10 animale care, în realitate, sunt mult mai mari decât ne închipuim

10 animale care, în realitate, sunt mult mai mari decât ne închipuim

Știm că balene sunt unele dintre cele mai mari animale din lume, dar, să fim serioși: cât de mare poate fi un exemplar? Cât o mașină? Nuuu, sigur o întrece! Cât un elefant? Cred că nici de data aceasta nu am nimerit-o! Cât un autobuz? Cât trei autobuze? Probabil că ne-am apropiat îndeajuns; rămâne să aflăm!

Știm despre unele animale că sunt mari, foarte mari, dar oare conștientizăm cu adevărat până unde pot ajunge dimensiunile lor? Oare dacă am avea necuvântătoarele uriașe în față, am fi șocate de dimensiunea lor? Cu siguranță da, dar numai până astăzi; căci de acum urmează să aflăm adevărul despre cele mai mari animale din lume: cât de mari sunt ele, cu adevărat?

Balena Albastră – Balena Albastră este unul dintre cele mai mari animale din toate timpurile. Uriașa cântărește, în medie, 180 de tone și poate măsura chiar și 30 de metri. Pentru o mai bună înțelegere, aflați că un autobuz măsoară aproximativ 12 metri, deci cam 2.5 autobuze ar fi egale cu o balenă albastră... Cum ajunge atât de mare? Ar trebui să știți că un pui de balenă are nevoie cam de 600 de litri de lapte/zi, pentru a câștiga 90 de kg/zi, în primul an din viață.

Elefantul African – Cel mai mare animal în viață, terestru, este Elefantul African, care ajunge să cântărească la maturitate 6300 de kg și să măsoare 11 metri de la trompă la coadă și 4.2 metri în înălțime.

Ursul Brun – Vorbind despre animale puțin mai cunoscute nouă, Ursul Brun este unul dintre cele mai mari animale carnivore din lume, ajungând să cântărească o tonă și să măsoare 3 metri lungime.

Crocodilul de apă sărată – Cea mai mare reptilă în viață este crocodilul de apă sărată, care poate atinge o lungime de cinci metri.  Este cea mai mare dintre toate speciile de crocodili. Recordul pentru cel mai mare crocodil de apă sărată este de 1900 de kg și 6.3 metri lungime.

Girafa – Măsurând 5.8 metri în înălțime, girafa este considerată cel mai înalt animal din lume. Poate ajunge să cântărească până la 2000 de kg.

 

Struțul – Struțul este cea mai mare pasăre din lume, măsurând 2.7 metri în înălțime și cântărind aproximativ 156 de kg.

Salamadra gigantică chineză – Salamandra gigatică chineză este cel mai mare amfibian în viață, cântărind 64 de kilograme și măsurând aproximativ 1.83 metri. Animalul este în totalitate acvatic, adaptându-se din multe puncte de vedere la acest stil de viață.

Rechinul balenă – Rechinul-balenă este cel mai mare dintre speciile de rechini și cea mai mare specie extantă cunoscută de pești, ajungând să măsoare până șa 14 metri și să cântărească 22 de tone. În ciuda dimensiunilor sale uriașe, nu este periculos pentru om, hrănindu-se cu plancton, pești, crustacee și moluște.

Calamarul colosal – Este cea mai mare specie de nevertebrate din lume, atingând 14 metri lungime și aproximativ  400 de kilograme. El este și animalul cu cei mai mari ochi, studiile indicând că aceștia pot măsura 27 de cm în diametru.

Gândacul Goliat- Gândacul Goliat, din Africa, este cea mai grea insectă din lume, cântărind 115 g și măsurând 11.5 cm. Gândacul Goliat are o dietă vegetariană, nefiind, așadar, o amenințare pentru suratele mai mici. Totuși, în captivitate, a dovedit un apetit incredibil pentru proteine, astfel că adesea îi este oferită hrană pentru pisici sau pentru câini, pentru a-i astâmpăra foamea!

Sursa: Onekind.org 

 Foto wallpaper : Hepta.ro


Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto
  A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto

  Fotograful Corey Hancock, din Oregon, a găsit în timpul unei excursii montane un pui de urs care trăgea să moară.

  CITEŞTE
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro