dati sfaturi ce sa fac.

    [Răspunde]
  • Carmen a scris la 12.06.2014 09:45:

    Punctele 3 si 5 nu se aplica in realitate. Sunt pisici care lasa par peste tot. Doar atunci cand se spala isi inghit probabil si parul. Iar cu lasatul acasa pe perioade lungi... Nu e recomandat de specialisti, fiindca oricata mancare si apa ar avea la dispozitie, dupa numai o zi mancarea incepe sa se usuce, iar apa sa prinda mazga. Iar pisicile mofturoase cum sunt, nu vor bea niciodata apa statuta. Plus ca tavita cu nisip se va murdari si n-o vor mai folosi la un moment dat. Ganditi si voi inainte sa postati.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 02.08.2013 22:08:

    bai sincer e chiar misto

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 27.05.2012 16:56:

    Buna tuturor, unde asi putea sa gasesc un adapost pt. pisici in bucuresti ,sora mea are 7 pisici care nu mai pot fi adapostite in casa ( apartament ) din cauza propietarului, ( locuieste cu chirie ) ,iar sa le lase pe strada nu o lasa sufletul,va rog frumos daca stie cineva unde se afla adaposturi ,in bucuresti s-au si alte localitati ,va rog frumos sa imi spuneti .Multumesc din inima.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 05.06.2011 17:30:

    am si eu o pisica si o cheama Tina nu are inca un an dar nu mai are mult si a fatat 5 pui 4 baieti si 1 fetita daca cineva e interesat va rog sa ma contactati pe ID de mess : misscosmy@yahoo.com

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 15.02.2011 19:15:

    e ce-a mai scumpicapisicuta!!!!!!!!!!!!!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 11.09.2010 22:37:

    Ador pisicile! Am si eu acasa una cuminte si frumoasa. Pe ea o iubesc cel mai mult dintre toate pisicile!!!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 11.09.2010 22:37:

    Ador pisicile! Am si eu acasa una cuminte si frumoasa. Pe ea o iubesc cel mai mult dintre toate pisicile!!!

    [Răspunde]
  • Cristina a scris la 11.08.2014 23:09

    Da si Eu imi iubesc pisicile

  • Anonim a scris la 30.07.2010 17:05:

    Buna ziua.Pisicile sunt cele mai rafinate animale si cele mai dragastoase.Pisica mea Bijou a fost si este tare cumintica.Intrucat nu am apucat sa o castrez a fatat 5 pisoi, intre care unul alb, pufos si extrem de jucaus la cele 14 zile ale lui.Le caut adapost, ii ofer din tot sufletul, nu am puterea sa ii arunc pe strada stiind cate suflete haine i-ar putea chinui.I-as pastra, stau la curte,dar pe langa Bijou, mai am pe Tanu, fratele ei si o pisicuta adoptata, Veve, care se impaca tare bine cu cei doi caini ai curtii.Daca va plac pisicile, astept apelul dumneavostra pe adresa de e-mail:oza1706@yahoo.com

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 29.07.2010 19:10:

    aveti dreptate, eu caut un stapan iubitor pt 2 pui de pisica de 2 luni carora le-a murit mamica deci daca vrea cineva sa se ofere as fi bucuroasa. email: maria.andree.red@gmail.com / tel: 0749273613 bucuresti

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 10.07.2010 16:35:

    Da ! este adevarat ! pisicile sunt cele mai dragute si folositoare animale de companie!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 09.07.2010 13:53:

    ce frumoase sunt pisicile

    [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro